La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La politja Una politja és una roda amb un eix central al voltant del qual pot girar i que, a la part exterior, té col.locada una corda o cable.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La politja Una politja és una roda amb un eix central al voltant del qual pot girar i que, a la part exterior, té col.locada una corda o cable."— Transcripción de la presentación:

1 La politja Una politja és una roda amb un eix central al voltant del qual pot girar i que, a la part exterior, té col.locada una corda o cable.

2

3

4

5

6

7

8

9 F = R Tipus de politges La corriola simple:
La corriola està formada per una politja fixa al sostre, sobre la qual pot lliscar una corda. S’utilitza per aixecar i baixar pesos d’una forma més còmoda. La força (F) que cal fer és la mateixa que la del pes a elevar (R). El desplaçament que causa la força sobre la corda iguala l'alçada pujada per la càrrega. F = R

10 La corriola mòbil o polispast: El polispast és una màquina simple composta per diverses politges fixes i mòbils, que funcionen amb una corda única. En el polispast més senzill, format per una politja fixa i una mòbil, la força (F) que cal fer per elevar un objecte és la meitat de la resistència (R). El desplaçament que causa la força sobre la corda duplica l’alçada pujada per la càrrega. R F = 2

11 - Indica en els tres casos on són la força i la càrrega
- Indica en els tres casos on són la força i la càrrega. Digues de quins tipus de politges es tracta. - En quin dels tres casos s’haurà de fer menys força per aixecar la mateixa càrrega ? Per què ? a) c) b)

12 Si el sistema té més d’una politja mòbil la força és igual a la resistència entre el doble del nombre de politges mòbils . R F = 2n n= nombre de politges mòbils


Descargar ppt "La politja Una politja és una roda amb un eix central al voltant del qual pot girar i que, a la part exterior, té col.locada una corda o cable."

Presentaciones similares


Anuncios Google