Les etiquetes dels productes domèstics: publicitat i ciència

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Aditivos alimenticios
Advertisements

Creatividad en el Perfumado y Aromatización de Productos
Etiquetado de alimentos
"A mi em funcionen". Altres miracles químics pseudocientífics Curs d'estiu "La ciència pren la paraula" Alacant, Claudi Mans Departament d’Enginyeria.
LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS
PROYECTO DE QUIMICA.
Áreas Biológicas.
Instituto de Nutrición de Centro América y Panamá
EL PRINCIPAL ALIMENT DE LA GUERRA CIVIL
ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ
Octubre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
LA FAENA.
Bones vacances de Nadal i feliç 2017
ESCOLA CAMBRILS Basal OCTUBRE 17 Al.lergògens FESTA LA CASTANYADA
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
Setembre 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www
Desembre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Tema 6: L’ENERGIA.
La información nutricional para el consumidor en nuestros envases
La nutrició i l’alimentació
BIOTECNOLOGIA BACTERIANA
MENU ESCOLETA PIUS XII P2 I P3 DESEMBRE
La Piràmide dels aliments
La información nutricional para el consumidor en nuestros envases
Ciències per al món contemporani
Octubre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Octubre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
MAIG 2018 POVEDA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
DEFINICIÓ DE CONCEPTES
El mercat i els sistemes d’organització industrial
LA DESCOBERTA DELS ALIMENTS
Setembre 2016 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Anàlisi del Cicle de Vida
MARÇ 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
SESSIÓ V PES i EXERCICI FÍSIC.
EL RECICLATGE DELS RESIDUS DOMÈSTICS
Novembre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
MAIG 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www. alcoescat
ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS
Memòria Digital de Catalunya
27 de juny de 2018 I Jornada de Dades de recerca a la UB Treballant amb dades externes i obtingudes per enquestes. Dr. Juli Ponce Solé Director del.
LES FIBRES TÈXTILS.
Diploma de la Universitat de Barcelona Curs Apicultura Ecològica
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
La Cigarreta Electrònica: Què en sabem?
TEMA 5: VIVIM EN ECOSISTEMES
LA MUNTANYA.
Àrea d’Afers Acadèmics
L´aprovisionament L´aprovisionament consisteix a comprar els materials necessaris per l´activitat de l´empresa (la majoria matèries primeres), emmagatzemar-los.
Octubre 2016 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
THE COMMERCE KINGS CATÀLEG DE PRODUCTES IES LA BISBAL CURS 2016/17.
Setembre 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www
Què mirar d’una etiqueta alimentaria?
Creixement econòmic de Liquats Vegetals: Presència als lineals de les grans distribuidores d’alimentació. Núria Arimany Anna Sabata Xavier Ferràs Petra.
ESCOLA ANTONI TÀPIES- 5èB
NorfeuS.COOP Carrer: Ponent s/n Roses (Girona)
Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona
CRAI: Unitat de Serveis a Usuaris
Setembre 18 Institut Front Marítim dilluns 10 dimarts 11 dimecres 12
Desembre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
TEMA 2: LA MATÈRIA I ELS MATERIALS
Sant Feliu de Llobregat
BONES VACANCES D’ESTIU
XO ºG.L. UHT VQPRD VSOP M.G. E.S. D.O. den ºBrix PAI QDR eXtra Old
Accés als recursos informàtics
Giuseppe Arcimboldo Pintor a la cort de Praga de 1562 a 1582
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
EL TACTE.
Transcripción de la presentación:

Les etiquetes dels productes domèstics: publicitat i ciència Els Juliols de la UB'08 Curs: "Bona química entre nosaltres" Barcelona, 14 a 18 de juliol de 2008 Claudi Mans Departament d’Enginyeria Química Universitat de Barcelona

"Objectes" i productes alimentaris naturals artificials nous clàssics conill enciam pa, caramel fideu, fuet farina vi flor de carbassó gelats “muslitos de mar” bitter Kas Nescafé Tendència a processat, envasat, conservació perllongada, monodosi

química fina, extractiva productes naturals animals i vegetals altres productes química fina, extractiva INDÚSTRIA PROCESSAMENT trituració, barreja... REACCIÓ QUÍMICA fermentació, cocció... CONSERVACIÓ salmorra, congelació, pasteurizació, fumat... CONTROL sanitari legal CONSUM

Conservació Publicitat Mostreig Ingredients Informació nutricional Quantitat Producte Fabricant Envàs

Nom del producte Nomenclatura: del Codigo Alimentario Español Marca vs. nom del producte "Bio", "eco", "light", ... Ambigüitat dels elaboradors: per exemple, llet - preparat làctic

Ingredients "leche, cacao, avellanas y azúcar" Nomenclatura: Codi Alimentari (moltes opcions) Ordre decreixent de components 56,5% sucres 33,4% greix 4,7% proteïnes Total 545 kcal/100 g

Publicitat

Informació nutricional No obligatòria Regulada en Codi Alimentari CDR: Quantitat diària recomanada (valors promig)

Quantitat Pes net Unitats en Sistema Internacional (SI) ml ó mL Tolerància (0% o 0,0%) Pes o volum al moment d’envasar

Envàs – Conservació - Fabricant Informació per a reciclatge Normativa europea Altres etiquetes voluntàries “Caducitat” no vol dir pèrdua de propietats “Consum preferent” no vol dir caducitat

Bio’s, light "Bio", legislat: agricultura biològica "light", no legislat

El món del iogurt sense sabors 1/10/2006