II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Competències ètiques en la formación universitària
Advertisements

Competències bàsiques i l’educació en Comunicació
IES Josep Maria Quadrado
XARXA DE DEBAT EDUCATIU
Elaboració d’un projecte telemàtic de primària
Programa de Transició Escola Treball
Toca fusta FENT DECORATS
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
1 u n i t a t L’educador infantil.
Què és un pla Individualitzat ?
ATENCIÓ A LA DIVERSITAT Atenció educativa a l’alumnat immigrant
Elena Prieto Amengual Marina Reus Busquets Maria Roig Paredes
IES SABADELL Juvenal nº 1 Sabadell (Barcelona)
Reflexions al fil de l’Euneos
Estudi per a la identificació de
Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa
Escola de cuidadors. Escola de cuidadors Una mica d'Història.
CURS PRESENTACIÓ 20 de maig de 2014.
SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
MÚSICA INSTRUMENTAL A PRIMÀRIA “violins i violoncels”
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
MIREMMATEMÀTIQUES Lleida 24 d’octubre de 2009.
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE
Les competències i la coeducació
IES CAN JOFRESA Terrassa PROCÉS D’ELABORACIÓ D’UN
IES DE VILADECAVALLS (VALLÈS OCCIDENTAL) 678 ALUMNES DISTRIBUÏTS EN:
Xarxa d’Escoles i Instituts per la Igualtat i la No Discriminació
Reptes per a incorporar les competències transversals a les nostres assignatures  M.Jesús Marco Galindo Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació.
Grups interactius a L’Esquitx
d'ensenyança-aprenentatge
Presentació de 1r d’ESO Curs
millora de la qualitat de l’ensenyament.
Projecte “TALK TO ME” febrer de 2018.
Treball compartit alumnes USEE i grup de cinquè de Primària
Treball i aprenentatge en xarxa
ELS NOSTRES FILLS: COM AJUDAR-LOS A CRÉIXER
Responsables del projecte Ferran Tolosa. Edicions Cort
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les.
PdD Escola Salvador Espriu Característiques generals
IES CAN PUIG CURS
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
Departamento de Pedagogia Aplicada
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
LES PREFERÈNCIES COM A EINA FACILITADORA
El currículum a l’educació primària
XESVic Avaluem projectes del pati de l’escola
Barcelona, 23 de novembre de 2.009
CRAI: Unitat de Recerca
P-5 Curs
Les 10 PISTES per desenvolupar les activitats TIC...
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals
Assessorament de la Formació en Competències
La resolució de conflictes a través de l'assemblea de classe
Àrea d’Atenció a les Persones
Convivència i Mediació Escolar
70º JORNADA DIM DE TARDOR –
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals (1)
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
ESTADA A L’EMPRESA AL BATXILLERAT
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010 LA INCLUSIÓ A TRAVÉS DE PROJECTES II JORNADES USEE Maresme - Vallès Oriental Abril de 2010 INS VICENÇ PLANTADA Mollet del Vallès

Usee del plantada 2003-2004 es va obrir a l´INS Vicenç Plantada la primera UEE de tot el Vallès. Dues unitats de 8 alumnes cadascuna RRHH 4 psicopedagogues i 2 educadores. Dificultats per integrar als alumnes. Participaven a l´INS en: algunes sortides, tallers culturals… 1a etapa USEE 2005 a 2006 Integració a 1r i 2n a 4 matèries,la resta grup USEE. 3r i 4t grups USEE. Projecte hort tota la USEE.

Usee del plantada 2a etapa 2006-2009 3a etapa 2009-2010 Integració 1r i 2n 4 matèries i desdoblament instrumentals. 3r i 4t en grups USEE. Projecte Revista virtual (en unitats diferenciades). 3a etapa 2009-2010 3r integració totes les matèries excepte socials, anglès. 4t integració 4 matèries i PROJECTES

INCLUSIÓ La inclusió és un procés. La inclusió té a veure amb la presència, la participació i el rendiment de tot l’alumnat. Presència: lloc on són educats nois/ies. Participació: qualitat de les seves experiències mentre estan escolaritzats. Rendiment: resultats de l’aprenentatge en funció del currículum, no només de proves o avaluacions. La inclusió està relacionada amb la tasca d’identificar i remoure barreres. Mel Ainscow Índex per a la inclusió

justificació Necessitat de treball inclusiu amb 4t d’ESO. PROJECTE= COMPETÈNCIA= EM SENTO CAPAÇ Necessitat de treball inclusiu amb 4t d’ESO. Cantina. Futur (intern, extern). Necessitat de deixar constància del projecte cantina. Bloc. Seguir una línea trasversal de les llengües Revista.

justificació Necessitat espai de trobada entre alumnes USEE Taller d’expressió emocional (Macro). Necessitat desenvolupar l’autonomia personal en l’entorn proper. Entorn.

inclusió

EN PROCÉS D’ELABORACIÓ Informació alumnat 3r i 4t PQPIS Col·laboració Competència matemàtica Acollida centre AULA ACOLLIDA

CANTINA Justificació i objectius: Iniciar-se en les tasques de caire laboral. Oferir-los unes eines que els ajudin a descobrir les seves habilitats dins de l’institut. Augmentar l’autoestima a través del treball ben fet. Desenvolupar les CB: Aprendre a aprendre. Tecnologia de la informació i comunicació, Autonomia i inciativa personal. Competència social i ciutadana.

CANTINA ACTIVITATS: RESULTATS: Taller de cuina Recull de receptes i tasques. Diari cantina. Compra d’ingredients. Inventari i comptabilitat. Entrada cantina amb els cuiners de l’institut. RESULTATS: Treballar totes les matèries d´una manera vivencial, motivadora i funcional. Obertura de la USEE al centre i a la inversa.

sentits emoció i comunicació Macro: sentits emoció i comunicació Oferir als alumnes USEE un espai de comunicació i intercanvi en un clima d´empatia i no-judici. Treballar a l´alumne des d´una perspectiva de globalitat: cognitiva, socio-emocional i física/psicomotriu. Una hora setmanal.

sentits emoció i comunicació Macro: sentits emoció i comunicació RESULTATS. Hem observat: Menor conducta antisocial entre ells. Disminució d´agressions verbals cap a un mateix i als altres. En alguns casos, millora del rendiment acadèmic: atenció, control de l´ansietat, hàbits d´estudi… Augment de les habilitats socials i de les relacions interpersonals satisfactòries. Més relaxació i positivisme davant les diferents situacions.

entorn Oferir unes activitats funcionals a alumnes amb poca autonomia. Desenvolupar estratègies personals en un entorn proper, com és Mollet el Vallès. Treball transversal de matèries (socials i experimentals). Abordatge més proper a l´entorn.

entorn RESULTATS: Bon ús de plànols de Mollet i Parets del Vallès. Fer interpretació de gràfiques i horaris. Iniciatives per planificar itineraris de les diferents sortides que s´efectuen a l´INS. Recerca d´informació amb les TIC. Interès i curiositat en conèixer l´entorn físic.

revista Crear una revista virtual a la web de l’institut. Amb l’assessorament del CEE Crear una revista virtual a la web de l’institut. Donar-se a conèixer a l’INS (participació alumnat INS). Utilitzar les llengües cat/cast. Des de l’expressió escrita i competencial, de manera més motivadora. Resultats: Obertura de la revista a l’INS i a la inversa.

Projecte futur Oferir una possibilitat de contacte en el món laboral dins de l´INS. Adquirir hàbits de treball. Millorar l´autoestima i el “ser capaç de...” Treballar la implicació de la família en el procés d´orientació dels fills /es. Una hora setmanal per la tarda. RESULTATS: Funcionalitat dels aprenentatges dins de l´INS de l´alumnat de la USEE. Reconeixement de tota la comunitat educativa de l´INS. EN PROCÉS D´ELABORACIÓ: Extern

PQPIS Justificació: Objectius: Resultats: Aprofitar els recursos de l’aula USEE per a l’alumnat de l’INS. Assessorament sobre PQPIS Alumnat: 2n, 3r i 4t (amb 16a o a punt de fer-ne) Objectius: Treballar les CB Autonomia i iniciatives personals. Millorar el coneixement de les sortides acadèmiques per tal de fer un bona tria. Alumnat USEE pot col·laborar en l’orientació juntament amb el psicopedagog. Resultats: Normalització de la imatge de l’aula USEE cap al professorat i l’alumnat de la unitat de suport a l’educació especial. Xerrada a l’aula oberta.

CIBERPLANTADA. bLOC Justificació i Objectius Resultats: Trobar una eina que permeti deixar constància dels projectes i activitats realitzades per l’alumat de la USEE. Desenvolupar una forma de comunicació entre la comunitat educativa al voltant del USEE Resultats: Participació de tota la comunitat educativa . Contacte amb d´altres Unitats d´USEE Enllaç: http://blocs.xtec.cat/alternatiuplantada

SINÈRGIES ALUMNAT USEE De dins a fora i de fora a dins PAS AULA OBERTA ACOLLIDA EQUIPS DOCENTS ALUMNAT