La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS"— Transcripción de la presentación:

1 ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS
A l’Administració de la Comunitat Autònoma trobam personal que utilitza productes químics perillosos en tasques de desinfecció, abrillantat, coles, etc. que poden ser perjudicials per a la salut dels treballadors si no es manipulen amb les mesures de seguretat indicades pel fabricant o comerciant. Per evitar-ho, és fonamental la informació i la formació adequades. La informació sobre la perillositat d'un producte químic i el risc que es deriva d’utilitzar-lo figura en l'etiqueta. La fitxa de dades de seguretat (FDS) amplia aquesta informació i ha d'estar a disposició dels treballadors. NORMATIVA Reial decret 363/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament sobre notificació de substàncies noves i classificació, envasat i etiquetatge de substàncies perilloses Reial decret 255/2003, de 28 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament sobre classificació, envasat i etiquetatge de preparats perillosos. - Reglament (CE) nº 1272/2008 del Parlament Europeu i del Consell de 16 de desembre de 2008, sobre classificació, etiquetatge i envasat de substàncies i barreges. Aquesta normativa regula quina informació han de tenir les etiquetes i obliga que tot producte químic estigui degudament etiquetat, tant si va destinat al públic en general com a l’usuari professional, que en aquest cas ha de tenir la fitxa de dades de seguretat. Ha hagut una actualització dels pictogrames, aquí podeu veure els antics i els nous que conviuran fins dia 1 de juny de 2015. Reial Decret 363/1995 i Reial Decret 255/2003 Reglament (CE) nº 1272/2008 Reglament 1272/2008: actualment i fins a l‘1 de juny de 2015, conviuran els antics pictogrames amb els nous. Els nous tenen forma de diamant i contenen un símbol negre sobre un fons blanc, amb un marc vermell.

2 Que ha de tenir l’etiqueta dels productes químics?
Conselleria d’Administracions Públiques Que ha de tenir l’etiqueta dels productes químics? Tot envàs que conté un agent químic haurà de dur una etiqueta ben visible que contingui la informació següent : Nom, adreça i el número de telèfon del proveïdor de la substància o barreja. La quantitat nominal de substància o barreja continguda en l’envàs. Els identificadors del producte i, quan escaigui: pictogrames de perill i paraules d’advertiment (perill i atenció), identificació de perills (frases H) i consells de prudència (frases P). En cada centre de treball s’ha de nomenar un responsable encarregat de: Recopilar les fitxes de dades de seguretat dels productes químics que s’utilitzen. Exposar les fitxes de dades de seguretat en un lloc accessible i a la disposició de tots els treballadors que estiguin en contacte amb l'agent.

3 Bones pràctiques en l’ús i emmagatzematge dels productes químics
Conselleria d’Administracions Públiques Bones pràctiques en l’ús i emmagatzematge dels productes químics Llegeixi sempre les etiquetes dels productes químics abans d’utilitzar-los. Qualsevol producte, excepte l’H2O, ha de tenir la seva FDS (fitxa de dades de seguretat). Els treballadors han de disposar dels equips de protecció individual que s’indiquen en la fitxa de dades de seguretat i n’han de fer ús així com assenyala el fabricant en les instruccions d’aquests equips de protecció individual. Seguir procediments segurs en les operacions de manipulació i emmagatzematge, per la qual cosa les persones que treballen amb substàncies químiques han d'estar informades i formades sobre els riscos que comporta treballar-hi.. Adoptar les mesures higièniques adequades abans de qualsevol menjar, rentar-se les mans, els braços i la cara degudament per evitar poder empassar-se juntament amb el menjar restes de productes. Reduir les quantitats d'agents químics perillosos presents en el lloc de treball al mínim necessari per al tipus de treball de què es tracti. Reduir al mínim el nombre de treballadors exposats i la durada i intensitat de les exposicions agents químics. No guardar els líquids en recipients oberts. Netejar i recollir qualsevol vessament utilitzant els mètodes adequats. Disposar d'una bona ventilació en els locals, tant en les zones d'emmagatzematge com en les zones on s'utilitzen productes per dur a terme les tasques. No s’han de barrejar mai els productes químics, tret que formi part d'un procediment de treball revisat i aprovat per l'empresa.


Descargar ppt "ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS"

Presentaciones similares


Anuncios Google