La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La resolució de conflictes a través de l'assemblea de classe

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La resolució de conflictes a través de l'assemblea de classe"— Transcripción de la presentación:

1 La resolució de conflictes a través de l'assemblea de classe

2 L’assemblea Què volem? Optimitzar la convivència i el treball escolar.
Amb què? El diàleg - la paraula. Respectant la diversitat d’opinió, modificant el pensament per contrastació. Com ho farem? Sessió setmanal, espai a l’aula, preparació tutora i càrrec d’assemblea.

3 Agrupació dels alumnes
Recurs per organitzar-se i gestionar-se per adquirir un major grau d’autonomia. Fites: atenció al que fem i passa, saber escoltar, respecte als altres, assumir conseqüències dels actes, recerca d’alternatives amb sentit comú.

4 Organització tasques

5 Objectius de l’assemblea
Crear un espai dins l’aula per: Intercanviar informacions d’interès pel grup: Consell de la Infància i la Joventut; Assemblea de delegats Afavorir la participació per aixecar projectes de treball Resoldre conflictes: reflexionar – pensar- analitzar la realitat Fer el seguiment del grup - classe Construir opinions i proposar canvis Desenvolupar la personalitat de l’alumnat de forma integral Comprometre’s davant del grup Canviar la realitat: personal – col·lectiva enfortint els vincles entre els membres del grup

6 Rituals de l’assemblea
Com les fem?

7 Abans Responsables – mestra. Elaborar el guió d’assemblea. Prioritzar els temes. Fer memòria.

8 Durant Inici d’assemblea Lectura del temes.
Traspàs d’informació de l’assemblea de delegats. Revisió de càrrecs (s’hi s’escau).

9 Durant Procés Discussió dels temes. Donar la paraula. Valorar.
Cada assumpte l’exposa qui l’hagi escrit al full d’assemblea. Intervenen els altres afegint observacions. Es fan preguntes: què opines d’aquest fet, com et sentiries tú... Valorar. Prendre decisions i acords.

10 Actituds que cal tenir en compte
Actitud respectuosa – acollidora. Respectar la diversitat d’opinions. Actitud d’exigència per adreçar la discussió. Compromís als valors universals: -perdó -solidaritat -acceptació

11 De què parlem? Conflictes derivats de la convivència.
Organització del temps: agenda, lleure, càrrecs. Avenços acadèmics del grup i auto-avaluació. Planificar: festes, formar grups de sortida i de treball, colònies. Campanya de donació de sang.

12 Després Recollida d’opinions de la classe.
Apuntar a la cartellera els acords presos. Col·laborar en el compliment de decisions, normes i acords per convertir-les en un canvi d’actituds i conductes. Revisar periòdicament els acords i els temes.

13 Dificultats que ens trobem
Allunyar-se del tema. No apropiar-se dels raonaments dels companys. Fer aportacions sense intencionalitat.

14 Valors afegits Vertebració de l’alumnat com a canal de democràcia i igualtat. Millora de les habilitats socials. Creixement autònom de l’alumnat. Recerca de solucions conjunta – Compromís davant els altres.


Descargar ppt "La resolució de conflictes a través de l'assemblea de classe"

Presentaciones similares


Anuncios Google