XO ºG.L. UHT VQPRD VSOP M.G. E.S. D.O. den ºBrix PAI QDR eXtra Old ºGay Lussac (vol. alcohol/vol. beguda) Ultra High Temperature Vi de Qualitat Produït en Regió Det. Very Superior Old Pale Matèria Grassa Extracte Sec (%) Denominació d’Origen denier (pes en g de 9000 m de fil) Brix d’almívar (% en pes sacarosa) Producte Alimentari Intermedi Quantitat Diària Recomanada
Nom: PERNIL CUIT EXTRA NATURA Ingredients: Pernil, aigua, sal, sucres (dextrosa, lactosa) estabilitzants (trifosfat pentasòdic), antioxidants (citrat sòdic eritorbat sòdic), gelificants (carragenans), potenciadors del gust (glutamat sòdic), espècies, conservadors (nitrit sòdic).
Com es fa l’àcid sulfúric Aire Sofre Aigua
Com es fa un pernil bodega oreig salat rentat asseca- ment-1 asseca- cuixa de porc bodega pernil 6-18 mesos 15-20ºC 60-80% hr oreig aire 6 dies salat sal 6 dies 1 a 5ºC 80-90% hr rentat aigua asseca- ment-1 aire 30-60 dies 3 a 6ºC 80-90% hr asseca- ment-2 aire 6-9 mesos 15ºC 50% hr
Natural, naturalment? No tot el natural és bo No tot el no natural és dolent Som artificials de forma natural "Natural", una estratègia publicitària no basada en evidències Actualment: "complet", "equilibrat", "biològic", "sense química", "oriental", "mil·lenari". Abans: "modern", "funcional", "radiactiu"...
Aliments funcionals Aliment + ingredient amb activitat biològica positiva llets amb omega3, vitamines, més calci, sal fluorada o iodada Funcional vs. dietètic aliments sense gluten "Farmaliments", "alicaments" "Nutracèutics", fitoquímics Prebiòtic (amb microorganismes), probiòtic (ajuden els microorganismes propis), simbiòtic (tots dos efectes)
Prebiòtics amb aliment per a bacteris 1,2 kg ! aliment per bacteris
Probiòtics amb bacteris vius 1,2 kg ! bacteris vius
iogurt “pasteuritzat” llet “descremada”
El calci de la llet 1 L llet sencera: 1 L llet amb calci: 120 mg Ca, 0,77 € 1 L llet amb calci: 160 mg Ca, 0,93 € 40 mg Ca valen 0,16 € (4000 €/kg) Alternativa: 6 g formatge 0,06 €