La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C 01-02-2005.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C 01-02-2005."— Transcripción de la presentación:

1 ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C

2 QUE ÉS L’ENERGIA SOLAR? Energia garantitzada pels pròxims milions d’anys proporcionada pel Sol, font de vida i d’origen de totes les altres fonts d’energia que ha utilitzat l’home des dels inicis de la historia. Pot satisfer les nostres necessitats si aprenem com utilitzarla de forma racional. Durant el present any, el Sol donarà a la Terra quatre mil vegades més energia que la que consumirem.

3 EL SOL És l’estrella més propera a la Terra i l’element més gran del Sistema Solar, és la nostra principal font d’energia, que es manifesta en forma de llum i de calor. Es va formar fa anys i li queda combustible per a milions d’anys més, llavors començarà a crèixer fins que s’enfonsarà pel seu propi pes, podria tardar trilió d’anys a refredar-se.

4 LES ERUPCIONS SOLARS Cada 11 anys es produeixen les erupcions solars durant les quals s’emeten milers de milions de tones d'energia solar, enviant gas electrificat a l'espai, expulsant el vell camp magnètic solar i permetent que es formi un nou amb orientació inversa i energia renovada. Durant aquest període l'activitat del Sol passa de ser tranquil·la a molt activa durant aquest temps l’energia solar que rep la terra augmenta considerablement. Al cap de poc l’activitat del Sol torna a ser normal.

5 PRINCIPALS UTILITATS DE L’ENERGIA SOLAR
Calefacció domèstica Refrigeració Escalfament d’aigua Destil·lació Generació d’energia Fotosíntesis Forns solars Cuines Evaporació Acondicionament de l’aire Control de gelades Assecat

6 ENERGIA SOLAR TÈRMICA Una de les formes més rentables d'aprofitar el Sol és convertir la seva energia en calor, que després aprofitarem per produir aigua calenta i aconseguir calefacció, climatitzar piscines o per qualsevol altra aplicació on es necessiti elevar la temperatura d'un fluid. Per obtenir aquesta energia utilitzem els col·lectors solars.

7 ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA
Mitjançant panells solars fotovoltaics es pot convertir l'energia radiant del Sol directament en electricitat. L'electricitat produïda d'aquesta manera es pot llavors emmagatzemar, consumir directament per aparells que siguin adequats o transformar-la perquè sigui apta per fer funcionar qualsevol aparell elèctric dels que utilitzem normalment. Aquesta energia és sens dubte la més ecològica i la millor per el medi ambient però solament és més econòmica si es tracta d’una aplicació en que se’n farà un ús durant molt temps.

8 ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA EN VIVENDES PRÒPIES
Dins d'aquest grup estaran aquelles instal·lacions fotovoltaiques destinades al consum propi, ja sigui de la vivenda en general o d'aparells aïllats.

9 ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA AMB CONNEXIÓ A LA XARXA ELÈCTRICA
Aquest tipus d'instal·lacions consisteixen en un conjunt de panells solars que a través d'un inversor es connecten a la xarxa general d'electricitat. Les companyies tenen que comprar l’energia per kilowattt-hora.

10 FUNCIONAMENT DEL CONVERTIDORS SOLARS
Totes les cèl·lules solars actuals tenen en comú tres característiques per al funcionament: Un absorbent òptic converteix els fotons en pars electró-forat Un camp elèctric intern separa aquestes càrregues Uns contactes als extrems del semiconductor fan la connexió amb una càrrega externa.

11 LES CASES DEL FUTUR Es creu que dins d’uns quants anys l’energia solar es generalitzarà fins al punt que serà l’energia més corrent de l’actualitat usada per a totes les funcions.

12 ESQUEMA DE LES CASES DEL FUTUR

13 INCONVENIENTS DE L’ANERGIA SOLAR
L’energia Solar és mols bona per al medi ambient ja que no contamina en cap quantitat, tot i axiò, també té inconvenients. Un del principals inconvenients és la discontinuitat de producció ja que durant l’hivern no rebem energia solar i un altre també significatiu és el cost, ja que si no s’ha d’utilitzar durant un llarg període de temps és més econòmic utilitzar l’electricitat.

14 FI


Descargar ppt "ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C 01-02-2005."

Presentaciones similares


Anuncios Google