Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
Publicada porΚυριακή Μπουκουβαλαίοι Modificado hace 5 años
1
QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?
Escola FREDERIC MISTRAL-TÈCNIC EULÀLIA Alumnes de 4t de Primària
2
Per grups plantegem diferents hipòtesis
* els àcids fan que els aliments es desfacin * el que fan els àcids és provocar un canvi d’olor i de color en els aliments * els àcids desfan alguns aliments * quan l’àcid toca l’aliment aquest es desfà i es transforma * els aliments es tornen més líquids
3
Pensem quin experiment podem fer i fem una pluja d’idees
4
Decidim el nostre experiment definitiu
5
Experimentem amb ÀCIDS ALIMENTS vinagre galetes llimones pa
pernil dolç
7
I ara, què passarà?
8
Han passat 3 dies PESEM OBSERVEM OLOREM
9
DADES OBTINGUDES MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR
MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR CANVIA DE TEXTURA CANVIA OLOR SI NO VINAGRE + PA SENCER 324,3 g 314,9 g X X desfet VINAGRE + PA TROSSOS 330,2 g 320,0 g X desfet VINAGRE + GALETA SENCERA 317,4 g 307,9 g X part central enfonsada una mica desfeta VINAGRE + GALETA TROSSOS 327,7 g 317,5 g X desfeta VINAGRE + PERNIL DOLÇ SENCER 338,6 g 328,6 g XXX X fa mala olor VINAGRE + PERNIL DOLÇ TROSSOS 320,3 g 310,0 g
10
DADES OBTINGUDES MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR
MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR CANVIA DE TEXTURA CANVIA OLOR SI NO SUC LLIMONA+ PA SENCER 335,4 g 325,5 g X X desfet SUC LLIMONA + PA TROSSOS 331,4g 321,4g SUC LLIMONA + GALETA SENCERA 342,4 g 332,6 g X desfeta X olor suc de pinya SUC LLIMONA+ GALETA TROSSOS 342,1g 331,8g X olor suc de pinya SUC LLIMONA + PERNIL DOLÇ SENCER XXX X olor suc de pinya SUC LLIMONA+ PERNIL DOLÇ TROSSOS 334,8g 324,7 g
11
Vinagre + aliments
12
Llimona + aliments
13
Comprovem les nostres hipòtesis
* els àcids fan que els aliments es desfacin * el que fan els àcids és provocar un canvi d’olor i de color en els aliments * els àcids desfan alguns aliments * quan l’àcid toca l’aliment aquest es desfà i es transforma * els aliments es tornen més líquids
14
CONCLUSIONS Els resultats obtinguts ens fan pensar que:
* quan els aliments estan en contacte amb els àcids perden massa i alguns canvien la seva olor, el seu color i la seva textura * això pot ser perquè part de la massa que està en contacte amb l’àcid s’ha convertit en gas
Presentaciones similares
© 2024 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.