Institut Pau Casals Projecte Educatiu de Centre (pendent d’aprovació)

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LATRANSICIÓ. ESCOLA-TREBALL
Advertisements

DEFINICIÓ I OBJECTIU DEL SERVEI COMUNITARI
ELS EQUIPS D´ASSESSORAMENT PSICOPEDAGÒGIC
Escola Montserrat Sant Just Desvern
Compartim el que feim: conviure en positiu a l’escola
ORIENTACIÓ ACADÈMICA INS JÚLIA MINGUELL.
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
1 u n i t a t L’educador infantil.
Què és un pla Individualitzat ?
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
ATENCIÓ A LA DIVERSITAT Atenció educativa a l’alumnat immigrant
L’atenció a la diversitat i la LOE (l’escola inclusiva)
I transforma un llibre en un nou lector
IES SABADELL Juvenal nº 1 Sabadell (Barcelona)
Reflexions al fil de l’Euneos
Estudi per a la identificació de
Escola de cuidadors. Escola de cuidadors Una mica d'Història.
PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA
AMPA 2.0 ? AMPA escola IPSE de Barcelona
CONVIVÈNCIA OBSERVATORI PER A LA E S C O L A R.
Decret d’autonomia dels centres educatius
CURS PRESENTACIÓ 20 de maig de 2014.
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
REUNIÓ AMB PARES I MARES DE 3r I 4t D’ESO
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
1 organització, 3 estudis, 1600 aprenentatges
ACCIONS GRUPALS AMB EL PROFESSORAT
l’ordenació dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
L’educació en valors cívics a través de l’educació física i l’esport
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
EL PLA INDIVIDUALITZAT
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
P E L C 0 a 3 anys Programa Per l’Estimulació Del Llenguatge
Decret d’autonomia dels centres educatius
PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE
IES CAN JOFRESA Terrassa PROCÉS D’ELABORACIÓ D’UN
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
L’ACCIÓ TUTORIAL A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
Seminari d’Educació Especial
Presentació de 1r d’ESO Curs
“EL PALIC, un model per a les illes”
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
Coneixements i idees previs
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
PdD Escola Salvador Espriu Característiques generals
Formació per als equips directius d’educació secundària
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
GRUP DE TREBALL: ATENCIÓ DE CASOS
Gestió participativa dels projectes de centre
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE GRÀCIA
El currículum a l’educació primària
Grup d’Aprenentatge en Pressupostos Participatius
Reunió de famílies 6è EP L’Educació Secundària Obligatòria
PLA EDUCATIU D’ENTORN DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT 11/07/2019.
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
El Pla de formació del centre
Convivència i Mediació Escolar
un camí cap a la convivència i el diàleg
INDICADORS El Sistema d´Indicadors i els factors de qualitat de centre
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Institut Pau Casals Projecte Educatiu de Centre (pendent d’aprovació) Març 2019

PEC INS PAU CASALS Una petita reflexió entorn al titular d’una notícia, que ja no ho és, del 29/12/2017 La Vanguardia(*) «El 65% de los niños de hoy trabajará en profesiones que no existen o apenas empiezan a adivinarse» Si recordem que el nostre PEC reflectia una situació anterior a l’abril de 2012 segurament somriuràs hi estaràs d’acord en que val la pena que tots plegats trobem uns espais i moments per a donar-li una ullada al nostre PEC. (*) Font: La Vanguardia https://www.lavanguardia.com/tecnologia/20171229/433926592327/los-trabajos-mas-demandados-del-futuro-que-todavia-no-se-han-inventado-brl.html

PEC INS PAU CASALS Som un Institut compromès amb l’educació pública, aconfessional, progressista, democràtica, solidària i catalana. Focalitza l’atenció en el procés d’orientació de l’alumnat des de 1er d’ESO per a aconseguir una formació acadèmica i un desenvolupament personal que faciliti, en finalitzar l’etapa educativa de l’ESO o el batxillerat, la identificació de les seves inquietuds per a projectar-se tant professional com acadèmicament.

PEC INS PAU CASALS Un desig: Seria meravellós que tot l’alumnat que hagi passat pel Pau Casals … Fos una persona competent, solidària, lliure i crítica. Tingués clar quin és el seu projecte de vida durant els 4 anys següents. Sapigués fer una respiració artificial i una reanimació cardiaca. Sapigués nedar.

PEC INS PAU CASALS PLANTEJAMENT INSTITUCIONAL: LA MISSIÓ LA VISIÓ ELS VALORS

PEC INS PAU CASALS La Missió depèn i afecta a diferents àmbits : En relació amb el nostre alumnat: aconseguir la màxima formació acadèmica i personal per a començar a fer realitat el seu projecte de vida com a ciutadà que há de viure i conviure integrant-se al món amb valors de justícia, llibertat, solidaritat i espírit crític. En relació amb les famílies: que participin activament del procés educatiu dels seus fills. En relació amb l’entorn:formar persone esponsables, autònomes i competents. En relació amb l’equiip humà de l’Institut: cal crear un clima de centre que sigui agradable, participatiu, motivador i constructiu.

PEC INS PAU CASALS Volem una Visió que projecti: L’atenció personalitzada a tot l’alumnat i a les seves famílies al llarg de l’etapa educativa. El Català com a llengua vehicular. L’asoliment de les CCBB. L’aprenentatge d’una segona llengua estrangera. Un Centre acollidor envers l’alumnat i els nous professors. L’Orientació des de 1er d’ESO (POSIT). El Foment de la interdisciplinarietat de les matèries i el treball en equip.

PEC INS PAU CASALS Els Valors Respecte a un mateix i als altres. Foment de la igualtat de gènere. Treballar amb responsabilitatb i fomentar la cultura de l’esforç. Treballar per, para i des de la cultura de la Pau. Solidaritat. Respecte al medi ambient , la natura i la cultura del reciclatge. Respecte a les instal·acions i al material que fem servir. Conèixer la ciutat on som. Respecte a la pluralitat ètnica, social i religiosa que ens envolta.

PEC INS PAU CASALS Objectius de centre (què pretenem) Arribar a l’excel·lència Millorar els resultats educatius Millorar la cohesió social (inclusió, equitat i coeducació). Fomentar/ promocionar els estudis postobligatoris Vinculació amb l’entorn.

PEC INS PAU CASALS CONCRECIÓ I DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE (Com ho fem): Criteris d’organització pedagògica. Criteris d’estructura organitzativa i de gestió. El Projecte Lingüístic.

PEC INS PAU CASALS Criteris d’organització pedagògic.: Concreció del currículum. Criteris metodològics (treball per projectes, ordinadors a l’aula, codocència, mòbils a l’aula i altres). Criteris organitzatius (confecció de grups i agrupaments de l’alumnat, organització del temps, dels espais específics i formació del professorat...). Criteris d’avaluació competencial. Criteris per a l’atenció a la diversitat (alumnat amb discapacitats, trastorns d’aprenentatge i altes capacitats). Criteris per al seguiment i l’orientació de l’alumnat (PAT - POSIT).

PEC INS PAU CASALS Criteris d’estructura organitzativa i de gestió. Òrgans de govern i de coordinació. Participació de la comunitat educativa. Promoció de la convivència. Elaboració i l’actualització de documents de gestió i protocols. Activitats exgtraescolars

PEC INS PAU CASALS Atenció a l’alumnat: Entrevistes periòdiques amb tutors i especialistes. Orientació des de primer curs d'ESO. Assessorament d'espai salut. Grups reduïts a assignatures instrumentals i a les desdoblades. Plans individuals . Servei de mediació. Aula d'acollida. Orientació formativa i psicopedagògica. Francès com a segona llengua estrangera. Tardes amb diverses activitats.

PEC INS PAU CASALS Atenció a les famílies: Reunions de coordinació centre-famílies. Informe qualitatiu de preavaluació al mes de novembre. Hores d'atenció individualitzada amb el tutor/-a Control d'assistència personalitzat mitjantçant trucada telefònica (no SMS). Entrega de notes en mà. Informe individualitzat orientador en tots els cursos i en especial al finalitzar l’etapa .

PEC INS PAU CASALS Projectes i activitats pedagògiques i de cohesió: Treball per Projectes. Aprenentatge i Servei amb escoles del voltant. Plataforma educativa Clickedu. Projectes de col·laboració amb escoles de primària i altres entitats de la ciutat. POSIT: programa d’orientació i suport integral a la tutoria. Pràcticum del màster de formació de professorat. Participació al programa “#Aquiproubullying” Programa de mediació escolar. Escacs a les aules. Hort urbà i vertical. Activitats d’aprenentatge –servei: Comtes Arrel-Arreu. Servei Comunitari: fent reforç escolar a les escoles de primària. Programa Salut i Escola. Pla Català de l’Esport. Projecte Punt d’informació i dinamització en els centres de secundària (PIDCES). Dinamització de centres i activitats extraescolars.

PEC INS PAU CASALS El Projecte Lingüístic: El tractament i ús de les llengües. Criteris d’aprenentatge de les llengües oficials i estrangeres.

PEC INS PAU CASALS AVALUACIÓ (Com ho avaluem) Amb mecanismes d’avaluació (seguiment diari, rúbriques, bases d’orientació, coavaluació, autoavaluació). Amb indicadors de progrés (indicadors del Departament d’Ensenyament/ propis del centre): context, recursos, processos i resultats.

Gràcies per la vostra atenció.