ACS amb Maple i SPSS ©2003 Inma Sánchez Pérez Director: Miguel Martín Mateo GRAAL.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Presentació de la Jornada La Cambra de Terrassa organitza aquesta jornada amb la finalitat de facilitar a les empreses del comerç diferents eines de gestió.
Advertisements

Josep-Francesc Valls, catedràtic del Departament de Direcció de Màrqueting d’ESADE-URL Joan Sureda, professor del Departament de Mètodes Quantitatius d’ESADE.
Programa de Bones Pràctiques Ambientals
2. REPRESENTACIÓ GRÀFICA D’HABITATGES
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
© Universitat de Girona LA GESTIÓ DE LA QUALITAT A LES EMPRESES DE CATALUNYA Resultats d’un estudi empíric Juny 2002 Univers d’aproximadament 4500 certificats.
Página 1 Creade - LHH, Programes d´Outplacement. Página 2 Què és Creade - LHH ? Context Com ho fem Components bàsics Consultoría Visió Global Consultoría.
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
Proves de 2on d'ESO: Les matemàtiques tenen en conjunt un resultat baix. Al costat d'un bon domini en la interpretació de gràfics es dóna un domini menor.
La nova eina per l'acer Daniel Fabregat
ASSIGNATURES DE LLIURE ELECCIÓ EN ENTORNS VIRTUALS O SEMIPRESENCIALS (INTERCAMPUS, METACAMPUS, CAMPUS GLOBAL O INTRACAMPUS). Dos exemples: DOCUMENTACIÓN.
ACCIDENT LABORAL RICARD JIMÉNEZ novembre DEFINICIÓ La legislació determina que un accident de treball és tota lesió corporal que el treballador.
INFLUÈNCIA INSTITUCIONAL I SALUT MENTAL EN JOVES DELINQÜENTS INTERNATS EN CENTRES DE JUSTÍCIA JUVENIL.
Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011.
COMISSIÓ MIXTA DE SEGUIMENT DEL DESPLEGAMENT DE LA LLEI 39/ de desembre del 2009.
El pensament d’Immanuel Kant.
INTRODUCCIÓ A L’ELECTRÒNICA PRÀCTIQUES D’ELECTRÒNICA BÀSICA. I.E.S. ENRIC VALOR PEGO.
Sistema de gestió de base de dades per les competicions de la Federació Internacional d’Automobilisme Autor: Ferran Moreno Núñez Grau Enginyeria Informàtica.
Interpretació estadística dels indicadors de centre
TECNOLÓGIC-CIENTÍFIC
Grup ServetPrograma de Formació per a l’Ensenyament de les Ciències a l’ESO 1 BIOLOGIA I ESPORT LES FUNCIONS DE RELACIÓ EN UN CONTEXT CTS A L’EDUCACIÓ.
Eduard Lara , Carles Mallol IES CAR SANT CUGAT
Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar Social El treball socioeducatiu en xarxa Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar.
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
ANIMALS en perill d’extinció
XARXA D’INICIATIVES D’ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I LES FAMÍLIES
PROJECTE RUBÍ BRILLA Tallers pràctics d’ús del portal Transparència pública Reutilització de les dades Generació de coneixement.
La qualitat, garantia de millora.
SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LATRANSICIÓ. ESCOLA-TREBALL
CALCULO DE LA DISTANCIA Y EL ACIMUT A PARTIR DE LAS COORDENADAS CONOCIDAS.
MANUAL NOMINAPLUS.
1 u n i t a t Relació laboral i contracte de treball.
Variables qualitatives
El paper dels barris en les xarxes socials a Catalunya. Una aproximació. José Luis Molina (UAB) Projecte finançat pel MICINN (CSO /SOCI), Estudio.
PROJECTE XARXA EMPRESES INCLUSIVES DEL GARRAF
L’activitat econòmica i el patrimoni empresarial
Objectiu: facilitar-nos la feina quotidiana.
Creació d’un mapa personalitzat
Les corbes còniques.
PROGRAMA PER L ‘ADOLESCENT DUME 12/24
Presentació dels resultats de la primera fase del projecte PLANS DOCENTS i MATERIALS BÀSICS Barcelona, 22 setembre de 2016.
COMENTARI DE GRÀFICS.
Avaluació de preparació Agile <nom de la solució>
La imatge del canvi 1 Sílvia Mirete INTRODUCCIÓ OBJECTIUS
Matèries de modalitat i optatives de 2n de batxillerat
ANTECEDENTS I OBJECTIUS
Els sectors econòmics Repàs del tema.
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Alguns recordatoris bàsics del tema de xarxes socials
DONES CUIDADORES. Realitat social i laboral
EL CONTRACTE DE TREBALL
Daniel Miró Pettican TFG Primer semestre/
Pràctica 3.4: Creació d’una matriu de dades amb IBM Statistics
1. Què El Projecte, que possibilita la inserció sociolaboral dels joves, pretén: Fomentar i motivar els joves en la formació professional i l’educació.
ENQUESTA DE SATISFACCIÓ INTERNA COM A EINA DE GESTIÓ COMPLEMENTÀRIA
Pla Integral de Salut Mental
Anàlisi Discriminant Discreta Mitjançant Suavització de les Correspondències Múltiples Factor 1 Factor 2.
Sistema de descàrrega d’aplicacions per a mòbils intel·ligents
El patrimoni empresarial.
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
EL CONSUM DE DROGUES ENTRE LA POBLACIÓ HOMOSEXUAL USUÀRIA D’ESPAIS D’OCI NOCTURN DE CATALUNYA.     UNA APROXIMACIÓ QUANTITATIVA.
Projecte: Videojocs.cat
FUNCIÓ DE PROPORCIONALITAT I FUNCIÓ AFÍ
Anàlisi de la qualitat de vida de les persones majors a Mallorca
Elaboració del Pla de formació ajuntament de viladecans
El departament de Recursos Humans
ESTAT ACTUAL DELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS A CATALUNYA
PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ pfi
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Transcripción de la presentación:

ACS amb Maple i SPSS ©2003 Inma Sánchez Pérez Director: Miguel Martín Mateo GRAAL

Introducció 4 Anàlisis Factorials (AF): Proporcionen esquemes explicatius simples en les ciències socials. 4 Anàlisi de Correspondències (AC): ACS (2 var. categòriques), ACM (més de 2). 4 ACS: Obté gràfiques d’una taula de contingència on la proximitat entre les categories fila i columna reflecteixen les relacions de distància entre files i columnes de la taula.

Introducció 4 Objectius: Del manual Del manual * Resoldre problemes mitjançant algoritmes de càlcul i els paquets estadístics SPSS 11.5, SPAD 4.5 i SAS 8. * Representar gràficament una taula de contingència i una taula de Burt, pròpies del ACS i ACM, respectivament.

Introducció 4 Objectius: Del manual Del manual * Explicar com realitzar un ACS i un ACM amb SPSS. * Llistar i comentar els resultats obtinguts, exposant normes d’interpretació.

Introducció 4 Objectius: Del projecte Del projecte Programar un ACS amb Maple 7. Veurem tres apartats: 1. Esquema de l’algoritme d’anàlisi amb les matrius necessàries. 2. Programa amb Maple d’un exemple d’aplicació. 3. Realització amb l’SPSS i interpretació de resultats.

Apartat 1: Definicions i algoritme de càlcul 4 Definició de les matrius (tant principals com intermitges) necessàries per a realitzar un AC, destacant algunes de les seves propietats. 4 Seguiment simultani de l’algoritme, treballant en l’àmbit de les files o en l’àmbit de les columnes. Observació: Les fórmules de transició permeten calcular les coordenades de les categories columna coneixent les de les files i viceversa. (Veure pàg. 5-12)

Apartat 2: Programació amb Maple 4 Programació amb Maple de l’ACS de tipus d’ingrés segons el sector laboral: El cas del centre de rehabilitació d’ incapacitats professionals de Belo Horizonte, Minas Gerais, Brasil. 4 Objectiu: Analitzar la relació entre les categories de les variables sector5 i ingreso. (pàg. 15: matriu de dades i variables d’estudi) (Veure pàg )

Apartat 3: SPSS. Interpretació de resultats. 4 Validació de resultats i obtenció del gràfic de l’ACS amb l’ SPSS. (Veure pàg )

Apartat 3: SPSS. Interpretació de resultats.  Pel test d’independència de xi-quadrat, les variables sector laboral i tipus d’ingrés tenen certa dependència. De fet, mostren una associació estadística elevada.  El primer eix explica el 97.1% de la inèrcia total, el segon “només” el 2.60%. Ambdós eixos conserven pràcticament el 99.7% de la inèrcia total.

Apartat 3: SPSS. Interpretació de resultats  Bàsicament, l’eix 1 està definit a parts iguals per Agricultura i Construcció, mentre que la definició de l’eix 2 recau en Comerç.  Agricultura, Serveis i Construcció tenen una alta qualitat de representació en l’eix 1, mentre que Indústria i Comerç la tenen en l’eix 2. Resultats per a les categories fila

Apartat 3: SPSS. Interpretació de resultats  L’eix 1 està definit per Accident típic i Malaltia professional. Ambdues categories estan totalment ben representades en ell.  L’eix 2 està definit per Accident de trajecte i Altres. Ambdues gaudeixen d’una alta qualitat de representació en ell. Resultats per a les categories columna

Apartat 3: SPSS. Interpretació de resultats  En general, els treballadors estudiats dels sectors laborals de Serveis, Indústria i Comerç ingressen per malaltia professional, mentre que els de Construcció i Agricultura per accident típic. Interpretació de la gràfica

Apartat 3: SPSS. Interpretació de resultats Gràfiques de l’ SPSS i de l’SPAD