La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

XARXA DE DEBAT EDUCATIU

Presentaciones similares


Presentación del tema: "XARXA DE DEBAT EDUCATIU"— Transcripción de la presentación:

1 XARXA DE DEBAT EDUCATIU
BIGUES I RIELLS DEL FAI

2 La proposta Creació d’ una Xarxa de debat educatiu amb i per a les famílies del municipi Projecte promogut per la Regidoria d'Educació de la Diputació de Barcelona, i dirigit per la Dra. en Psicologia Mª Jesús Comellas

3 Què és? És una xarxa de debat educatiu interprofessional amb les famílies i amb qualsevol agent educatiu del municipi, que es reuneix per a consensuar una línia educativa de poble, per a que tots els infants i adolescents trobin un marc comú de referència

4 Implicats

5 Objectius Optimitzar recursos, revisar els objectius que hem de compartir, treure barreres en la nostra comunicació i, especialment, col·laborar en una tasca que no correspon ni a un espai, un temps precisos ni a unes persones determinades sinó que, actualment, és un repte col·lectiu que té sentit afrontar-lo col·lectivament.

6 Com es gestiona… És un espai obert a tothom; a qualsevol persona que té contacte amb infants i adolescents i tingui ganes de participar, de rebre i compartir el seu saber en educació.  La periodicitat, freqüència i les accions concretes a fer, es decideixen en el sí dels diferents grups.  De cada trobada es fa un resum i s'envia per als altres grups i també a totes les persones que volen rebre informació fet que afavoreix la visibilitat de tot el que es fa i alhora estimula la continuïtat. 

7 Com fer-ho… Es proposa una forma de compartir punts de vista, enfocament de formes d’educar i possibles suggeriments en relació a les respostes educatives que es donen quotidianament en el context escolar, social i familiar. Posar en comú les necessitats detectades pels diferents col·lectius professionals de l‘educació Concretar les demandes de les famílies i dels professionals de totes les disciplines que tracten amb famílies i infants: psicologia, logopèdia, EAP, treball social ec. Incorporar professionals del camp mèdic: pediatria, infermeria pediàtrica,

8 A partir de les necessitats expressades es planifiquen activitats, amb la implicació dels diferents col·lectius, per tal de potenciar la participació ciutadana i alhora recollir les necessitats i dificultats de les famílies i la col·lectivitat.

9 Per altra part recollint els suggeriments i les possibles estratègies d’acció innovadora es construeixen documents per tal de potenciar i divulgar les accions que es porten a terme i afavorir la implicació de més col·lectius i de més persones.

10 Algunes iniciatives a portar a terme:
Informacions específiques (xerrades, fòrums). Tallers i debats. Activitats plurals (xarxa telemàtica, pàgina WEB, gimcana educativa). Ús dels mitjans de comunicació, TV i ràdio locals. Actes públics per fer visible el projecte. Trobades intergeneracionals. Formació continuada. Documentació (Agenda infantil, revista dels pares i mares, vídeos, pòsters, recull de les trobades i les activitats).

11 Altres municipis L’ Ametlla Parets Torelló Martorelles Capellades
El Masnou Hospitalet Abrera Esquirol Badia del Vallès

12 Més informació Web de la Diputació

13 Moltes gràcies !


Descargar ppt "XARXA DE DEBAT EDUCATIU"

Presentaciones similares


Anuncios Google