Generalitat de Catalunya

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
NOMS: Bahaa Eldin Tobi Mohamed El Hajji Prof.: Albert Mestre Grup: 4.
Advertisements

Programa de Generació d’Idees 2016
Índex 1. Estimació emissions totals a Catalunya
La qualitat, garantia de millora.
Estudi dels hàbits de consum dels catalans fora de la llar
ENERLOGY MONITORING Monitoritzar Gestionar Web Consums Aigua
LES ACTIVITATS DEL SECTOR PRIMARI
Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat
Generalitat de Catalunya
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
ESTUDI DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE DE CALDES DE MONTBUI
Jornada Cloenda Esports
i el que no es pot avaluar
Polítiques d’Ordenació Comercial
FINANÇAMENT EUROPEU PER LA CREATIVITAT, LA INNOVACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES Fons Estructurals.
El Comerç Just com a model econòmic solidari
Departament de Justícia
Catàleg de béns homologats i de compra centralitzada
Creativitat amb austeritat Impacte Projectes públic-privats
REUNIÓ AMB PARES I MARES DE 3r I 4t D’ESO
I ARA, QUÈ PUC FER?.
MILLORA DE LA COMPETITIVITAT DELS COMERÇOS
Característiques de la biodiversitat:
Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
Per què fer recerca i innovació tecnològica en l’àmbit del
va aprovar la Llei de Millora de barris.
Ports Nets: Un model de gestió integrada
“ENQUESTA DE PERCEPCIÓ SOBRE EL MÓN RURAL “
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Projecte d’Itineraris Formatius
Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments.
Jornada Cloenda Esports
Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell
El paper de les ciutats en el procés d’innovació empresarial
Estudi sobre la salut, estils de vida i condicionants acadèmics dels estudiants de medicina de Catalunya La salut de l´estudiant de medicina Carlos Garcia.
COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL
TEMA 2 Unitat 2: El problema de l’aigua.
La Direcció queda habilitada per:
Immobiliària 2.0, adequació als estàndards actuals
La Cigarreta Electrònica: Què en sabem?
LA PREVENCIÓ I LA REDUCCIÓ DE RISCOS EN EL CONSUM DE DROGUES
Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015.
ELS MERCATS ESTRATÈGICS DE LES ARTS ESCÈNIQUES I LA MÚSICA A CATALUNYA
Dispositiu Local d’Inserció
Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball
La Cigarreta Electrònica: Què en sabem?
Policia + Tecnologia Mataró, 1 de juliol de 2003.
Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
CNL de Terrassa i Rubí Balanç d’actuacions en el mandat
RESPONSABLE SERVEI/OFICINA/DELEGACIÓ
Els Plans Especials Urbanístics de Protecció del Subsòl Presentació de la figura d’ordenació urbanística Joan Solà i Jordi Montaner GEOSERVEI PROJECTES.
BALANÇ DE LA LLEI DE BARRIS
Taula sectorial de Salut Mental i Addiccions Avaluació i línies de treball Secretaria del CMSS Setembre 2014.
Setembre 2015 Sala de Juntes Facultat de Veterinària
MEMÒRIA CITE 2005 Dades estadístiques.
Resum de resultats Enquesta als participants en els Cercles de comparació intermunicipals Octubre de 2018 Grandària del municipi 503 Fins a habitants.
CRAI: Unitat de Recerca
Quin poble volem? CP Mare de Déu del Toro Es Mercadal
Dr. Pere Mir Dr. Eduard Cristóbal Desembre de 2004
PRESENTACIÓ RIS VICEPRESIDENCIA I CONSELLERIA INNOVACIÓ
Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat
expansió internacional
EL CONSUM DE DROGUES ENTRE LA POBLACIÓ HOMOSEXUAL USUÀRIA D’ESPAIS D’OCI NOCTURN DE CATALUNYA.     UNA APROXIMACIÓ QUANTITATIVA.
Dona Kolors, Innovació social en costura
D’on neix? Voluntat Necessitat Oportunitat.
Jornades Govern Obert. Diputació de Barcelona
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Catalunya Principals magnituds del sector ecològic a 31/12/2009

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Evolutiu 1995 - 2009 Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Evolutiu 2000 – 2009 per províncies Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Superfícies certificades 2009 Superfícies controlades (Ha) Conreus 15.028 Pastures, prats i farratges 42.362 Bosc i improductiu 14.123 Total 71.513 Conreus Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Evolució dels conreus 2002 - 2009 Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic % conreu ecològic/convencional (2009 provisional) Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Ramaderia 2009 Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Evolució de la ramaderia 2002 - 2009 Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic % Ramaderia ecològica/convencional (2008) Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Agroindústria 2009 Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Activitats industrials emergents Dades: CCPAE

Principals macromagnituds del sector agroalimentari ecològic Resultats 31/12/2009 Al 2009 s’ha produït un increment del 14% d’empreses inscrites al Consell respecte 2008 (16,8% de productors i 7% d’elaboradors) La superfície ha augmentat un 14,6% respecte al 2008 20.687 productes agroalimentaris ecològics autoritzats La superfície agrària ecològica representa gairebé el 5% de la superfície agrària útil de Catalunya Catalunya és líder en indústria agroalimentària ecològica a Espanya Dades: CCPAE

Generalitat de Catalunya Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 OBJECTIU: Caracteritzar el consum i la percepció que tenen els consumidors catalans dels aliments ecològics Actuació del Pla d’Acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques 2008 – 2012 1.600 entrevistes telefòniques Les entrevistes es fan a la tardor Població catalana de 16 anys i més, resident a Catalunya

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 CONEIXEN 78,8% NO CONEIXEN 21,2% CONSUMIDORS 31% NO CONSUMIDORS 47,8% Consum diari 2,6% Consum setmanal 15,2% Consum mensual 13,2% Consum esporàdic 16,4% No consumeixen 31,4%

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 – Coneixen els aliments ecològics (78,8%) El 34,1% creu que en el darrer any ha augmentat la informació relativa als aliments ecològics que es facilita als consumidors. El 83,2% confia que els productes certificats com a ecològics realment ho són (gairebé un 5% més que el 2008). Dels que tenen fills en edat escolar, un 76,9% estaria disposat a pagar més perquè els seus fills consumissin aliments ecològics en el menjador escolar (de mitjana, fins a un 27,8% més sobre el preu del menú).

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 – Consumeixen aliments ecològics (31%) Llet, iogurts i formatges ecològics Verdura i llegums ecològics Fruita ecològica Ous ecològics Pa, cereals i pasta ecològics Carn ecològica Oli ecològic Menjar preparat ecològic Vi ecològic més consumits consum mitjà menys consumits

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 – Consumeixen aliments ecològics (31%) El 21% té la intenció d’augmentar el consum d’aliments ecològics en els propers 6 mesos, sobretot de verdures i llegums, carn i fruita. Un 38,6% dels consumidors ecològics declaren que es gasten entre un 15 i un 30% de la despesa setmanal total d’alimentació en aliments ecològics, mentre que un 25,6% d’aquests declara un percentatge inferior al 15%. La majoria afirma que el producte ecològic és fresc i està en bon estat, amb l’etiquetatge clar i que la presentació del producte és adequada i atractiva.

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 – Consumeixen aliments ecològics (31%) Aproximadament la meitat prefereix comprar un aliment no ecològic però produït a Catalunya que comprar-lo ecològic encara que hagi estat produït a un altre lloc. Els consumidors declaren que el sobrepreu dels aliments ecològics oscil·la entre un 20 i un 30% del preu del mateix aliment en producció convencional. Prefereixo comprar-lo ecològic encara que hagi estat produït a un altre lloc. Prefereixo comprar-lo no ecològic però produït a Catalunya

Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics Resultats 2009 – Consumeixen aliments ecològics (31%) El 66,3% dels consumidors afirmen que compren aliments ecològics per raons de salut. El 82,9% dels consumidors reconeixen els aliments ecològics per les indicacions o segells presents en l’etiqueta. Els factors que més limiten el consum d’aliments ecològics són el preu i que no es trobin en els llocs habituals de compra. Aquests mateixos factors són els que frenen el consum dels ciutadans que coneixen però no consumeixen aliments ecològics.

Generalitat de Catalunya Pla d’Acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològica 2008-2012 Principals actuacions 2010

Principals actuacions 2010 Foment de la informació i el consum Campanya institucional de promoció dels aliments ecològics (interdepartamental)

Principals actuacions 2010 Foment de la informació i el consum Campanya institucional de promoció dels aliments ecològics (interdepartamental) Participació en fires nacionals (BioCultura, Sant Miquel, Sant Narcís, ...) i internacionals (Alimentaria, Biofach) Impulsar la presència dels aliments ecològics en els mercats municipals Crear un apartat específic pels aliments ecològics en el portal www.gastroteca.cat

Principals actuacions 2010 Foment de la informació i el consum Campanya institucional de promoció dels aliments ecològics (interdepartamental) Participació en fires nacionals (BioCultura, Sant Miquel, Sant Narcís, ...) i internacionals (Alimentaria, Biofach) Impulsar la presència dels aliments ecològics en els mercats municipals Crear un apartat específic pels aliments ecològics en el portal www.gastroteca.cat Millorar el portal temàtic de producció agroalimentària ecològica www.gencat.cat/dar/eco

Principals actuacions 2010 Foment de la informació i el consum Fomentar el consum d’aliments ecològics en els menjadors escolars (interdepartamental) Editar un manual pràctic per a la introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars Elaborar materials educatius sobre PAE i crear un apartat específic al web d’educació ambiental Elaborar una nova edició del Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics a Catalunya

Principals actuacions 2010 Foment de les produccions Ajuts específics inclosos en el Pla de Desenvolupament Rural (PDR): Agricultura ecològica Foment de la ramaderia ecològica Participació en programes de qualitat Prioritzar i/o incentivar els productors ecològics en línies d’ajuts generals inclosos en el PDR: Primera instal·lació de joves Modernització de les explotacions Assessorament agrari Estudiar els costos dels sistemes productius ecològics

Principals actuacions 2010 Foment del sector Ajuts per al foment de la distribució d’aliments ecològics a programes de consum social i/o local Ajuts a organitzacions sense ànim de lucre i entitats locals per actuacions de difusió de l’alimentació ecològica Ajuts per la modernització d’establiments comercials Creació d’una llotja virtual de matèries primeres ecològiques Avançar en la creació d’una plataforma sectorial

Principals actuacions 2010 Altres Desplegament del primer pla de treball anual de l’equip de dinamitzadors territorials de la PAE Creació de l’Observatori de l’alimentació i la producció ecològica Elaborar un sistema específic de control per a les produccions aqüícoles ecològiques Actualitzar la normativa catalana de producció ecològica (nou Quadern de normes tècniques de la PAE)

Generalitat de Catalunya Més informació a: http://www.gencat.cat/dar/eco