ELS EQUINODERMS Realitzat per: Marina Cano Noemí Moral Marc Morato

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Els ocells.
Advertisements

AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Els ecosistemes i el medi ambient
Qui som,? on anem Dins l’immens Univers que i fem nosaltres,? Qui ens hi ha portat,?
Dofins.
ANIMALS Organismes pluricel·lulars Cèl·lules eucariotes
ELS INVERTEBRATS Tema 4.
LA NEURONA I EL SISTEMA NERVIÓS
NUTRICIÓ CEL·LULAR Conjunt de processos mitjançant els quals les cèl·lules obtenen la matèria i l’energia necessàries per fer les funcions vitals.
La politja Una politja és una roda amb un eix central al voltant del qual pot girar i que, a la part exterior, té col.locada una corda o cable.
ELS DINOSAURES.
Alex Plaza Fernandez Cometes
EL SISTEMA SOLAR ELS PLANETES.
Els animals vertebrats
EL SISTEMA SOLAR.
LES PLANTES I LES SEVES PARTS
LA CIRCULACIÓ EN ELS ANIMALS
Tectònica de plaques. Moviment de la pangea.
Erika Acosta David Nieto Anna Retuerce Aaron Sánchez Carolina Soler
OBSERVEM EL PAISATGE 3r Primària
Que es un bacteri? Els bacteris són éssers unicel·lulars. Són tan petits que per poder-los observar cal un microscopi especial,anomenat microscopi electrònic.
Característiques dels cucs:
La Salamandra.
El Planeta Terra.
Un animal en perill d’extinció
DE LA GARROTXA A L’EMPORDÀ, VIU EL FLUVIÀ
ELS NOMBRES ENTERS.
APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ
EL PANDA VERMELL Laia Senent Edgar García Javi Arias Salima El Guiouss
La reproducció dels animals
TEMA 6 ELS ANIMALS.
Éssers vius i éssers inerts
ELS MICROORGANISMES Tema 7.
LA LLUM És una forma d’energia que percebem amb el sentit de la vista
L’aparell respiratori
Diego B-L Jordi F Natalia B-L
Coneixement del Medi Natural
Què hi ha a l'Univers?.
Coneixement del Medi Natural
ELS INVERTEBRATS (II).
8 TIPUS D'AQÜÍFERS El modelatge del relleu Biologia i geologia 3r ESO
Paula Aguilar Ian Garcia Ayoub Garra Paula Cabrera Vano Barbakadze
La reproducció dels animals
Tema 1: Organització del cos humà
L’Orca.
L’estrella de mar Ara us explicaré la història d’una estrella de mar.
REPRODUCCIÓ ANIMAL TEMA 13.
LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS
ESQUEMA CIÈNCIES DE LA NATURALESA 1r d’ESO Els animals invertebrats
TEMA 4. LA CLASSIFICACIÓ DELs ÉSSERS VIUS.
DREAM MENTOR® DAVID CRIATURES MÀGIQUES DREAM MENTOR® DAVID
L’Aparell Circulatori
ELS PROCESSOS GEOLÒGICS
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS
ENDEVINALLA Estic al fons del mar ,però surto per la televisió ,no me veus normalment però em coneixes molt bé i et faig molta gracia .
Un animal en perill d’extinció
LA MEDUSA És un animal terrestre o aquàtic ? Les meduses son animals aquàtics i es mouen per l'aigua arrossegades pels corrents .
Com son els ulls? No te ulls
La cèl·lula eucariota.
L’ ELEFANT.
LA TERRA SÒL, AIGUA i L’AIRE FORMEN LA TERRA ON VIUEN ELS ÉSSERS VIUS.
ELS INVERTEBRATS Tema 4.
FEM UNA JOIA.
Noms: Gemma-Raquel Grup i nivell: 5è A Escola: CEIP Anselm Clavé
Els mol·luscs Yughggkughgjhgiuogyjutugtyj.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
DESCRIPCIÓ DELS HORITZONS.
LA TERRA.
LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS
Transcripción de la presentación:

ELS EQUINODERMS Realitzat per: Marina Cano Noemí Moral Marc Morato Jesús Navas Gorka Rivero

QUÈ SÓN ELS EQUINODERMS? Els equinoderms són animals inver-tebrats exclusivament marins de simetria pentaradiada. Posseeixen un esquelet extern calcari, gairebé sempre espinós, que utilitzen per a moure’s i defensar-se.

ORGANITZACIÓ INTERNA Presenten un complex sistema de cavitats i conductes (sistema ambulacral) comunicats amb l’exterior a través d’una placa perforada per on penetra i surt l’aigua de mar. Les parts del sistema ambulacral són: - La placa madreporita - El canal petri - El canal anular - Els canals radials o ambulacrals - Els peus ambulacrals

ORGANITZACIÓ EXTERNA El cos és un eix vertical que va des de la boca fins a l'anus. Normalment la boca està situada a la part inferior, mentre que l'anus el trobem a la part superior. Al voltant d'aquest eix es disposen tots els òrgans i estructures de l'animal en forma de cinc radis. Els espais que queden entre aquests radis s'ano-menen interradis.

El seu esquelet intern calcari es format per plaques soldades o articulades. Damunt d’aquestes pla-ques es poden trobar espines. L’esquelet es troba situat sota el tegument que té la funció d’evitar que altres organismes s'instal·lin damunt seu (algues, esponges...). Plaques soldades Plaques articulades

ON HABITEN? Són tots marins, ja que són incapaços de viure en aigua dolça perquè no disposen d’estructures respiratòries ni d’òrgans excretors ni d’osmo-reguladors. Viuen desplaçant-se per les roques, la sorra, etc, en tots els oceans i profunditats. Són organismes molt sensibles a la pol·lució de les aigües.

DE QUÈ S’ALIMENTEN? Els equinoderms poden ser: Carnívors, com les estrelles de mar, que s'alimenten de cloïsses, coralls i en general d'una àmplia gamma d'animals fixos al fons del mar. Herbívors, com els eriçons, que s'alimenten d'algues que creixen sobre el fons marí . Detritívors, és la forma d'alimentació més estesa. S’alimenten de la matèria orgànica present en el fang o sediment.

COM ES REPRODUEIXEN?? Els equinoderms es reprodueixen sexualment, mitjançant fecundació externa. Alguns són hermafrodites, és a dir, un mateix individu pot produir espermatozoides i òvuls. Les estrelles de mar es poden re-produir asexualment. L'estrella es trenca en diversos fragments, i cada un d'aquests trossos és capaç de formar les parts que falten.

TIPUS D’EQUINODERMS Es distingeixen tres tipus: Els asteroïdeus és un dels grups del fons marí més populars i coneguts. Tenen el cos aplanat format per un disc pentagonal amb cinc o més braços, i amb els conductes ambulacrals amb dues o quatre files de pedicels. Són animals molt voraços que es desplacen lenta-ment a la recerca de mol·luscs, la seva principal font d’aliment.

Els ofiuroïdeus tenen el disc central molt més petit que els asteroïdeus. Els seus braços prims i llargs, es mouen seguint ones d’una manera molt activa impulsant-se, saltant i fins i tot nedant. Se’ls coneix com a ba- llarines o estrelles serp. S’alimenten principalment de joves mol·luscs, d’anèl·lids, i de restes orgàniques que troben en els fons marins.

Els equinoïdeus, com els eriçons de mar, tenen el seu cos de forma globular o esfèrica i recobert de punxes mòbils. Presenten una closca més rígida que la de les estrelles de mar. A la part inferior tenen una boca amb un aparell mastegador format per peces rígides i músculs, ano-menada llanterna d’Aristòtil. Els peus ambulacrals es distribueixen al llarg de cinc radis que rodegen el cos, des de l'anus fins a la boca. També tenen uns apèndixs, els pedicels, que ajuden a la locomoció.