Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
Ara hem entès el títol del taller: De la terra al plat! La primera cosa que hem fet quan hem arribat, ha estat veure unes imatges sobre els aliments i també sobre l’origen d’aquests; centrant-nos en els d’origen vegetal. També ens han dit les propietats dels diferents aliments, de quina manera els podem cuinar (en cru, al vapor, al forn,...) i ens els han classificat segons els colors. Hem descobert que depèn del color que té l’aliment, va més bé per una part del cos o per una altra (la vista, el cor, els ossos...). Ara hem entès el títol del taller: De la terra al plat!
A més a més, ens han ensenyat la piràmide dels aliments per veure el nivells de consum diaris adequats de cada aliment. I després, hem classificat imatges d’aliments segons quina part de la planta ens menjaríem.
Mireu que guapos estem amb els davantals! Quan hem acabat la part teòrica, i després de passar pel lavabo a rentar-nos les mans, ens hem preparat per a la part pràctica, hem anat a la cuina! Mireu que guapos estem amb els davantals!
La primera tasca que hem fet ha estat repartir la feina de tallar els aliments que cuinaríem. Uns hem tallat les fruites de la macedònia , uns altres les mongetes que hem posat a bullir i els últims, els carbassons que hem fregit a la paella.
No podem oblidar-nos d’agafar el mànec de la paella . A l’hora de coure amb la paella, hem anat amb molt de compte per no cremar-nos. Ens han ensenyat uns trucs de seguretat a la cuina per no fer-nos mal. No podem oblidar-nos d’agafar el mànec de la paella . Alguns hem fet suc de taronja per barrejar-ho amb les fruites de la macedònia i hem afegit un ingredient secret, menta triturada!
Mireu quins plats més bons ens han quedat. Estaven boníssims!