La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Un animal en perill d’extinció

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Un animal en perill d’extinció"— Transcripción de la presentación:

1 Un animal en perill d’extinció
El Tigre Siberià

2 -Descripció física El tigre siberià és un animal força gros.
Mesura entre 99 i 107 cm d’alçada. Els mascles adults mesuren entre 260 i 320 cm de llargada. Les femelles mesuren entre 240 i 275 cm de llargada i pesen de 100 a 167 kg. La mitjana de pes dels mascles i femelles varia entre 180 i 320 kg, però en alguns casos, els grans mascles arriben a pesar 400 kg.

3 -Hàbitat Els tigres siberians es concentren a la regió de l’Amur (Rússia), en les zones de Primorski Krai i Jabarovsk Krai. Comparteixen les zones on cacen amb altres grans depredadors, però ells són els depredadors dominants.

4 -Reproducció Els tigres siberians es reprodueixen a qualsevol época de l’any. Després de 3 mesos i mig (el període de gestació), la femella dóna a llum en un cau, entre 3 i 4 cries. La mare mai els deixa sols. A les 2 setmanes, obren el ulls i apareixen les primeres dents. Als 3 mesos comencen a allunyar-se del cau, i comencen a menjar carn que la mare els proporciona. Als 5/6 mesos, finalitzen la lactància i comencen a acompanyar a la mare en les caceres. Quan tenen 1 any de vida, ja cacen sols. Als 2 anys ja poden matar grans preses, però no abandonen a la mare fins als 3/5 anys. Quan deixen la mare, busquen el seu propi territori i les seves parelles.

5 -Alimentació El tigre siberià és un animal carnívor. Passa gran part del seu temps caçant ja que només caça el 10% de les preses que persegueix, principalment porcs senglars i grans cèrvidids. També s’alimenta de peix. El tigre siberià caça llançant-se sobre la presa. A les preses petites els dóna una mossegada per la part de darrera del coll, a les més grans els hi mossega la gola per asfixiar-les. Si aconsegueix matar la presa, l’arrosega a un lloc segur, proper a l’aigua, i se la menja.

6 -Situació actual i població
Els tigres siberians viuen principalment a Rússia, on es concentra el 90% de la població. El 10 % de la població restant viu a la Xina. La població total de tigres siberians oscil.la entre 360 i 410 exemplars. Per això es diu que és un dels animals en perill crític d’extinció. Abans, hi havia exemplars en tot el món, i han anat desapareixent fins a la xifra actual, per diverses raons.

7

8 -Per què està en perill d’extinció?
-Per la clonació il·legal. -Pels accidents a les carreteres. -Per la caça il·legal, ja que és molt desitjat per la qualitat de la seva pell i els seus ossos. -Per la destrucció del seu hàbitat.

9 -Curiositats És el felí més gran del món.
El tigre siberià més pesat que s’ha trobat pesa 465 kg! Poden arribar a viure 20 anys però en llibertat només viuen 15 anys. També poden ser albins (de color blanc)

10 -Conclusions El tigre siberià és una de les 8 varietats de tigres que hi ha al món. És el felí més gran del món. Viu a Rússia i part de la Xina. És un animal carnívor, s’alimenta de les preses petites, però també ataca a preses més grans que ell, i peixos. Es pot reproduir durant tot l’any. Les cries estan amb la mare des del naixement fins als 3-5 anys de vida. És un animal solitari (viu sol, caça sol, ho fa tot sol menys reproduir-se).

11 -Esperem que us hagi agradat!
Noms: Guillem Álvarez Pérez i Víctor Cantera Ruiz Data: 12/2/2011 Curs: 6è A


Descargar ppt "Un animal en perill d’extinció"

Presentaciones similares


Anuncios Google