La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Ens visita el dentista a P3, P4 i P5!!!

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Ens visita el dentista a P3, P4 i P5!!!"— Transcripción de la presentación:

1 Ens visita el dentista a P3, P4 i P5!!!

2 El passat divendres 15 d’abril, va venir a la nostra escola una dentista per explicar-nos moltes coses: · Quantes dents tenim. · Com raspallar-nos les dents i la llengua. · Què són les càries. · Quins aliments són més saludables per les dents. · i moltes coses més...

3 També s’ha de raspallar la llengua!!!
Ens va ensenyar a raspallar-nos les dents correctament . També s’ha de raspallar la llengua!!!

4 les càries i com evitar-les
Ens va explicar què són les càries i com evitar-les

5 Va mirar les dents d’alguns nens i nenes de l’escola!!!

6 Vam fer un torn de dubtes i preguntes

7 Per finalitzar el taller, ens va regalar mirallets, pasta de dents i fluor!!!!

8 Després vam posar en marxa el que ens va ensenyar netejant una boca gegant!!!
Què divertit!!!

9 Recomanacions per a pares i mares.

10 “Quan ha de començar a raspallar-se les dents el meu fill?”
Quan apareix la primera dent i és important fer-ho sense pasta. Existeixen raspalls molt suaus que són els més recomanats per a començar. És molt important que el nen comenci a agafar l’hàbit de raspallar-se després de cada àpat. No oblideu tampoc, que els nens imiten tot el que fan els adults… Així que si us veuen a vosaltres raspallant-vos….ells també ho faran. “Quina pasta he de comprar-li?” Existeixen pastes dentals de moltes marques comercials especials per a nens. Podeu elegir-ne qualsevol, sempre que no portin clorhexidina (tenyeixen les dents) i que portin fluor. És important que la quantitat de crema que posem només ocupi la meitat del raspall (com a màxim). “Quan he de portar el meu fill al dentista per primera vegada?” És important que el nen es comenci a familiaritzar amb l’àmbit del dentista, així que seria convenient portar el nen a partir dels 2-3 anys per veure com estan les dents temporals. Cal saber que existeix una especialitat de l’odontologia per a nens: l’odontopediatria.

11 “Per què s’han de curar les dents de llet si han de caure igualment?”
4 qüestions que no hem d’oblidar: - Qualsevol infecció o malaltia ha de ser tractada i la càries és una malaltia de les dents. Les dents formen part d’un organisme que hem de tenir sempre sa. - La càries no tractada de dents temporals pot afectar de manera greu la dent definitiva que es troba justament a sota seu. - No oblidem que els nens donen molta importància a l’estètica perquè no volen que els altres nens se’n riguin d’ells. - La pèrdua prematura de dents temporals provoca problemes de masticació i de parla. “Què es el fluor?” El fluor és un mètode preventiu amb el que comptem per ajudar a evitar l’aparició de càries a les nostres dents. Però no oblidem que l’ús de fluor no exclou el raspallat després de cada àpat ni les visites de control al nostre odontopediatra. “Què és un segellat de fissures?” És un altre mètode de prevenció. Consisteix en recobrir la superfície dels molars permanents (habitualment) amb una pasta fluïda que endureix amb un llum ultraviolada. Així intentem evitar l’aparició de càries en aquesta zona.   Dra.SANDRA BROCH ALVAREZ Odontòloga i odontopediatra (col.3912)

12 Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre molt!!!
Esperem que us hagi agradat. Moltes gràcies!!! Trobareu més fotografies a l’apartat de “galeria” de la pàgina web.


Descargar ppt "Ens visita el dentista a P3, P4 i P5!!!"

Presentaciones similares


Anuncios Google