TREBALL D’INVESTIGACIÓ sobre la teoria de l’evolució actualment

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
AUTOGESTIÓ I INNOVACIÓ EN L’AULA OBERTA
Advertisements

UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
Elaboració d’un mapa temàtic
Una experiència a sisè de Primària
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
LA TARDOR Cicle Inicial.
Recursos Informàtics en Història
2c. Les pàgines web i l’hipertext. Les bases de dades a la xarxa
INTRODUCCIÓ Educar en valors. Eix transversal En tots els àmbits Epp
3 Ara proposeu el portafoli a la vostra assignatura (2,5 h) presencials (4 h de treball fora de l’aula (presentació de resultats a l’Atenea 6 de març.
PROJECTES: UN LLARG CAMÍ…
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
Antecedents (el context) Centre IATIC
El Club de Futbol Femení de St.Roc DISSENYA EL BLOG DEL SEU EQUIP
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
PETITS REPORTERS Títol.
Biologia i Geologia. 4t d’ESO
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
LA LLEGENDA DE SANT JORDI
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
Experimentam amb la ciència
Taller SOBRE l’aigua: L'inventor gota.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
PORFOLI. Exemples Flors Moreno i Aguilar
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
Mohs i l’escala de duresa dels minerals
ANTECEDENTS I OBJECTIUS
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
ORGANITZACIÓ TERRITORIAL DE CATALUNYA I ESPANYA
RECOLLIM ELS DIBUIXOS Tothom ens va ajudar molt, i tots els alumnes de 1r a 4t van fer el seu dibuix. Amb aquests dibuixos vam decidir enquadernar-los.
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
Grups interactius a L’Esquitx
DIADA DE LA PAU A SJO.
Treball DE SÍNTESI 1r ESO
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Escola Jacint Verdaguer Castelldefels
La història de Sísif Mitologia Grega.
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
Com fer una presentació? Comunicació oral
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
LA VIDA DE LES PERSONES.
EL GAT LLAMPEC VISITA ALS ALUMNES DE CICLE MITJÀ
TECNOLOGIA.
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
Treball compartit alumnes USEE i grup de cinquè de Primària
INS Pedraforca 1r d’ESO Curs
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
Alumnes de 4T de primària - s.j.o. Barcelona
Projecte xarxa Aleix Adell, Asier Aguilera, Silvia Alba, Ivet Clavell
Millorar el rendiment escolar dels nostres fills i filles
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
Cap a l’FCT en els cicles LOE
Curs de Biocomputació Universitat Autònoma de Barcelona
EUROFRAGANCE CAPTUREM SENSACIONS.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
TREBALL D’INVESTIGACIÓ sobre la teoria de l’evolució actualment
TEMA 7. COMPRES, VENDES I EXISTÈNCIES
QUÈ CAL SABER PER FER EL TREBALL
A la classe de Medi ens vàrem preguntar quins dubtes voldríem aclarir envers el nostre cos… Després de molt pensar va sorgir la pregunta…
PORTFOLI DE TREBALL COOPERATIU de la Maqueta de DNA
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
Elaboració del Pla de formació ajuntament de viladecans
Presentació assignatura
La inserció laboral dels graduats de grau de la UPF
Aquí hi va el títol del pòster: representatiu de les conclusions,i que generi interès, sient seriós i exacte Pérez, J., Rodríguez, P., Casal, J. Institut.
COLÒNIES- TREBALL DE SÍNTESI Del 15 al 19 de juny
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Transcripción de la presentación:

TREBALL D’INVESTIGACIÓ sobre la teoria de l’evolució actualment Per als alumnes de 4t d’ESO del col·legi Ma. Immaculada. Creat per Flors Moreno i Aguilar

Ens preguntem Creus que la gent, en general, coneix la teoria de l’evolució? Creus que s’hauria de parlar més d’evolució a les escoles, que s’hauria d’explicar abans d’on venim i d’on provenen tots els organismes actuals? Creus que en general la ciència i les seves teories haurien de donar-se a conèixer més? Per què? Com es veu actualment la teoria de l’evolució? Es veu igual als diferents països, civilitzacions i cultures del món?

Objectius del treball: Intentar donar respostes a les preguntes inicials. Seleccionar bé la informació que hi ha a la xarxa sobre el tema que ens ocupa. Aprofundir en el tema de l’evolució a partir del què hem explicat a classe. Cooperar equitativament amb els membres del vostre equip. Saber plasmar la informació, les respostes i les conclusions en format digital. Exposar correctament la informació trobada. Extreure conclusions de tota la feina feta.

PER ON COMENCEM? Respondrem primerament les preguntes abans de fer el treball d’investigació. Al final del treball observarem si hi ha molta diferència en el què nosaltres hem respost inicialment i les respostes finals fruit del nostre treball d’investigació. I per tant podrem fer una valoració del què hem après.

Treball d’investigació Per saber si la gent del carrer coneix la teoria de l’evolució, sap alguna cosa sobre Darwin, …prepararem una enquesta amb preguntes de fàcil resposta( aprx 10) i les farem a gent del carrer ( mínim 30 pers.). A partir de les respostes en farem gràfics i n'extraurem conclusions.

Treball d’investigació Heu de fer primerament una repassada a la història del pensament evolutiu. A partir del què hem fet a classe i de la informació que trobeu heu de saber sintetitzar, plasmar i explicar com ha anat canviant el pensament dels científics respecte a l’evolució: 1- CREACIONISME i FIXISME. 2-LAMARKISME i DARWINISME. 3-NEODARWINISME O SíNTESI EVOLUTIVA MODERNA I el DISSENY INTEL·LIGENT.

Treball d’investigació Heu de parlar dels següents autoris u relacionar-los amb la seva època: Carl Von Linné, Lamark, Darwin, Wallace, Henry Huxley i Teodorus Dobzhansky.

Treball d’investigació/Responem preguntes Haureu d’investigar una mica més sobre com s’entenen aquestes teories actuals als diferents continents. Sobretot compareu Europa i EEUU.

Treball d’investigació/responem preguntes. Heu de tenir en compte alguns conceptes que hauran de sortir per força en les vostres explicacions. Aquests conceptes són: supervivència, selecció natural , adaptació i mutacions. Finalment comparareu les vostres respostes inicials amb les finals i observareu la diferència.

CONCRETEM Heu de començar per fer-vos un mapa de tasques distribuint-vos bé la feina entre els membres del grup. Heu de presentar els resultats de tota la vostra investigació en format digital. L’ordre del què heu de presentar i exposar als companys és el següent: 1- Respostes inicials a les preguntes( abans de la investigació). 2- Resultats i conclusions de les enquestes amb els gràfics. 3- Història del pensament evolutiu des del creacionisme ( fixisme) fins a l’actualitat.

CONCRETEM 4- Centreu-vos més àmpliament en el moment actual : teories i pensament evolutiu avui en dia. 5- Respostes a les preguntes després de tot el treball d’investigació. 6- CONCLUSIONS: Què heu après, hi ha diferència del què havíeu respost al principi amb el què heu respost després de la investigació, creieu què Darwin i la seu teoria s’hauria d’explicar abans d’arribar a 4t d’ESO.... 7- Portfoli col·laboratiu : que teniu pautat en un document a part.

CRITERIS D’AVALUACIÓ: La creativitat L’exposició ( seguretat, modulació de la veu, ...) El contingut ( que es vegi que el teniu interioritzat, que l’enteneu) Seguiment de les pautes proposades L’aprenentatge( que hagi estat significatiu) Treball en grup ( a partir de l’observació a l’aula i del portfoli grupal)

Exemple d’un Mapa de Tasques Respostes inicials ENQUESTA Tots TREBALL COL·LABORATIU Sandra Isabel Història de l’evolució Respostes finals. Exposició Oral. Isabel i Tomàs