La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Coneixement del Medi Natural

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Coneixement del Medi Natural"— Transcripción de la presentación:

1 Coneixement del Medi Natural
3r. de Primària Tema 4 Els animals vertebrats

2 Classificació dels animals
Aprendrem... Classificació dels animals Vertebrats Mamífers Aus Rèptils Amfibis Peixos

3 Els grups d’animals Els animals es classifiquen en grups, segons les seves característiques. La principal característica que ens permet classificar els animals és en el seu interior, és l’esquelet. Els animals que tenen un esquelet intern o columna vertebral s’anomenen vertebrats. És el cas de la llúdria, la truita i el blauet. Els animals que no tenen esquelet intern s’anomenen invertebrats. És el cas de la libèl·lula i el cargol.

4 Rèptils Amfibis Peixos Mamífers Aus Els grups d’animals
Els animals vertebrats es classifiquen en: mamífers, aus, rèptils, amfibis i peixos. Rèptils Amfibis Peixos Mamífers Aus Per a la seva classificació, ens fixarem en les característiques següents: Com és la cobertura del seu cos: pèl, plomes... Com neixen: del ventre de la mare o d’un ou.

5 Els mamífers Neixen del ventre de la mare, per això són vivípars. Durant els primers mesos de vida s’alimenten de la llet de la mare, és a dir, mamen. Els mamífers són animals vertebrats amb el cos cobert de pèl. Quan han crescut i són adults, els que s’alimenten de plantes, com el cavall, s’anomenen herbívors; si cacen altres animals, com el llop, són carnívors; els que mengen plantes i animals, com l’ésser humà, reben el nom d’omnívors.

6 El ratpenat El ratpenat té les extremitats superiors modificades amb una membrana de pell molt fina per poder volar. Els ratpenats volen de nit i s’alimenten d’insectes que agafen al vol. MAMÍFER

7 El dofí El dofí és un mamífer marí amb un cos allargat i potes transformades en aletes. Aquestes característiques li permeten ser un bon nedador. S’alimenta de peixos. MAMÍFER

8 Les aus Les aus són animals vertebrats amb el cos cobert de plomes. Les extremitats superiors són ales, que s’utilitzen per volar, i les inferiors són potes. Les plomes de les ales i de la cua són grans i fortes. Les plomes que recobreixen el cos són més petites i suaus, i serveixen per protegir-les del fred.

9 Les aus No totes les aus volen. Algunes, com l’estruç, són bones corredores perquè tenen unes potes molt fortes. Neixen d’un ou que pon la mare, motiu pel qual són ovípars.

10 Els rèptils Els rèptils són animals vertebrats amb el cos cobert d’escates gruixudes, seques i dures. Els rèptils són ovípars. Molts són carnívors, com la sargantana i el llangardaix. Alguns, com la iguana, són herbívors, i d’altres, com les tortugues, són omnívors. La majoria dels rèptils es desplacen arrossegant-se sobre el seu cos, com les serps.

11 Els rèptils El camaleó El camaleó és un rèptil d’uns 20 cm de llargària que viu en llocs càlids i pròxims al mar. El seu cos és allargat i el seu cap és punxegut. Els ulls són molt sortints. El camaleó pot canviar de color per passar desapercebut, per mostrar-se enfadat... Pot ser verd, marró, groc o blau. S’alimenta d’insectes, que captura amb la seva llarga llengua. La femella pon de 6 a 24 ous. Excava un forat i els enterra en un lloc fred i humit.

12 Els amfibis Els amfibis són animals vertebrats amb pell nua, és a dir, sense cap recobriment. La seva pell ha d’estar humida contínuament. Per això necessiten viure a prop de l’aigua. Tots els amfibis són carnívors. Els amfibis són ovípars. Les femelles ponen ous dins l’aigua. Quan neixen les cries, tenen una forma molt diferent dels adults. Fins que es converteixen en individus adults, el seu cos experimenta un conjunt de canvis. Aquest procés s’anomena metamorfosi.

13 Metamorfosi Els amfibis Les femelles ponen molts ous.
Quan neixen, els capgrossos viuen dins l’aigua. Al cap d’un temps, els creixen les potes i poden viure fora de l’aigua Ja són adults.

14 Els peixos Els peixos són vertebrats aquàtics. Poden viure al mar, com la sardina, o en rius i llacs, com la truita. El seu cos està cobert d’escates. Posseeixen aletes que utilitzen per desplaçar-se a l’aigua. A més, els peixos també s’impulsen amb els moviments del seu cos. Gairebé tots els peixos són carnívors. Són ovípars. Les femelles ponen nombrosos ous enganxats a les algues o a les roques.

15 El peix àngel Els peixos
El peix àngel és de colors molt vius.Viu als mars dels països tropicals.S’alimenta de petits marins i d’algues.Les cries romanen amb els pares fins que són adults.

16 Cobertura del cos Alimentació Forma de néixer MAMÍFERS AUS RÈPTILS
Pèl Carnívors Herbívors Omnívors Vivípars AUS Plomes Ovípars RÈPTILS Escates dures AMFIBIS Pell nua PEIXOS Escates


Descargar ppt "Coneixement del Medi Natural"

Presentaciones similares


Anuncios Google