La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LES FIBRES TÈXTILS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LES FIBRES TÈXTILS."— Transcripción de la presentación:

1 LES FIBRES TÈXTILS

2 INTRODUCCIÓ Les fibres tèxtils tenen una forma molt prima i allargada, aprox μm de gruix i 10-50mm de llarg (algunes fins a 750mm). S’utilitzen soltes com a farciment o en forma de fils: estirades i caragolades per tal d’incrementar la seva resistència mecànica.

3 APLICACIONS Filatura: formació de fils

4 Tissatge: elaboració de teixits

5 CLASSIFICACIÓ

6 Les fibres vegetals tenen com a component bàsic la cel·lulosa, i les més importants són el cotó i el lli.

7 Les fibres animals s’obtenen del pèl de diferents animals i estan formades per proteïnes.

8 L’única fibra mineral natural és l’amiant, que destaca per la seva incombustibilitat i que ha estat molt utilitzada com a component del fibrociment, més conegut per la denominació comercial uralita. Actualment està en desús perquè és un producte molt perjudicial per a la salut si entra als pulmons per inhalació.

9 Les fibres artificials s’obtenen per la transformació de productes naturals a partir de cel·lulosa. Aquest tipus de fibres s’obtenen en forma de filament continu, però de vegades es tallen per ser filades soles o barrejades amb altres fibres. Les fibres de raió de viscosa, quan són tallades, es coneixen amb la denominació de fibrana.

10 Les fibres sintètiques s’obtenen directament a partir dels seus components elementals. Aquest tipus de fibres són polímers obtinguts en forma de filament pels processos de polimerització (poliaddició i policondensació).

11 PROPIETATS DE LES FIBRES
A part de la llargària, el gruix i la textura externa, les propietats més importants de les fibres tèxtils són: Resistència a la tracció Elasticitat Uniformitat Higroscopicitat Aïllament tèrmic Suavitat al tacte Resistència als productes químics

12


Descargar ppt "LES FIBRES TÈXTILS."

Presentaciones similares


Anuncios Google