NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
Advertisements

Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.
ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ
Centre d'Hàbits Saludables
Nutrició i Dieta Els principis immediats font de matèria i energia.
ASSECAT IR i UV.
SINECOLOGIA La sinecologia estudia les relacions tròfiques (alimentació) dins els ecosistemes. Els cicles de matèria i energia en els ecosistemes.
Impress 3... Posa-hi un fons!
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
La nutrició i l’alimentació
Inspirant llàstima o fent-nos responsables
Salut mental i prevenció
LA PLUJA ÀCIDA.
L’ÓS POLAR EDUARD ARGENTE TALENS.
Ciències per al món contemporani
AVALUAR-QUALIFICAR PER COMPETÈNCIES
Que es un bacteri? Els bacteris són éssers unicel·lulars. Són tan petits que per poder-los observar cal un microscopi especial,anomenat microscopi electrònic.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
Perquè mengem el que mengem?
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
PETITS REPORTERS Títol.
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Recordem què vol dir ser adolescent
Ens visita el dentista a P3, P4 i P5!!!
2ª Qüestió: Quin tipus de mesures cal distingir
PROGRAMA PER L ‘ADOLESCENT DUME 12/24
Escola de Karate do Salvador Àlvarez
1r TRIMESTRE 2n TRIMESTRE 3r TRIMESTRE
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Potències de nombres racionals
LA CIÈNCIA A L’ESCOLA PRIMÀRIA
1- Quan els esportistes estiguin fent bé les coses, dóna´ls molts
Escola de Karate do Salvador Àlvarez
ELABORAR UN ORGANIGRAMA A PARTIR D’UN LLISTAT (Ordre i jerarquia)
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
GO PRO Martí Macià 5è A.
Les Ha que necessiteu per viure, els habitants del planeta terra, les Ha de terra en la terra i els planetes que necessitaríem si tothom visqués com tu.
Matemàtiques 3er E.S.O..
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
DETECCÓ PRECOÇ ÉS PREVENCIÓ
El dia del cribratge d’alcohol a Catalunya, una estratègia de sensibilització en el marc del programa Beveu Menys Autors: Díaz Álvarez, Estela; Segura.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
Presentació BATXILLERAT
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
L’ALIMENTACIÓ HUMANA Tema 2.
LES XARXES LOCALS i els seus components.
La dieta dels futbolistes
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
15 de novembre Dia sense alcohol
APICULTURA.
Coneixement del Medi Natural
CLASSIFICACIÓ D'EMERGÈNCIES:
Les taules de multiplicar
VIOLÈNCIA I VIH Margarita Sentís i Carmen Borreguero
LA NOVA SELECTIVITAT I L’ACCÉS A LA UNIVERSITAT
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
El programa per fer mapes conceptuals
d’una xerrada de l’Eduard Sala que trobareu a
SISTEMA DUNAR.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
TEMA 7. COMPRES, VENDES I EXISTÈNCIES
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
DEFINICIONS DEL TREBALL EN EQUIP
Estils i Plantilles Ms Word.
WebQuest “ L’esport, ha de ser violent? ”.
Pluja àcida.
Transcripción de la presentación:

NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA 7 de novembre 2018 Sílvia Viñas, dietista i nutricionista

RELACIÓ ENTRE L’ALIMENTACIÓ I EL CÀNCER Segons el Codi Europeu Contra el Càncer l’alimentació és un dels factors a tenir en compte per a la seva prevenció, juntament amb l’exercici físic, no fumar ni beure alcohol i prendre les precaucions adequades davant el sol. Per tant, tenir una dieta equilibrada és important dins d’un estil de vida saludable si volem evitar patir un tumor maligne. L’alimentació està relacionada enormement amb la nostra salut present i futura. Això no vol dir que les malalties oncològiques es puguin arribar a prevenir a través d´una dieta específica o que si hem desenvolupat algun tipus de tumor la causa sigui la nostra manera de menjar. És dificil relacionar el consum d’un aliment natural amb la malaltia, però cal reconèixer que en els aliments es poden trobar contaminants que sí estan reconeguts com a cancerígens. Exemples: arsènic, algunes nitrosamines, aflatoxines, dioxines i bifenils perclorats…

RELACIÓ ENTRE L’ALIMENTACIÓ I EL CÀNCER Contínuament estem bombardejats a través dels mitjans de comunicació i internet amb informació que relaciona dieta i càncer. Aquesta sobreinformació pot ser malinterpretada i fins i tot provocar angoixa a les persones que volen cuidar-se i no saben què menjar per fer-ho de la millor manera possible. A continuació disposo informació cientificament contrastada sobre el que sabem d’aliments per prevenir el càncer i de l’alimentació a seguir un cop ja hem desenvolupat la malaltia.

DIETA I CÀNCER Energia (Kcal) Macronutrients: Proteïnes, Lípids, Carbohidrats Micronutrients: Vitamines, Minerals Altres components bioactius Altres substàncies: formades en els aliments o contaminants o afegits als aliments

DIETA I CÀNER: RESUM I RECOMANACIONS L´alcohol és probablement la substància més cancerígena que estem consumint de manera habitual a Espanya. L’etanol i l’acetaldehid presents en les begudes alcohòliques són cancerígenes. Hi ha una elevada evidència científica que el consum d’alcohol incrementa el risc de patir càncer de mama, intestí, fetge, cavitat oral, faringe i laringe.

DIETA I CÀNCER: RESUM I RECOMANACIONS L’organització Word Cancer Research Fund ha elaborat un informe a nivell mundial sobre l’evidència científica en alimentació, nutrició i activitat física per a la seva prevenció. La segona versió actualitzada d´aquest informe és de l’any 2007. Gràcies a aquest podem veure d´una manera senzilla i resumida què hi ha de cert entre el consum d’aliments i diferents tipus de tumors malignes. Com per exemple, quins són els aliments que prevenen el càncer.

DIETA I CÀNCER

DIETA I CÀNCER: ALIMENTS

DIETA I CÀNCER: OBESITAT I ACTIVITAT FÍSCIA

CÀNCER I SUPLEMENTS DIETÈTICS El consum d’antioxidants i càncer també es troba a l’ordre del dia . Aquestes substàncies s’han de consumir diariàriament a través dels aliments Els complexos vitamínics i minerals no han demostrat cap efecte positiu en la prevenció del càncer. En alguns assajos fins i tot s’ha vist que poden tenir un efecte perjudicial.