L’ENTRENAMENT ESPORTIU

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
Advertisements

TFG – Àrea Enginyeria del programari
objectiu de la Tecnologia
FITNESS UN HABIT DE VIDA SALUDABLE
ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
La resistència Concepte:
Mètodes d’entrenament de la força
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
ENTRENAMENT DE LA VELOCITAT
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
Planing d’Entrenament Nadal 09-10
OLIMPIADA MATEMÀTICA 2010 FASE PROVINCIAL PRIMÀRIA PROVA INDIVIDUAL
Salut mental i prevenció
La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques
EDUCACIÓ FÍSICA Institut Ègara
Què és un pla Individualitzat ?
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
AVALUAR-QUALIFICAR PER COMPETÈNCIES
AVALUACIÓ DE L’ASSIGNATURA DIDÀCTICA DE LES CIÈNCIES EXPERIMENTALS, 1
APRENENTATGE MULTINIVELL
UD 1. Activitat Física i Entrenament
Les qualitats psicomotrius
PETITS REPORTERS Títol.
Recordem què vol dir ser adolescent
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
Escola de Karate do Salvador Àlvarez
Entrenament de la resistència
L’exercici físic i la salut
ENTRENAMENT.
Pàgina John Stuart Mill ( ) 3.2 El problema de l’ésser humà: l’ésser humà progressiu La seva concepció de l’ésser humà combina elements.
ANÀLISI DELS ESTATS FINANCERS DE L´EMPRESA
1- Quan els esportistes estiguin fent bé les coses, dóna´ls molts
LES QUALITATS FÍSIQUES BÀSIQUES 1
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
LES QUALITATS FÍSIQUES BÀSIQUES 1
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
Principis de l’entrenament
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
LA CONDICIÓ FÍSICA.
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
ACTIVITAT FÍSICA I SALUT FITNESS UN HABIT DE VIDA SALUDABLE
Grups interactius a L’Esquitx
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
L'ÀTOM Repàs del que hem fet fins ara:
L´aprovisionament L´aprovisionament consisteix a comprar els materials necessaris per l´activitat de l´empresa (la majoria matèries primeres), emmagatzemar-los.
2. L’utilitarisme de Stuart Mill
DINÀMICA DELS FACTORS BIOLÒGICS: Grans grups d’edat
“El perfil de mestre i professor”
La dieta dels futbolistes
Adrià Briceño Muñoz 4rt B Ciencia aplicada
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
1 ACLARIMENTS D'AQUESTA ACTIVITAT
LA FORÇA.
El teu esforç, la seva energia
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
CFA Sebastià Juan Arbó Curs
Continuació: el temps II
MÀGIA POTÀGIA.
INTRODUCCIÓ INTRODUCCIÓ INTRODUCCIÓ
ESTALVIANT VIDA? AMB SO.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
El patrimoni empresarial.
APRENDRE A NEDAR . Les activitats aquàtiques estan classificades per plantejaments de tipus: -UTILITARI: s’obté un aprenentatge útil -HIGIÈNIC: millora.
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
ATLETISME A L’ESCOLA Albert Batalla Flores Universitat de Barcelona.
CONDICIÓ FÍSICA.
Anàlisi de la qualitat de vida de les persones majors a Mallorca
LES MÀQUINES.
III Jornada de casos clínics en Vacunes per a l’Atenció Primària
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
Transcripción de la presentación:

L’ENTRENAMENT ESPORTIU

L’entrenament avui Noves tecnologies Diferents entrenaments: tècnic, tàctic, físic, psicològic... Utilització de fàrmacs Especialització precoç Planificació a llarg plaç

Què treballem ? PREPARACIÓ FÍSICA PREPARACIÓ TÀCTICA PREPARACIÓ PSICOLÒGICA PREPARACIÓ TÈCNICA Què treballem ? PREPARACIÓ TEÒRICA PREPARACIÓ BIOLÒGICA

Programació de l’entrenament Punt d’inici (avaluació prèvia, proves mèdiques...) Què volem aconseguir ? Mitjans que tenim: instal·lacions, material, sistemes de treball... Per comprovar que la planificació sigui correcta i que hi ha millores cal fer test d’avaluació.

4. Juguem amb dues variables: DURACIÓ O VOLUM DE TREBALL Quantitat d’entrenament. Es pot mesurar en km., temps, kg. i nº de repeticions i sèries Relacionada amb la intensitat. Ex. més intensitat, menys duració INTENSITAT DE TREBALL Qualitat de l’entrenament. Esforç que suposa. Es mesura amb la freqüència cardíaca (% fcm) En l’entrenament parlem de càrrega de treball. CÀRREGA: volum x intensitat

Preparació física general Preparació física específica Com planifiquem la temporada ? 1. MILLORA CONDICIÓ FÍSICA Tipus de preparació física: General Específica: en funció esport 2. MANTENIR LA FORMA (75-90% fcm, aprox. 5 mesos) Període de competició. 3. PERÍODE DE TRANSICIÓ. Descans actiu (baixa intensitat) Preparació física general Aconseguir base física: 2 mesos Molt volum i poca intensitat Ritme suau (70 % fcm) Preparació física específica 4 mesos Menys volum i més intensitat Pulsacions (85%)

PRINCIPIS D’ENTRENAMENT Pautes que cal seguir perquè els aparells i sistemes del nostre cos s’adaptin adequadament a l’esforç físic i ens ajudin a obtenir una millor condició física. Adaptació Individualitat Intensitat Alternança i varietat Progressió Continuïtat Modelació Sobrecàrrega .

Síndrome general d’adaptació L’exercici físic és un estímul que afecta el nostre equilibri biològic. L’organisme humà és capaç de resistir l’exercici físic i d’habituar-se a la seva pràctica. SOBRECOMPENSACIÓ

Principi de la individualització Per aplicar les càrregues de treball cal tenir en compte les característiques de l’individu. Cada individu és diferent. L’entrenament ha de ser individualitzat. Característiques en relació a: la resposta adaptativa l’edat i el sexe el nivell de condició física habilitats tècniques al nivell psicològic, intel·lectual i d’aprenentatge experiència esportiva, ...

Principi progressió L’organisme humà és capaç de suportar progressivament esforços cada vegada més grans. Cal anar incrementant les càrregues d’entrenament lenta i progressivament (primer volum i després intensitat) per encadenar sobrecompensacions.

Principi continuïtat S’ha de practicar exercici físic amb la freqüència necessària per a aprofitar els efectes positius de les sobrecompensacions i millorar el rendiment És molt millor practicar 2 o 3 dies per setmana que no pas fer-ho només 1. Descansar massa dies després del darrer entrenament suposarà, perdre els efectes positius de la sobrecompensació que havíem adquirit.

Principi alternança i varietat Cal combinar l’entrenament de les diferents qualitats físiques, respectant els períodes de recuperació. Cal que les càrregues siguin variades per evitar la monotonia i provocar noves adaptacions. El descans és imprescindible perquè l’organisme es recuperi del cansament produït per l’activitat física que acaba de realitzar. Però aquest temps de descans es pot aprofitar per a desenvolupar algun altre aspecte. La velocitat i la força explosiva es recuperen en 24 hores. • La resistència aeròbica i la força resistència : entre 48 i 72 hores. • A la resistència anaeròbica li calen 72 hores per a la seva total recuperació. • La flexibilitat és la qualitat que es recupera més ràpid, entre 7 i 10 hores aproximadament. • En els partits de competició d’esports d’equip generalment s’accepta que el temps necessari és d’unes 72 hores.

Aquest principi fa referència també a l’alternança dels diferents grups musculars en el treball de la força. Per exemple, combinar tren superior, abdominals, tren inferior...

Principi de la multilateralitat Qualsevol entrenament especialitzat cal que tingui una base centrada en l’entrenament polifacètic i variat. Etapes de l’entrenament Alt rendiment Edat Entrenament especialitzat Desenvolupament multilateral

Relació entre multilateralitat i entrenament especialitzat

Principi de l'especialització Després d’una base d’entrenament multilateral la millora del rendiment es centrarà en la especialització de l’entrenament. Dependrà de l’esport o activitat que es practiqui.