La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Un animal en perill d’extinció

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Un animal en perill d’extinció"— Transcripción de la presentación:

1 Un animal en perill d’extinció
EL LINX

2 On viu el linx? Les quatre espècies de linx estan molt exteses. El linx europeu viu al nord d'Europa i Àsia. El linx canadenc viu a l'Amèrica del Nord. El linx ibèric és un dels felins més amençats, i només viu a zones salvatges d'Espanya, com al sud-est i als Pirineus. Els linx vermells, que són els linx més petits, viuen a Amèrica del Nord. Com que cacen preses petites, viuen a un gran nombre d'hàbitats.

3 QUIN TIPUS D’ANIMALS SÓN ELS LINXS?
Aquests felins, d'extranya silueta, no són tan arrogants com un lleó ni tan forts com un tigre. Són uns predadors de mida mitjana, massa grans per fixar-se en els ratolins i massa petits per encarar-se a un cérvol adult. Però hi ha una cosa que fan molt bé: caçar conills. Amb les seves cames llargues i la seva cua curta, estan excel·lentment equipats per enfrontar-se a tot rosegador des d'un conillet fins una gran llebre.

4 QUÈ MENGEN? El linx, és carnivor, menja conills i, sobretot, llebres. La seva forma, amb cames llargues, coll curt i cua curta, és una adaptació per caçar preses que s'han de capturar rapidament i per sorpresa. Per tal d'atrapar la presa, primer s'han d'acostar sigilosament i amb cautela tan a prop com puguin, i només fer un fugaç atac final quan la presa comença a córrer. Els linx no poden menjar més d'un quilo de carn cada cop que cacen

5 COM SÓN ELS LINXS? No tots els linx són iguals. Alguns tenen taques fosques, mentre que d'altres són d'un groc uniforme o de pelatge gris. Però tots ells tenen la panxa blanca. El linx vermell és el més petit de tots. Els linx mascles pesen uns 18 Kg o més, mentre que els femelles acostument a pesar entre 8 i 14 Kg, tot i que els linx vermells mascles, al ser més petits, pesen entre 7 i 13 Kg, i les femelles entre 5 i 8 Kg. Els linx, a més, fan uns 100 cm de llarg, fins a 58 cm en el cas del linx vermell.

6 COM NEIXEN ELS LINXS? Els linxs, com que són mamífers néixen del ventre de la mare. Els primers dies s’alimenten de la llet de la seva mare i estan amb ella fins que els dos s’han de separar i això passa quan li surten les dents.

7 CURIOSITAT En castellà, a una persona molt ràpida, tant en velocitat, com en pensament, se li diu: Eres un lince

8 A QUE S’ASSEMBLEN ELS LINXS?
Els linxs s’assemblan molt als gats,pequè tambè sòn felins. Una foto de la Nineta

9 TIPUS DE LINXS Linx canadenc Linx vermell Linx ibèric Linx nòrdic

10 FET PER: Nom: Eudald Cutchet Escola Catalunya Data:


Descargar ppt "Un animal en perill d’extinció"

Presentaciones similares


Anuncios Google