La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Salut mental i prevenció

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Salut mental i prevenció"— Transcripción de la presentación:

1

2 Salut mental i prevenció
Definició de Salut mental: Estat emocional i social que permet a la persona ser capaç de realitzar-se, fer front a l’estrès normal de la vida, treballar productiva i profitosament sent capaç de contribuïr i participar en la seva comunitat. 1 de cada 5 joves de la població general experimentarà algun trastorn mental al llarg de la vida (entre 12 i 24 anys)

3 Salut mental i prevenció
Factors de risc: antecedents familiars, situacions vitals estressants, consum de drogues, experiències adverses, circumstàncies socials actuals. Conductes saludables: hàbits d’higiene, alimentació, descans, exercici físic. Conductes de risc: sexualitat de risc, consum de substàncies.

4 Salut mental i prevenció
ALCOHOL: augmenta l’acne i engreixa, pot provocar dificultats de memòria, falta de concentració i rendiment, lesions irreversibles al cervell. CANNABIS: droga encara que sigui una planta, addictiva, genera dependència psíquica i física, és ilegal. COCAÏNA: droga encara que sigui una planta, cada 4 de 100 joves l’ha provat. SOM NOSALTRES QUI DECIDIM DIR QUE NO

5 Taller d’Autoestima i estratègies per afavorir-la.
Què és l’autoestima? Estimar-se a un mateix/a Tenir confiança, seguretat, respecte cap a si mateix i les altres persones. Acceptar-nos tal i com som. Ningú és perfecte i tots i totes tenim moltes coses bones. No comparar-se amb ningú. Fer coses que t’agraden

6 Una persona amb autoestima es cuida i es respecta.
L’autoestima no es lineal, varia. Però el que valem, valem. (Exemple billet de 500€) Autoestima també significa demanar ajuda i acceptar-la.

7 Claus per una bona autoestima.
Mostrar-te tal com ets. Expressar el que t’agrada, els desitjos, les emocions, els sentiments. Ser autónom/a no dependre de ningú. (Ex. Mitja taronja). Saber dir NO quan vols dir NO. Estar segur d’un mateix/a t’ajuda a prendre decisions: Sobre consum, sexualitat, relacions d’amistat, de parella… Sentir-se orgullosa de nosaltres mateixos/es. Ens mereixem que ens passin coses bones.

8 HABILITATS SOCIALS Allò que fem afecta a com ens tracten els altres.
Hi ha conductes que ajuden a tenir una millor relació amb els altres i n’hi ha d’altres que provoquen distància i aïllament. Gesticulació facial, mirar als ulls, to de veu i el nostre estil personal influiran decisivament en el nostre èxit en les relacions.

9 BULLYING Conductes que tracten d’intimidar, agredir o menysprear a una persona: insultar, maltracte físic o l’exclusió social. IMPORTANT: es dóna quan hi ha un desequilibri de poder, es dóna de manera repetitiva i intencionadament. S’ha de parlar amb un adult de confiança, reacció 0 i NO PARTICIPAR.

10 CYBERBULLYING Es el bullying que es dóna a través de les noves tecnologies. Es diferencia del bullying perquè es pot donar 24 hores al dia, 7 dies a la setmana. IMPORTANT: Quan una persona penja una foto, un comentari, un rumor…queda per sempre al món virtual!

11

12


Descargar ppt "Salut mental i prevenció"

Presentaciones similares


Anuncios Google