La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Alex Plaza Fernandez Cometes

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Alex Plaza Fernandez Cometes"— Transcripción de la presentación:

1 Alex Plaza Fernandez Cometes

2 Que es un cometa? Un cometa és un cos celeste sòlid semblant als asteroides però amb diferent composició, i descriuen òrbites tan allargades, que aquells que rodegen el Sol, tornen al cap de molts anys, tants que fins i tot alguns només se'ls ha vist una única vegada. El seu nom prové del llatí Cometa i aquest del grec Kometes, “cabellera”. Junt amb els asteroides, planetes i els seus satèl·lits, formen part del Sistema Solar. D'altres són destruïts per l'acció de la gravetat del Sol, a causa de la seua massa xicoteta.

3 De que esta format? Els cometes estan compostos de aigua, diòxid de carboni (gel sec), amoníac, metà (gas natural), ferro,magnesi i silicats. A causa de les baixes temperatures dels llocs on viuen, estes substàncies que componen al cometa es troben congelades, raó per la qual es diu comunament que estan compostos de gel brut. Arriben a tenir diàmetres d'algunes desenes de quilòmetres. 

4 Orbites dels cometes Els cometes amb un llarg període tenen una òrbita molt excèntrica (allargada) i les seves òrbites van de 200 anys a milers o fins i tot a milions d'anys. Les seves òrbites prendre molt més enllà dels planetes exteriors en l'àpside, i el pla de la seva òrbita no és necessari que es troben a prop de l'eclíptica.

5 D’on venen els cometes? Els cometes tenen molta varietat de períodes orbitals, des de pocs anys, fins a cents de milers d'anys, mentre que n'hi ha alguns que només passen un cop pel sistema solar interior abans de sortir cap a l'espai interestel·lar. Els cometes de període curt s'originen al cinturó de Kuiper, o en un disc dispers associat, que està més enllà de l'òrbita de Neptú. Els cometes de període llarg s'originen al núvol d'Oort, que consisteix en pols que va sobrar en la condensació de la nebulosa solar, localitzada molt més enllà del cinturó de Kuiper. Els cometes s'expulsen des d'aquestes zones exteriors cap al sistema solar en direcció al Sol a causa de pertorbacions gravitatòries dels planetes exteriors o d'estrelles properes, o com a resultat de col·lisions entre objectes en aquestes regions.

6 Classificació de les mides dels cometes
Segons la mida en (km), els cometes se classifiquen en: Cometa Aquino: 0 - 1,5 km. Cometa Petit: 1,5 - 3 km. Cometa Mitja: 3-6 km. Cometa Gran: 6-10 km. Cometa Gegant: km. Cometa "Goliat": >50 km.

7 Parts del cometa Les parts del cometa són: Nucli Coma Cua

8 Cometes perduts i periòdics
Un cometa perdut és una cometa descobert prèviament que ja no pot ser observat, en general perquè no hi ha prou dades per calcular amb exactitud l'òrbita del cometa i predir la seva ubicació. Els cometes periòdics són cometes que tenen uns períodes orbitals de menys de 200 anys o que s'ha observat el seu pas pel periheli més d'una vegada. El periheli és la mínima distància en que es troba un cos del Sistema Solar que orbita al voltant de Sol. 

9 Les estrelles fugaces El cel es trenca a l'agost. Entrem en nits de llàgrimes celestials, les Llàgrimes de sant Llorenç, tal com la tradició ha batejat a la pluja de meteors -o estrelles fugaces -de les Perseides, que es produeixen cada any a la primera quinzena d'agost i assoleixen el seu màxim de activitat entre els dies 10 i 13. Aquesta coincidència va ser la que fa ja segles va acabar atorgant a aquesta pluja còsmica el sobrenom de les Llàgrimes de sant Llorenç, la festivitat se celebra el 10 d'agost. El responsable d'aquest esdeveniment és el cometa Swift-Tuttle. La Terra creua la seva òrbita tots els anys per aquestes dates, i en arribar a aquesta intersecció les restes cometaris penetren en l'atmosfera i produeixen boniques esteles per la fricció amb l'atmosfera.

10 PREGUNTES Que es un cometa? De que estan formats els cometes?
De quants anys poden ser les orbites dels cometes? D’on poden venir els cometes? De quines mides poden ser els cometes? Quines parts té un cometa? Que és un cometa perdut? I un periòdic? Que es el periheli? Que és la cabellera del cometa?

11 LA GRAN PREGUNTA Com faries una maqueta d’un cometa? Per que l’has representat així? Quines qualitats té?

12


Descargar ppt "Alex Plaza Fernandez Cometes"

Presentaciones similares


Anuncios Google