LA NUTRICIÓ I LA SALUT.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
La nutrició i l'alimentació
Advertisements

LES PLANTES.
LES PLANTES.
ALIMENTACIÓ SALUDABLE
INTRODUCCIÓ A L’ALIMENTACIÓ VEGANA
ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ
METABOLISME i BALANÇ ENERGÈTIC
L´energia.
BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ
Nutrició i Dieta Els principis immediats font de matèria i energia.
LES FUNCIONS DE LA CÈL·LULA EUCARIOTA
La Nutrició i l’ Alimentació
L’aparell digestiu i aparell respiratori
LA NUTRICIÓ DELS VEGETALS
APARELL DIGESTIU HUMÀ.
NUTRICIÓ CEL·LULAR Conjunt de processos mitjançant els quals les cèl·lules obtenen la matèria i l’energia necessàries per fer les funcions vitals.
La Recepta de la Vida Els elements químics que constitueixen majoritàriament als éssers vius són el C , H , O i N. Altres elements hi són en quantitats.
La nutrició i l’alimentació
L’alimentació saludable
BIOTECNOLOGIA BACTERIANA
LES PLANTES.
MENU ESCOLETA PIUS XII P2 I P3 DESEMBRE
5 Els elements i els compostos químics ESQUEMA ESQUEMA INTERNET
Alimenta el teu cos.
UD 7 EL MEDI NATURAL.
LES PLANTES I LES SEVES PARTS
Els elements i els compostos químics 5.
Característiques dels cucs:
Recorda: En la nutrició es produeix un intercanvi de substàncies entre les nostres cèl·lules i l'exterior del cos, gràcies a les superfícies d'intercanvi.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
La respiració: Funció vital dels éssers vius.
Perquè mengem el que mengem?
CIÈNCIES NATURALS TEMA 1. LES FUNCIONS VITALS
1.9. Nivells d’organització
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
LES DIETES MIRACLE Raquel Campos Andújar Ana Sancho Aguilera
1r TRIMESTRE 2n TRIMESTRE 3r TRIMESTRE
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Éssers vius i éssers inerts
ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS
Excreció en els animals
Energia i velocitat de les reaccions químiques
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
(Robert S. Baron & Norbert L.Kerr )
MÀQUINES, FERRAMENTES I OFICIS
LA NUTRICIÓ EN LES PLANTES
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
Son mamífers, vertebrats i herbívors.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C
Tema 1: Organització del cos humà
Vitamines Estructura química variada.
Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
TEMA 5: VIVIM EN ECOSISTEMES
Les Plantes Guillem Soler Garcia.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
Voleibol Ada S. David J. Álvaro S..
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
L’APARELL DIGESTIU.
L’Aparell Circulatori
L’ALIMENTACIÓ HUMANA Tema 2.
La dieta dels futbolistes
APICULTURA.
CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
La cèl·lula eucariota Ana Paco Clara Solaz 1r Batx. A Biologia.
El cos humà: Els aparells i els seus òrgans
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
ARTS PLÀSTIQUES Eva Navas Vela 1.
Transcripción de la presentación:

LA NUTRICIÓ I LA SALUT

LA NUTRICIÓ, És la funció vital per la qual els organismes obtenen del medi i utilitzen les substàncies que necessiten per viure. Hi ha dos tipus: Autòtrofa, és la nutrició dels organismes que es fabriquen el seu propi aliment aprofitant l’energia solar. Heteròtrofa, és la nutrició dels organismes que necessiten matèria orgànica.

ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ L’ésser humà és un organisme heteròtrof, necessita incorporar matèria orgànica en forma d’aliments per viure. Alimentar-se és introduir a l’organisme aliments , líquids o sòlids. És un acte voluntari: podem triar menjar o no, una cosa o una altra.

En canvi, la nutrició és una funció vital que consisteix en aconseguir que totes les cèl·lules del nostre organisme rebin les substàncies que necessiten i les aprofiten per realitzar totes les seves activitats. En la nutrició participen els aparells: digestiu, respiratori, circulatori i excretor.

ALIMENTS I NUTRIENTS 1 Un aliment és qualsevol substància, natural o preparat, d’origen animal, vegetal o mineral, que aporta a l’organisme algun dels principis necessaris per a la seva nutrició i bon funcionament.

ALIMENTS I NUTRIENTS 2 Els aliments són substàncies complexes constituïdes per nutrients. Els nutrients són substàncies simples que les cèl·lules utilitzen per realitzar les funcions vitals, són: Proteïnes Glúcids Lípids Vitamines Sals minerals Aigua

ALIMENTS I NUTRIENTS 3 Aliments són el pa, la carn o les fruites, rics en els nutrients glúcids, proteïnes i vitamines, respectivament.

LA NUTRICIÓ La digestió La nutrició és una funció vital que inclou diferents processos: La digestió El transport El metabolisme cel·lular

LA DIGESTIÓ La digestió extreu dels aliments els nutrients que contenen, la realitza l’aparell digestiu mitjançant una sèrie de reaccions fisicoquímiques

EL TRANSPORT El transport condueix aquests nutrients fins a cada cèl·lula de l’organisme, el responsable és l’aparell circulatori, el qual també transporta l’oxigen i recull les substàncies de rebuig.

EL METABOLISME CEL·LULAR El metabolisme cel·lular és el conjunt de reaccions químiques que tenen lloc a les cèl·lules mitjançant les quals els nutrients s’aprofiten.

Les cèl·lules poden aprofitar els nutrients de diverses formes: Per “cremar-los” i obtenir així l’energia necessària per fer qualsevol activitat: caminar, pensar, créixer, mantenir la temperatura, etc. Per utilitzar-los com a “material de construcció” i formar noves substàncies. Alguns són reguladors, fan que l’organisme funcioni correctament.

Grups d’aliments G aliments nutrients 1 2 3 4 5 6 7 Llet i derivats Proteïnes, calci, vitamines, glúcids i lípids 2 Carn, peix i ous Proteïnes, lípids, ferro i vitamines 3 Llegums i fruits secs Glúcids, proteïnes, vitamines, ferro i fibra 4 Verdures i hortalisses Aigua, glúcids, ferro, calci, vitamines i fibra 5 Fruites 6 Pa, patates, arròs, pastes i cereals Glúcids 7 Olis i mantegues Lípids

LA DIETA Per gaudir d’una bona dieta aquesta ha de ser: Sana, rica en productes naturals Variada, utilitzant el màxim de productes diferents que ens ofereix la natura Equilibrada, menjant les quantitats adequades de cada tipus d’aliment L’anomenada dieta mediterrània està reconeguda com una de les més saludables. És basa en una bona combinació de pa, llegums, fruites, verdures, productes làctics, carn i peix, preparats de formes molt variades i amb el condiment de l’oli d’oliva