La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La cèl·lula eucariota.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La cèl·lula eucariota."— Transcripción de la presentación:

1 La cèl·lula eucariota

2 1. Reticle Endoplasmàtic Rugós
Extensa red de tubs ramificats limitats per una membrana i sacs aplanats que s’extenen per tot el citoplasma. Esta cobert per ribosomes on es produeix la síntesis de proteïnes, i aquestes les transporta cap a les regions on siguin necesàries o cap a l’aparell de golgi.

3 2. Reticle endoplasmàtic llis
Extensa xarxa de tubs ramificats limitats per una membrana i sacs aplanats que intervé en la síntesis de casi tots els lípids que formen la membrana cel·lular i altres membranes que envolten altres estructures.

4 3. Ribosomes Són petits cossos esfèrics, units al reticle endoplasmàtic, formant una espècie de granulació sobre les membranes i participen en la síntesi de les proteïnes.

5 4. Lisosomes Petites esferes envoltades d’una membrana simple i produïdes per l’aparell de Golgi. Contenen enzims digestius que tenen la funció de digerir la matèria orgànica i destruir els materials residuals.

6 5. Mitocondris Cossos esfèrics amb doble membrana i crestes en l’interior. Contenen enzims. Abunden en les parts més actives de la cèl·lula i en aquelles cèl·lules que desenvolupen funció de metabolisme, com les neurones.

7 6. Aparell de Golgi Conjunt de cavitats aplanades envoltades de membranes. És l’orgànul encarregat d’emmagatzemar totes aquelles substàncies que la cèl·lula eliminarà a l’exterior.

8 7. Membrana cèl·lular Doble capa constituïda per lípids i proteïnes. Aïlla i protegeix contra l’exterior, permet les relacions de la cèl·lula amb el seu entorn i actua com a filtre selectiu per a les substàncies.

9 8. Núcli És la part més important de la cèl·lula, ja que conté les molècules d’ADN i aquesta controla la síntesis de proteïnes. És esfèric i està envoltat per una membrana formada de RER. Dins del nucli es diferencien dues parts.

10 8.1 Cromatina La cromatina és una massa granulosa formada principalment per proteïnes i ADN, i es troba dispersa pel nucli durant el temps que la cèl·lula no es troba en fase de reproducció. És la part més clara en el moment de la transcripció.

11 8.2 Nucleòl És la zona del nucli on es produeix la transcipcció. Està format per DNA, proteïnes i RNA, per això té un color més fosc i més concentrat.

12 Cristina Gonzàlez Xavier Barrull Carla Molina
Biologia 1r Batxillerat A


Descargar ppt "La cèl·lula eucariota."

Presentaciones similares


Anuncios Google