La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS"— Transcripción de la presentación:

1 LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS

2 LA REPRODUCCIÓ SEXUAL. LA FECUNDACIÓ
En la majoria d’animals la reproduccio és sexual. L’ aparell reproductor dels mascles són: els testicles que fabriquen els espermatozoides. I pels conductes espermàtics ixen a l’ exterior. L’ aparell reproductor de les femelles són: ovaris fabriquen els òvuls. I pels conductes ovàrics comuniquen a l’ exterior. Es solen diferenciar també per la grandària i el color. Alguns animals són hermafrodites, alhora són mascle i femella. Com els caragols i els cucs de terra.

3 LA FECUNDACIÓ. INTERNA I EXTERNA
Pot ser de dues maneres: interna, dins del cos de la femella. I externa, fora del cos de la femella. Interna: el mascle introdueix els espermatozoides en l’aparell reproductor de la femella durant la unió sexual o còpula. Ho fan els mamifers, aus, rèptils i insectes (tauró i les rajades). Externa: la femella expulsa els òvuls i després el mascle expulsa els espermatozoides. Ho fan els peixos.

4 EL DESENVOLUPAMENT DE L’ EMBRIO. ANIMALS OVÍPARS I VIVÍPARS
Una vegada s’ ha format , el zigot comença a dividir-se i a créixer i es transforma en l’ embrió. La majoria d’ animals son ovípars naixen d’ous. Alguns ous són simples com els dels peixos i els dels amfibis: estan formats per l’ embrió i un embolcall gelatinós. Complexos com els dels rèptils i aus: estan formats per: rovell i clara que proporcionen aigua i aliments a l’ embrio i la closca que protegeix l’ou. Vivípar naix del cos de la mare. El nom de gestació és el procés en el qual l’ embrió està dins de la mare abans de naixer. Pot durar unes setmanes o uns quants mesos. Sòl ser més gran en els mamífers de grans dimensions i vida més llarga. Es diferencien dels ovípars perquè naixen perfectament formades.

5 EL DESENVOLUPAMENT I LA CURA DE LES CRIES
Desenvolupament directe: s’ assemblen molt als seus pares i tan sols necessiten créixer. Desenvolupament indirecte: són molt diferents dels pares i han de fer la metamorfosi : els cucs de seda són les larves de les palometes i els cabuts ho són de les granotes.

6 La majoria dels animals abandonen els ous després d’ haver-los posat.
Alguns pollets com els de les gallines o ànecs, després de naixer no es poden valdre per ells mateixos. Els mamífers a més els ensenyen a trobar el seu aliment i com han d’evitar els perills.

7 LA REPRODUCCIO ASEXUAL
En la reproducció asexual intervé un individu. Escissió: es divideix en dos o més parts . De cada part es regenera un nou ésser de la mateixa espècie ( estrela de mar). Gemmació: li creix un bony (gemma) quan creix es separa i es desenvolupa un nou ésser. (esponges, celenterats, coralls i hidres).

8 AUTORA: LUCIA SANTARREMIGIA PÉREZ


Descargar ppt "LA REPRODUCCIÓ DELS ANIMALS"

Presentaciones similares


Anuncios Google