La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?"— Transcripción de la presentación:

1 QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?
Escola FREDERIC MISTRAL-TÈCNIC EULÀLIA Alumnes de 4t de Primària

2 Per grups plantegem diferents hipòtesis
* els àcids fan que els aliments es desfacin * el que fan els àcids és provocar un canvi d’olor i de color en els aliments * els àcids desfan alguns aliments * quan l’àcid toca l’aliment aquest es desfà i es transforma * els aliments es tornen més líquids

3 Pensem quin experiment podem fer i fem una pluja d’idees

4 Decidim el nostre experiment definitiu

5 Experimentem amb ÀCIDS ALIMENTS vinagre galetes llimones pa
pernil dolç

6

7 I ara, què passarà?

8 Han passat 3 dies PESEM OBSERVEM OLOREM

9 DADES OBTINGUDES MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR
MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR CANVIA DE TEXTURA CANVIA OLOR SI NO VINAGRE + PA SENCER 324,3 g 314,9 g X X desfet VINAGRE + PA TROSSOS 330,2 g 320,0 g X desfet VINAGRE + GALETA SENCERA 317,4 g 307,9 g X part central enfonsada una mica desfeta VINAGRE + GALETA TROSSOS 327,7 g 317,5 g X desfeta VINAGRE + PERNIL DOLÇ SENCER 338,6 g 328,6 g XXX X fa mala olor VINAGRE + PERNIL DOLÇ TROSSOS 320,3 g 310,0 g

10 DADES OBTINGUDES MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR
MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR CANVIA DE TEXTURA CANVIA OLOR SI NO SUC LLIMONA+ PA SENCER 335,4 g 325,5 g X X desfet SUC LLIMONA + PA TROSSOS 331,4g 321,4g SUC LLIMONA + GALETA SENCERA 342,4 g 332,6 g X desfeta  X olor suc de pinya SUC LLIMONA+ GALETA TROSSOS 342,1g 331,8g X olor suc de pinya  SUC LLIMONA + PERNIL DOLÇ SENCER XXX X olor suc de pinya SUC LLIMONA+ PERNIL DOLÇ TROSSOS 334,8g 324,7 g

11 Vinagre + aliments

12 Llimona + aliments

13 Comprovem les nostres hipòtesis
* els àcids fan que els aliments es desfacin * el que fan els àcids és provocar un canvi d’olor i de color en els aliments * els àcids desfan alguns aliments * quan l’àcid toca l’aliment aquest es desfà i es transforma * els aliments es tornen més líquids

14 CONCLUSIONS Els resultats obtinguts ens fan pensar que:
* quan els aliments estan en contacte amb els àcids perden massa i alguns canvien la seva olor, el seu color i la seva textura * això pot ser perquè part de la massa que està en contacte amb l’àcid s’ha convertit en gas


Descargar ppt "QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?"

Presentaciones similares


Anuncios Google