La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL"— Transcripción de la presentación:

1 COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL
COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL? Experiències autonòmiques d’intervenció en el parc en desús Terrassa, 20 de març de 2014 Sr. Carles Sala i Roca Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya Organitza:

2 (contingut que serà sotmès a informació pública)
LA PROPOSTA DE L’IMPOST PER A LA MOBILITZACIÓ DE L’ESTOC D’HABITATGES BUITS (contingut que serà sotmès a informació pública)

3 Fet imposable i afectació de l’impost Exempcions
Avantprojecte de Llei de l’Impost sobre els habitatges buits La proposta d’impost Fet imposable i afectació de l’impost Exempcions Base imposable i tipus de gravamen Bonificacions

4 Avantprojecte de Llei de l’Impost sobre els habitatges buits
Fet imposable i afectació de l’impost 1.1 Habitatges desocupats per més de 2 anys sense causa justificada. 1.2 Els recursos que s’obtinguin queden afectats al desenvolupament de les polítiques incloses al Pla per al dret a l’habitatge. 1.3 Part dels recursos es transferiran als Ajuntaments on l’impost es recapti pel desenvolupament d’aquestes polítiques.

5 Avantprojecte de Llei de l’Impost sobre els habitatges buits
2 Exempcions: 2.1 Subjectives: Persones físiques. Administracions Públiques. Entitats del 3r sector incloses a la xarxa d’inclusió. 2.2 Objectives: Habitatges protegits. Habitatges en municipis fora dels 72 amb demanda acreditada. Habitatges cedits a administracions per lloguer social. Habitatges d’ús turístic.

6 Avantprojecte de Llei de l’Impost sobre els habitatges buits
3. Base imposable i tipus de gravamen La base imposable és la superfície construïda dels habitatges buits. Una primer tarifa ho serà pels primers m2 d’habitatges buits (uns 100 habitatges). Pels m2 d’habitatges buits entre m2 i m2 (uns 500 habitatges). Pels m2 d’habitatges buits a partir dels m2.

7 Avantprojecte de Llei de l’Impost sobre els habitatges buits
4. Bonificacions Si el titular destina del 5 al 10% dels seus habitatges a habitatge assequible hi ha una bonificació del 10% de la quota. Si el titular destina del 10 al 25% dels seus habitatges a habitatge assequible hi ha una bonificació del 30% de la quota. Si el titular destina més del 25% al 40% dels seus habitatges a habitatge assequible hi ha una bonificació del 50% de la quota. Si el titular destina més del 40% dels seus habitatges a habitatge assequible hi haurà una bonificació del 75% de la quota.

8 ALTRES ACTUACIONS D’INTERVENCIÓ EN EL PARC EN DESÚS O ALTRES SITUACIONS ANÒMALES DEL PARC D’HABITATGES

9 Altres actuacions d’intervenció en el parc en desús
Intervenció sobre el parc privat Intervenció sobre el parc públic Activitat inspectora de la Generalitat de Catalunya Activitat sancionadora

10 1. Intervenció del parc privat
Captació d’habitatges de propietari privat, mitjançant 97 Borses de Mediació als Ajuntaments i als Consells Comarcals que col·laboren amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Núm: habitatges Signatura de convenis amb entitats mercantils i entitats financeres tenidores d’habitatges del mercat privat. Fins ara: 400 Catalunya Caixa 230 Bankia _____ 630 600 Sareb (pendent) 1.230

11 2. Intervenció sobre el parc públic

12 3. Activitat inspectora de la Generalitat de la Catalunya
Remodelació urbana a Barcelona Cerdanya

13 4. Activitat sancionadora
La Generalitat ha iniciat l’any 2013 un total de 165 expedients sancionadors, per manca d’ocupació d’habitatges amb algun tipus de protecció (HPO). A l’article 123 (infracció molt greu) de la Llei 18/2007 s’ha incorporat l’apartat a bis) a través de la Llei de mesures del pressupost 2014: a bis) No adoptar, una persona jurídica, en el transcurs d’un any natural a comptar de l’adquisició de l’habitatge, cap de les mesures tendents al compliment efectiu i legal de l’obligació de destinar-lo a residència habitual i permanent de persones físiques.

14 Gràcies per la vostra atenció
Gràcies per la vostra atenció


Descargar ppt "COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google