Interacció escola - entorn.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Regidoria d’Educació, Família, Majors i Immigració CURS
Advertisements

XERRADA PER A LES FAMÍLIES DE P5
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
COMUNICACIÓ I LLENGUATGE
Valorem el que mengem! Disseny de projectes de comunicació, i educació ambiental.
Escola Montserrat Sant Just Desvern
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
Podeu posar una foto del vostre centre
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
IOGA IYENGAR PER A NENS.
DECÀLEG D’HÀBITS SALUDABLES A L’ESCOLA
LA TARDOR Cicle Inicial.
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
REUNIÓ INFORMATIVA.
L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER - AMÍLCAR
Treballant de tot i treballant plegats
PETITS REPORTERS Títol.
APRENENT JUNTS.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
PROJECTE: AUTOR/A I L.LUSTRADOR/A A L’AULA
Projecte de P-3 4a Part Curs
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
1r TRIMESTRE 2n TRIMESTRE 3r TRIMESTRE
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
Espero que aquesta petita aventura us permeti conèixer una mica més els nens que, com jo, tenen 3 anys.
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
El viatge de Primària a Secundària
DIADA DE La pau i la no violència.
BENVINGUTS A L’ESCOLA!! 28 de febrer de 2015.
Descobrint un tresor amagat
EL RATPENAT Fet per: Mario Pinto, Raúl García, Kevin Lopez, Coral Moya i Rebeca Lopez.
Un far a l’entrada anuncia la Setmana UNESCO
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
1r trimestre: “Respecte a la diversitat”
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
Grups interactius a L’Esquitx
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
DIADA DE LA PAU A SJO.
Casal i estades de Nadal Torrefarrera 2016
Objectiu Educatiu Trienni
GIMCANA MATEMÀTICA AL PATI
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
Treballem la tardor Cicle Inicial.
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
Les taules de multiplicar
En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO.
Continuació: el temps II
EMBOLCALLS SOSTENIBLES
INTEGRACIÓ DEL PROGRAMA D’ESCOLES VERDES DINS DE LA GESTIÓ DEL INSTITUT GIOLA Programa escoles verdes de la generalitat té com a objectius principals:
Caixes de descobriment
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
L’AULA D’ESTUDI ÉS UN ESPAI ADIENT PER ESTUDIAR, FER DEURES, LLEGIR, CONSULTAR I FER PRÉSTEC DE LLIBRES… ESTÀ UBICADA A LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA. POSSIBILITA.
LA CASTANYADA LITERÀRIA A LA BIBLIOTECA:
Quin poble volem? CP Mare de Déu del Toro Es Mercadal
P-5 Curs
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
EL QUADRAT LES MARIETES.
CASAL D’ESTIU IL·LUSIONS 2016
CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU.
ARTS PLÀSTIQUES Eva Navas Vela 1.
BENVINGUTS !!!!.
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
Tallers 2n. Trimestre
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Transcripción de la presentación:

Interacció escola - entorn. Per tal d’afavorir: La relació amb les famílies. El coneixement de l’entorn més proper. L’intercanvi i interacció entre els nens i les nenes dels diferents cursos de l’escola. CEIP Sant Climent

Partim : - del coneixement del propi jo i - de la descoberta de l’entorn, per tal d’anar eixamplant l’àmbit de relació i ser més competents amb l’entorn social.

El coneixement del propi jo el vehiculem mitjançant: El protagonista de la setmana i Experts i expertes en... D’aquesta manera reforcem la seva identitat, seguretat, el compartir inquietuds...

Protagonista de la setmana Els nens i les nenes han de ser capaços de conèixer i explicar dades i anècdotes dels primers anys de la seva vida.

Som experts i expertes en ... Els nens i les nenes ensenyen als seus companys i companyes a fer una activitat en la que tinguin més destresa. Potenciem l’autoestima.

El coneixement de la descoberta de l’entorn el vehiculem mitjançant: Les famílies també fan escola. Taller de cuina al restaurant El Racó. Arbres de l’entorn proper. Ens obrim al món.

Les famílies també fan escola Les famílies participen tot ensenyant ...

…alguna activitat que pot ser interessant per als alumnes. La implicació de les famílies facilita una major cohesió del grup.

Taller al restaurant El Racó Ens apropem a l’ofici de cuiner, coneixem com és un restaurant per dintre i fem una recepta.

Arbres de l’entorn proper A P3 planten un arbre que els acompanyarà al llarg de tota l’escolaritat. Observen i classifiquen els arbres del jardí, de la muntanya i del poble. Afavorim el respecte per la natura.

Ens obrim al món Per conèixer la diversitat de les persones que ens envolten. Eduquem en la tolerància cap a les altres cultures.

Per tal de facilitar tota aquesta interacció, no volem que les aules siguin espais tancats dins de l’escola. Intentem realitzar activitats conjuntament amb altres cursos, des dels més propers en edat fins els cursos més alts.

Fem tallers barrejant alumnes …d’aquesta manera els més grans es motiven ajudant els petits i aquests s’estimulen imitant els grans.

Padrins i padrines de lectura Els padrins o padrines són nens i nens més grans que voluntàriament fan llegir, un cop per setmana i a l’hora del seu esbarjo, a tots els nens i nenes de P5 i de 1r.

Agrupaments flexibles de lectura Agrupem l’alumnat de tota l’escola en grups heterogenis per tal de fomentar el plaer per la lectura. A educació infantil i cicle inicial aquest agrupament es realitza en funció del seu estadi de lectoescriptura.

Racons compartits Interaccionen nens i nenes de diferents edats i nivells potenciant tant el treball autònom com l’atenció individualitzada.

Sortides compartides de tots els cursos Punt de partida per tal de treballar temes conjuntament: Centres d’interès Eix transversal Autor...

És així com a l’escola Sant Climent tots i totes ens coneixem i establim uns lligams afectius que ens ajuden a formar part de l’entorn en què estem immersos. www.xtec.es/ceipsantcliment

Cliqueu per tornar a la pàgina principal.