1 u n i t a t L’educador infantil.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
1 u n i d a d El educador infantil.
Advertisements

Competències ètiques en la formación universitària
Josep Montané Capdevila
CATÀLEG DE QUALIFICACIONS PROFESSIONALS
PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL QUALITAT DE VIDA
ELS EQUIPS D´ASSESSORAMENT PSICOPEDAGÒGIC
XARXA DE DEBAT EDUCATIU
Elaboració d’un projecte telemàtic de primària
Toca fusta FENT DECORATS
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
IES SABADELL Juvenal nº 1 Sabadell (Barcelona)
Estudi per a la identificació de
EXCEL·LÈNCIA PROFESSIONAL I INCREMENT
UNA EXPERIÈNCIA D’ESCOLARITAT COMPARTIDA
CURS PRESENTACIÓ 20 de maig de 2014.
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
ELS DRETS I DEURES DE LES FAMILIES DE PERSONES AMB DID
OPCIONS METODOLÒQIQUES
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
Autor: Samuel Lozano Alcodori
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
ESTRATÈGIES EDUCATIVES A LA FAMÍLIA
INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES I ESTRÀTEGIES DOCENTS
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
EL PLA INDIVIDUALITZAT
ESCOLA MUNICIPAL D’EDUCACIÓ ESPECIAL FÀTIMA
AVALUACIÓ DE L’ACCIÓ DOCENT
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
P E L C 0 a 3 anys Programa Per l’Estimulació Del Llenguatge
La Direcció queda habilitada per:
PROJECTE EDUCATIU DE CENTRE
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
Reptes per a incorporar les competències transversals a les nostres assignatures  M.Jesús Marco Galindo Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació.
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
Seminari d’Educació Especial
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
Treball i aprenentatge en xarxa
Les pràctiques curriculars del grau d’Informació i Documentació
Coneixements i idees previs
RESPONSABLE SERVEI/OFICINA/DELEGACIÓ
Catàleg de llocs de treball del CPNL
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Estrès laboral i L'estrès laboral és una resposta de l’organisme davant de qualsevol demanda o exigència a la qual està sotmès i que l’individu interpreta.
Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les.
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
Formació per als equips directius d’educació secundària
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
GRUP DE TREBALL: ATENCIÓ DE CASOS
Gestió participativa dels projectes de centre
Continuació: el temps II
Departamento de Pedagogia Aplicada
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
LES PREFERÈNCIES COM A EINA FACILITADORA
El currículum a l’educació primària
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals
Assessorament de la Formació en Competències
El Pla de formació del centre
Convivència i Mediació Escolar
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals (1)
El departament de Recursos Humans
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
“Recursos Educatius en la Web” Rafa Atienza Blasco
MEDIACIÓ COMUNITÀRIA ICQP.
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

1 u n i t a t L’educador infantil

El tìtol de tècnic superior en educació infantil Competència general Dissenyar, implementar i avaluar projectes i programes educatius d’atenció a la infància: − En l’àmbit formal: primer cicle d’Educació Infantil. − En l’àmbit no formal: tota l’etapa. Entorn professional Les ocupacions i els llocs de treball més rellevants són: − Educador infantil en el primer cicle d’Educació Infantil, sota la supervisió d’un mestre. − Educador en institucions i/o en programes específics de treball amb menors de (0 a 6 anys) en situació de risc social, o en mitjans de suport familiar. − Educador en programes o activitats de lleure i temps lliure infantil amb menors de 0 a 6 anys.

Competències atribuïdes El tìtol de tècnic superior en educació infantil Competències atribuïdes Les competències més rellevants són: − Programar la intervenció educativa i d’atenció social a la infància. − Organitzar els recursos per al desenvolupament de l’activitat. − Dissenyar i realitzar activitats segons les línies pedagògiques de la institució per a la qual treballa. − Avaluar el procés d’intervenció i els resultats obtinguts. − Dissenyar i aplicar estratègies d’actuació amb les famílies. − Relacionar-se amb els alumnes i les seves famílies, amb els membres del grup i altres professionals. − Donar resposta a les necessitats dels alumnes. − Actuar davant de contingències relatives a les persones, els recursos o el medi. − Generar entorns segurs. − Actualitzar els coneixements científics i tècnics relatius al seu ofici. − Exercir els seus drets i complir amb les obligacions laborals. − Gestionar la seva carrera professional. − Crear i gestionar una petita empresa, amb estudi de viabilitat de productes, planificació de la producció i de comercialització. − Participar de forma activa en la vida econòmica, social i cultural.

Coneixements que sostenen la professió Formació teòrica i pràctica És la formació professional que li permet exercir la seva professió. − Antecedents pedagògics de l’Educació Infantil. − Teories de desenvolupament infantil. − Avenços metodològics. − Legislació. − Projecte educatiu de centre, proposta pedagògica i elaboració de la programació d’aula. − Intervenció en el grup d’alumnes amb propostes pedagògiques. − Observació i avaluació de la intervenció educativa. − Sistemes de comunicació amb les famílies i amb altres professionals. Coneixements propis del lloc de treball Aquests coneixements s’adquireixen quan l’educador s’incorpora a un lloc de treball. Formació contínua Ha d’actualitzar els seus coneixements a través de la formació complementària.

Tasques i funcions de l’educador infantil Amb els alumnes − Atendre les necessitats bàsiques de cada nen. − Promoure l’autonomia i la confiança. − Organitzar l’ambient de l’aula. − Establir les rutines diàries. − Promoure aprenentatges i ensenyar jocs, contes i cançons. − Incorporar noves activitats. Amb els pares − Conèixer i comprendre l’entorn familiar de l’alumne. − Informar les famílies sobre el desenvolupament de l’alumne i el seu comportament en un altre medi diferent al familiar. − Compartir amb les famílies els objectius pedagògics i les estratègies d’aprenentatge. Amb l’equip de treball − Treballar en conjunt per aconseguir els objectius del projecte. − Participar activament. − Autodisciplina. − Capacitat d’escolta.

Principis del comportament professional Ètica professional Principis del comportament professional L’ètica professional és el conjunt de principis i normes morals que regulen l’activitat professional. Els principis ètics de l’educador són: − Respecte a la persona i protecció dels drets humans. − Responsabilitat. − Interès superior del nen. − Independència. − Lleialtat. − Honestedat i sinceritat. − Competència professional. − Interdisciplinarietat.

Qualitats personals L’educador infantil Categories Qualitats Adequada relació amb els alumnes. - Estabilitat emocional. - Bona autoestima. - Paciència. - Alegria. - Sensibilitat. - Capacitat de comunicació. Adequada relació amb les famílies. - Sentit i límit de la responsabilitat. - Empatia. - Capacitat d’escolta. Adequada relació amb la professió. - Flexibilitat. - Creativitat. - Autocrítica. - Assertivitat. - Autodisciplina. - Interès per la infància. - Confiança i esperança en la tasca docent.