La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010

Presentaciones similares


Presentación del tema: "II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010"— Transcripción de la presentación:

1 II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010
LA INCLUSIÓ A TRAVÉS DE PROJECTES II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010 INS VICENÇ PLANTADA Mollet del Vallès

2 Usee del plantada es va obrir a l´INS Vicenç Plantada la primera UEE de tot el Vallès. Dues unitats de 8 alumnes cadascuna RRHH 4 psicopedagogues i 2 educadores. Dificultats per integrar als alumnes. Participaven a l´INS en: algunes sortides, tallers culturals… 1a etapa USEE 2005 a 2006 Integració a 1r i 2n a 4 matèries,la resta grup USEE. 3r i 4t grups USEE. Projecte hort tota la USEE.

3 Usee del plantada 2a etapa 2006-2009 3a etapa 2009-2010
Integració 1r i 2n 4 matèries i desdoblament instrumentals. 3r i 4t en grups USEE. Projecte Revista virtual (en unitats diferenciades). 3a etapa 3r integració totes les matèries excepte socials, anglès. 4t integració 4 matèries i PROJECTES

4 INCLUSIÓ La inclusió és un procés.
La inclusió té a veure amb la presència, la participació i el rendiment de tot l’alumnat. Presència: lloc on són educats nois/ies. Participació: qualitat de les seves experiències mentre estan escolaritzats. Rendiment: resultats de l’aprenentatge en funció del currículum, no només de proves o avaluacions. La inclusió està relacionada amb la tasca d’identificar i remoure barreres. Mel Ainscow Índex per a la inclusió

5 justificació Necessitat de treball inclusiu amb 4t d’ESO.
PROJECTE= COMPETÈNCIA= EM SENTO CAPAÇ Necessitat de treball inclusiu amb 4t d’ESO. Cantina. Futur (intern, extern). Necessitat de deixar constància del projecte cantina. Bloc. Seguir una línea trasversal de les llengües Revista.

6 justificació Necessitat espai de trobada entre alumnes USEE
Taller d’expressió emocional (Macro). Necessitat desenvolupar l’autonomia personal en l’entorn proper. Entorn.

7 inclusió

8 EN PROCÉS D’ELABORACIÓ
Informació alumnat 3r i 4t PQPIS Col·laboració Competència matemàtica Acollida centre AULA ACOLLIDA

9 CANTINA Justificació i objectius:
Iniciar-se en les tasques de caire laboral. Oferir-los unes eines que els ajudin a descobrir les seves habilitats dins de l’institut. Augmentar l’autoestima a través del treball ben fet. Desenvolupar les CB: Aprendre a aprendre. Tecnologia de la informació i comunicació, Autonomia i inciativa personal. Competència social i ciutadana.

10 CANTINA ACTIVITATS: RESULTATS: Taller de cuina
Recull de receptes i tasques. Diari cantina. Compra d’ingredients. Inventari i comptabilitat. Entrada cantina amb els cuiners de l’institut. RESULTATS: Treballar totes les matèries d´una manera vivencial, motivadora i funcional. Obertura de la USEE al centre i a la inversa.

11 sentits emoció i comunicació
Macro: sentits emoció i comunicació Oferir als alumnes USEE un espai de comunicació i intercanvi en un clima d´empatia i no-judici. Treballar a l´alumne des d´una perspectiva de globalitat: cognitiva, socio-emocional i física/psicomotriu. Una hora setmanal.

12 sentits emoció i comunicació
Macro: sentits emoció i comunicació RESULTATS. Hem observat: Menor conducta antisocial entre ells. Disminució d´agressions verbals cap a un mateix i als altres. En alguns casos, millora del rendiment acadèmic: atenció, control de l´ansietat, hàbits d´estudi… Augment de les habilitats socials i de les relacions interpersonals satisfactòries. Més relaxació i positivisme davant les diferents situacions.

13 entorn Oferir unes activitats funcionals a alumnes amb poca autonomia.
Desenvolupar estratègies personals en un entorn proper, com és Mollet el Vallès. Treball transversal de matèries (socials i experimentals). Abordatge més proper a l´entorn.

14 entorn RESULTATS: Bon ús de plànols de Mollet i Parets del Vallès.
Fer interpretació de gràfiques i horaris. Iniciatives per planificar itineraris de les diferents sortides que s´efectuen a l´INS. Recerca d´informació amb les TIC. Interès i curiositat en conèixer l´entorn físic.

15 revista Crear una revista virtual a la web de l’institut.
Amb l’assessorament del CEE Crear una revista virtual a la web de l’institut. Donar-se a conèixer a l’INS (participació alumnat INS). Utilitzar les llengües cat/cast. Des de l’expressió escrita i competencial, de manera més motivadora. Resultats: Obertura de la revista a l’INS i a la inversa.

16 Projecte futur Oferir una possibilitat de contacte en el món laboral dins de l´INS. Adquirir hàbits de treball. Millorar l´autoestima i el “ser capaç de...” Treballar la implicació de la família en el procés d´orientació dels fills /es. Una hora setmanal per la tarda. RESULTATS: Funcionalitat dels aprenentatges dins de l´INS de l´alumnat de la USEE. Reconeixement de tota la comunitat educativa de l´INS. EN PROCÉS D´ELABORACIÓ: Extern

17 PQPIS Justificació: Objectius: Resultats:
Aprofitar els recursos de l’aula USEE per a l’alumnat de l’INS. Assessorament sobre PQPIS Alumnat: 2n, 3r i 4t (amb 16a o a punt de fer-ne) Objectius: Treballar les CB Autonomia i iniciatives personals. Millorar el coneixement de les sortides acadèmiques per tal de fer un bona tria. Alumnat USEE pot col·laborar en l’orientació juntament amb el psicopedagog. Resultats: Normalització de la imatge de l’aula USEE cap al professorat i l’alumnat de la unitat de suport a l’educació especial. Xerrada a l’aula oberta.

18 CIBERPLANTADA. bLOC Justificació i Objectius Resultats:
Trobar una eina que permeti deixar constància dels projectes i activitats realitzades per l’alumat de la USEE. Desenvolupar una forma de comunicació entre la comunitat educativa al voltant del USEE Resultats: Participació de tota la comunitat educativa . Contacte amb d´altres Unitats d´USEE Enllaç:

19 SINÈRGIES ALUMNAT USEE De dins a fora i de fora a dins PAS AULA OBERTA
ACOLLIDA EQUIPS DOCENTS ALUMNAT


Descargar ppt "II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010"

Presentaciones similares


Anuncios Google