SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Treball als barris Collblanc - La Torrassa
Advertisements

e-health i terciarisme
Procediment de recollida, custòdia i tractament de dades de caràcter personal en la programació per a l’any 2016 en el marc del PO del FSE de Catalunya.
Presentació nova organització 4t ESO 12/2/2016
SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LATRANSICIÓ. ESCOLA-TREBALL
CATÀLEG DE QUALIFICACIONS PROFESSIONALS
PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL QUALITAT DE VIDA
Conxita Mayós Servei d’Ordenació Curricular
Sistemes microinformàtics i xarxes
Cap a l’escola dels grans de la mà del CDIAP i l’EAP
Donar la benvinguda a tothom a la 3ª JOP a l’E
Programa de Transició Escola Treball
1 u n i t a t L’educador infantil.
La funció dels Centres d’educació Especial en el nou marc legal en relació amb l’escola ordinària.
Institut Lluís Domènech i Montaner
INTERVENCIÓ DE L’EAP ALS CENTRES CONCERTATS
PROJECTE XARXA EMPRESES INCLUSIVES DEL GARRAF
Els recursos de la TET. Un punt de partida.
PLA D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL
Desplegament del currículum competencial i model didàctic
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
ORGANITZACIÓ A) Alumnat que vulguin certificat d’aprofitament
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010
T'acompanyam perquè treballis en IGUALTAT.
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
El model EDC: De la inserció laboral a la gestió corporativa de la diversitat De les dificultats a les oportunitats empresarials.
1 1.
ESCOLA MUNICIPAL D’EDUCACIÓ ESPECIAL FÀTIMA
ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT AMB JOVES UNIVERSITARIS INQUIETUDS NECESSITATS DEMANDES ROL DEL COL·LEGI ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT AMB JOVES UNIVERSITARIS.
PROGRAMA D’ORIENTACIÓ
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
REPTES DE L’FP DUAL APORTACIONS PER A LA REFLEXIÓ JESUS MARTIN.
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
Presentació de la Guia per a la identificació i
Dispositiu Local d’Inserció
Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball
Seminari d’Educació Especial
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
“EL PALIC, un model per a les illes”
PRESENTACIÓ de MATARÓ RÀDIO
ASSAMBLEA GENERAL ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES D’ALUMNES CURS 17/18
ITINERARIS EDUCATIUS Marc Escalé, Bruna Riera i Marta Arumí.
Coneixements i idees previs
IV JORNADES DOCTORIALS
Estrès laboral i L'estrès laboral és una resposta de l’organisme davant de qualsevol demanda o exigència a la qual està sotmès i que l’individu interpreta.
PLA D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL
BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08
El nen amb pèrdua auditiva a l´escola
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
1. Què El Projecte, que possibilita la inserció sociolaboral dels joves, pretén: Fomentar i motivar els joves en la formació professional i l’educació.
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
REUNIÓ AMB FAMÍLIES ORIENTACIÓ 4T D’ESO Generalitat de Catalunya
Experiència de formació conjunta. Dep. Ensenyament i AEST
DOSSIER DE PREMSA Resultats OPE 2010, projectes actuals i reptes de futur Manlleu, 6 de juliol de 2011 Per a més informació: Gabinet de Comunicació T.:
Catàleg de llocs de treball del CPNL
El Treball de Recerca.
Àrea d’Atenció a les Persones
BONES PRÀCTIQUES MODELS D’ÚS DIDÀCTIC DE LES TICS
Convivència i Mediació Escolar
El departament de Recursos Humans
El nen amb pèrdua auditiva a l´escola: Educació Infantil
Aproximació telemàtica a l’art contemporani: Comunicació, art i educació Modalitat A. Classificació: Educació artística. Educació Visual i Plàstica.
DIVERSITAT I INCLUSIÓ L’atenció als alumnes amb MNM
ESTADA A L’EMPRESA AL BATXILLERAT
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Servei Educatiu Baix Llobregat 5 EAP B 07 Cornellà-St.J.Despí
El desplegament de les COMPETÈNCIES BÀSIQUES en el currículum
Transcripción de la presentación:

SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1

BINOMIS SERVEI DE SUPORT per la orientació i formació prelaboral de persones amb D I EQUIP l'Heura / EAP ALUMNES ESO Instituts (USEE) Centres EE PROFESSIONALS Instituts (USEE) Centres EE Formació en la Preparació Laboral Orientació per l’etapa postobligatòria Suport Borsa de treball Formació PQPI 2 2

per la orientació i formació prelaboral de persones amb D.I. SERVEI DE SUPORT per la orientació i formació prelaboral de persones amb D.I. A. Assessorar i/o formar, donar suport als professionals dels centres ordinaris. B. Facilitar projectes de col·laboració amb centres educatius per alumnes que estan a segon cicle de Secundària: preparació prelaboral C. Afavorir la incorporació de propostes I recursos metodològics i didàctics a les activitats de formació que tinguin en compte la diversitat i afavoreixin la preparació prelaboral de l’alumne. Col·laborar en l'adaptació de materials. D. Col·laborar en la sensibilització de la comunitat empresarial, organitzant (sols o conjuntament) jornades d’informació i també col·laborar en la prospecció d’empreses. E. Suport en l’orientació a les famílies.

Assessorar i/o donar Suport A petició dels propis professionals Anàlisi inicial de l'ocupabilitat: Creiem que podrà treballar? Anàlisi inicial del perfil laboral: En què creiem que podrà treballar Identificar habilitats, competències, aspiracions... APORTAR RECURSOS I ESTRATÈGIES PER LA INSERCIÓ LABORAL EN RELACIÓ A:

Formació Pre laboral de cara a l'etapa postobligatòria Formació laboral nivell 1 Presentació i autonomia personal Habilitats personals Autoestima/autoconeixement Autonomia i imatge personal Viure amb independència Hàbits personals Autocontrol Motivacions i preferències personals Hàbits Laborals Puntualitat, responsabilitat... Comunicació Estratègies de relació Autonomia Personal Economia personal Món laboral Drets i deures del treballador Seguretat i salut laboral Tèxniques de recerca de feina Trobar feina / Currículum,...

ORIENTACIÓ LABORAL Ajustar expectatives a la realitat i definir perfil laboral Informar sobre els diferents sectors i activitats laborals Valorar habilitats, disponibilitat i experiència Definir les activitats més adients, el perfil laboral Informar de les oportunitats laborals existents al mercat Informar sobre possibilitats de formació i suport. 6 6

Formació/Orientació a l'etapa postobligatòria: PQPI Formació al centre: aprenentatges bàsics/instrumentals Formació pràctica en el centre: en entorns simulats. Formació a l’empresa: PRÀCTIQUES PTE Habilitats i coneixements tècnics-professionals Habilitats socials Autonomia personal Hàbits laborals 7 7

Formació/Orientació: PQPI a l'etapa postobligatòria Formació laboral nivell 2 Coneixement del Procés d'inserció Establiment itinerari individual Tasques que es fan de forma coordinada Pràctiques en empresa des del Departament d'inserció “Binomis” Anàlisi lloc de treball El Mercat de treball Recursos i ofertes El Perfil laboral Capacitats i limitacions Preferències i gustos personals Perfil de la persona treballadora Recerca de feina relació Mercat lab. i perfil lab. El SOC Currículum L'entrevista de feina

BINOMIS Itineraris individuals per a la inserció laboral Programes Qualificació Professional Inicial EQUIP INSERCIO EQUIP DOCENT Pràctiques en empresa Inserció Derivació Borsa de treball 9 9

TREBALL AMB SUPORT Facilitar que persones amb especials dificultats s’incorporin al mercat laboral ordinari Estructurar els suports necessaris per aconseguir i mantenir una feina: Intervenció amb la persona Intervenció en l’entorn Incidència en el medi laboral 10 10