La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015."— Transcripción de la presentación:

1 Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers
Barcelona, 10 de març de 2015

2 Active Local Action Groups Ligthouse pilot projects
L’Ajuntament és soci des de 2013 i fins el maig de 2015 del projecte Green Partnerships for greener Cities and Regions. L'objectiu principal ha estat enfortir l’aplicació de polítiques i estratègies locals d'eficiència energètica a les ciutats i a les comunitats locals. GREEN PARTNERSHIPS – LOCAL PARTNERSHIPS FOR GREENER CITIES AND REGIONS Active Local Action Groups Capacity building Ligthouse pilot projects

3 PRINCIPALS BENEFICIS Contribució a la governança, eines i enfortiment de la comunitat local cap a una NOVA CULTURA ENERGÈTICA, basada en un ús menys intensiu de l’energia, reducció de les emissions GEH i millora de l’eficiència energètica Eficiència energètica edificis– estalvi energètic i econòmic Estalvi energètic– tecnologies eficients Participació d’actors locals– noves oportunitats de negoci Energies renovables – Ús responsable dels recursos naturals

4 ACCIONS PILOT DEL PROJECTE
Programes i campanyes d'estalvi energètic en equipaments municipals Monitorització energètica dels equipaments municipals Estudi per a la implantació de tecnologies de generació elèctrica orientades a l'autoconsum Contribueixen als objectius del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Granollers

5 2012- EL CAMPIONAT DE L’ESTALVI ENERGÈTIC 12 EQUIPAMENTS ESPORTIUS
AIGUA: entre un 14 % i un 64 %. Total = 302 m3 estalviats. ELECTRICITAT: entre un 14 % i un 79 %. Total = Kwh estalviats, valorats en 5.616,59 euros. GAS: entre un 27 % i un 79 %. Total = Kwh estalviats, valorats en 3.192,98 euros.

6 2013- PROGRAMA I CAMPANYA D’ESTALVI ENERGÈTIC 17 CENTRES DOCENTS
Totes les escoles han aconseguit estalviar electricitat, amb un promig del 19% La meitat dels centres han aconseguit estalviar gas, amb un promig del 20% La meitat dels centres han aconseguit estalviar aigua, amb un promig del 17%

7 2013- PROGRAMA I CAMPANYA D’ESTALVI ENERGÈTIC
17 CENTRES DOCENTS

8 2014-PROGRAMA I CAMPANYA D’ESTALVI ENERGÈTIC 13 CENTRES CULTURALS
ELECTRICITAT: 9 equipaments han estalviat més d’un 18%. Mitjana: 23% AIGUA: 11 equipaments han estalviat més d’un 10%. Mitjana: 36% GAS: 4 equipaments consumidors de gas han estalviat més d’un 20%. Mitjana: 19% ESTALVI ENERGÈTIC* ESTALVI ECONÒMIC* ELECTRICITAT: euros, 23 % AIGUA: 308 euros, 41 %. GAS: euros, 19 %. ESTALVI GLOBAL, 1 MES DE DURADA DE LA CAMPANYA : euros

9 Instal·lació d’equips de telemesura dels consums d’electricitat, gas i aigua en més de 40 d’equipaments municipals, i integració en el sistema de monitorització dels consums energètics. 2012: telemesura del consum elèctric d’11 equipaments esportius (6 pavellons i 5 camps de futbol). 2013: telemesura del consum elèctric, gas i aigua de 17 centres docents. 2014: telemesura del consum elèctric, de gas i aigua a 17 equipaments culturals.

10

11

12 Mitjançant software o webs, descàrrega de dades de la telemesura i obtenció d’informes energètics.
Detecció d’incidències en temps real, facilitant actuacions de reparació i reduint el temps de resposta. Millor control i programació de mesures que redueixen el consum final d’energia, i en els imports de les factures. Benchmarking entre equipaments/instal·lacions : conèixer quins són més eficients i conscienciar a usuaris i personal. Suport campanyes d’estalvi energètic, amb l’objectiu de reduir la despesa energètica i les emissions GEH.

13 40 KW 70 KW 100 KW

14

15 Anàlisi prospectiva del consum energètic, considerant totes les activitats, usos i les solucions aplicades per millorar l‘EE; avaluació de la demanda d'electricitat, climatització i ACS que es podria cobrir amb la co/trigeneració, per tal que el consum de l’equipament sigui proper a zero. Viabilitat econòmica de futures inversions en co/trigeneració, orientades l’autoconsum. Procés de presa de decisió sobre solucions futures destinades a estalviar un 10% de la despesa elèctrica de l’Ajuntament.

16 RESULTATS Àmbit actuació: 42 equipaments, ,7 m2 Inversió total del projecte: euros Estalvi energètic potencial: 778,185 MWh/any Estalvi econòmic potencial: euros/any Període de retorn: 20 mesos % Reducció emissions: 14 % QUÈ HEM APRÈS Una millor informació sobre el comportament energètic dels equipaments permet millorar la gestió, reduir la despesa I incrementar els beneficis per al conjunt de la comunitat.

17 MOLTES GRÀCIES Virgínia Domingo Eloi Burriel
Medi Ambient i Espais Verds Ajuntament de Granollers Eloi Burriel


Descargar ppt "Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015."

Presentaciones similares


Anuncios Google