“Programar per gestionar la progressió dels aprenentatges”

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Competències bàsiques i l’educació en Comunicació
Advertisements

LA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA
UNITAT DIDÀCTICA. UNITAT DIDÀCTICA Quadre: Unitat didàctica número... Títol Centre Trimestre 1r, 2n, 3r Curs acadèmic Grup Matèria Sessions.
Escola Montserrat Sant Just Desvern
Les competències i la coeducació
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
Toca fusta FENT DECORATS
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
APLICACIÓ DEL CONTACT IMPROVISACIÓ A L’ENSENYAMENT SECUNDARI
1 u n i t a t L’educador infantil.
Què és un pla Individualitzat ?
DECRET PEL QUAL S’ESTABLEIX L’ORDENACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA 2007.
ATENCIÓ A LA DIVERSITAT Atenció educativa a l’alumnat immigrant
Estudi per a la identificació de
TÈCNIQUES D’ESTUDI.
La presa de decisions per al desenvolupament de les Cb en l’alumnat de Primària CERDANYOLA, Curs
L’Expressió escrita.
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
I ARA, QUÈ PUC FER?.
EUROMANIA A L’ESTEVE Generalitat de Catalunya
Desplegament del currículum competencial i model didàctic
TIPUS D’ALUMNAT.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
El disseny curricular a partir de les COMPETÈNCIES
La LOE i el nou currículum a l’educació primària
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
EL PLA INDIVIDUALITZAT
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
Les competències i la coeducació
El disseny curricular a partir de les COMPETÈNCIES
D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)
Situacions Simuladores Preferencials (SSP)
1r trimestre: “Respecte a la diversitat”
REVISIÓ DELS DOCUMENTS DE FONOLOGIA I LLENGUATGE
Seminari d’Educació Especial
El Perfil de l’Educador: El Lideratge a l’aula
- Treballem un projecte a l’aula d’acollida -
La gestió curricular de competències
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Formació per a responsables del programa Biblioteca escolar: PUNTEDU
Objectiu Educatiu Trienni
Presentació BATXILLERAT
TECNOLOGIA.
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
COMPETÈNCIES BÀSIQUES I CURRÍCULUM
Coneixements i idees previs
Thinkató Instruccions
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Formació per als equips directius d’educació secundària
Gestió participativa dels projectes de centre
LA PROGRAMACIÓ I LA GESTIÓ DEL CURRÍCULUM PER COMPETÈNCIES
Departamento de Pedagogia Aplicada
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
El currículum a l’educació primària
La consciència fonològica a P-5 i 1er
Índex Introducció Qui som? D’on venim? Cap a on anem? Què hem fet?
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals
ALUMNAT ALTES CAPACITATS Pla Individualitzat
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals (1)
Què fas a la universitat?
Què fas a la universitat?
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
LA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Transcripción de la presentación:

“Programar per gestionar la progressió dels aprenentatges” PROGRAMACIÓ “Programar per gestionar la progressió dels aprenentatges” Ha de ser: funcional Visualitzable Avaluable Ha de fer referència al currículum vigent a Catalunya

PORTADA Títol Nom i Cognoms Especialitat cos

Índex Ha de: - incloure cadascun dels apartats i subapartats de la programació. - ser visual(amb un simple cop d’ull localitzar l’apartat desitjat). - tenir utilitat també per vosaltres(a l’hora de fer presentació programació...)

Estructura de la programació IMPORTANT!! Possibles apartats a tractar -és recomanable que els que anomena el DOGC apareguin literalment-, jo us faig la proposta de tots aquells que poden completar al màxim la vostra programació. Personalitzar - l’ordre dels diferents punts a tractar, el contingut i com anomenar aquests apartats és una qüestió vostra-. Cada un d’aquests apartats haurà de contenir una petita justificació -d’acord amb la base teòrica dins del context educatiu actual-.

Introducció Presentació del contingut i estructura del document. També cal justificar-se tant a nivell teòric com normatiu: -Base teòrica Podeu parlar del context educatiu actual ex. constructivisme social, fases d’aprenentatge..., l’enfocament que vosaltres doneu a la programació -que reflecteixi la vostra concepció educativa-.

. -Normativa Cal definir el marc legal actual de l’educació ( lleis, normativa com per ex –Instruccions d’Inici de curs-,decrets com el d’avaluació...)

contextualització Aquest punt es pot dividir en diferents apartats com: Context de centre Context de grup Recordeu que l’element que recull,guia i orienta totes les actuacions del centre és el PEC -Projecte Educatiu de Centre-

Context del centre Descripció de la zona,ciutat... Rural,urbana-descripció, tipus de gent que hi viu,quins serveis hi ha, tipus de treball a què es dediquen... Ubicació de l’escola Descripció física del centre:línies que té, plantilla de professorat,consell escolar, amb quins recursos compta,quin tipus d’alumnat rep, horari general centre,serveis de l’institut... Trets d’identitat del centre Història, filosofia d’actuació del centre(com definim i caracteritzem la relació amb l’alumnat-que li demanem/oferim/-,com definim la nostra pràctica, com l’organitzem..),projectes..

Context de grup Número i tipologia de l’alumnat del grup-classe a qui va dirigida la proposta didàctica. Aquí podeu exposar la diversitat del grup de forma general: - les característiques personals, socials, culturals ( edats, sexe, orígens, si el grup està cohesionat, si ja es coneixien...) i sobretot curriculars dels vostres alumnes. - Si incloeu algun perfil de NEE heu d’especificar les característiques personals i de la discapacitat per poder justificar després la resposta.

Unitats Didàctiques Títol de les Unitats (curt i atractiu) 1 2 3 4 5 6 ...

Distribució U.D. al llarg del Curs 1r Trimestre 2n Trimestre 3r Trimestre Fer un quadre amb les Unitats Didàctiques Especificar: Quan: temporalització (1r trimestre, al llarg del curs ...) On: dir quin espai es dura a terme.

Competències bàsiques Competències transversals: Les competències comunicatives: 1. Competència comunicativa lingüística i audiovisual 2. Competències artística i cultural Les competències metodològiques: 3. Tractament de la informació i competència digital 4. Competència matemàtica 5. Competència d'aprendre a aprendre Les competències personals: 6. Competència d'autonomia i iniciativa personal Competències específiques centrades en conviure i habitar el món: 7. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic 8. Competència social i ciutadana NOMÉS ESPECIFICAR I JUSTIFICAR AQUELLES QUE TREBALLAREU

Objectius Generals Àrea Expressar en termes de capacitats Redactar en infinitiu: saber, distingir... Seqüenciar, i especificar només aquells que treballareu.

Continguts Conceptuals –Sabers- -fets, conjunt de fets, objectes o símbols que tenen característiques comunes. Procedimentals -Saber fer- -conjunt d’accions ordenades i orientades cap a la consecució d’una finalitat. Actitudinals -Saber ser o estar- -conjunt de valors o principis que presideixen tot comportament davant estímuls i situacions. Es redacten amb substantius Cal que estiguin en relació amb els objectius,competències i criteris d’avaluació.

Aportació C.B. de la matèria a altres A quines matèries

Metodologia En General – filosofia- que feu vosaltres -Globalitzada:fomenta la investigació el treball interdisciplinari, en equip.. -Constructivista: té en compte el procés maduratiu de l’alumnat (fases d’aprenentatge) -Tradicional:Segueix un esquema fix- exposició,comprovació,memorització- Agrupaments Recursos: humans i materials Ús de les Tac

Criteris generals d’avaluació Quins Qui els acorda... On estan recollits ( quin document..) Aquí també es pot parlar en general, de la funció de la avaluació dels procediments i dels instruments que normalment feu servir.

Atenció General a la diversitat i a les N.E.E. en concret com s'atén amb quins suports es compta al centre qui intervé que fem nosaltres per atendre-la

Bibliografia: Referències bibliogràfiques en general. També es pot tornar a fer referència a algun document del Departament d’Educació ( el currículum, les Instruccions...)