La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La cèl·lula eucariota Ana Paco Clara Solaz 1r Batx. A Biologia.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La cèl·lula eucariota Ana Paco Clara Solaz 1r Batx. A Biologia."— Transcripción de la presentación:

1 La cèl·lula eucariota Ana Paco Clara Solaz 1r Batx. A Biologia

2 Cèl·lula Animal 1- Nucleol 2- Nucli cel·lular 3- Ribosoma
4- Vesícula de secreció 5- Reticle endoplasmàtic rugós 6- Aparell de Golgi 7- Citoesquelet 8- Reticle endoplasmàtic llis 9- Mitocondri 10- Vacúol 11- Citoplasma 12- Lisosoma 13- Centríol

3 Cèl·lula Vegetal 1- Espai intercular 2- Vacúols 3- Citoplasma
4- Làmina mitja 5- Membrana nuclear 6- Cloroplast 7- Nucli 8- Cromatina 9- Nucleol 10- Mitocondri 11- Paret cel·lular 12- Membrana plasmàtica

4 Membrana Cel·lular Està constituïda per una doble capa de fosfolípids amb proteïnes insertades. Les funcions de la membrana cel·lular són: Limitar i donar forma a la cèl·lula, tot mantenint el medi intern. Seleccionar i transportar aquelles substàncies que entren o surten de la cèl·lula i que són necessàries o perjudicials per mantenir la seva activitat.

5 Reticle Endoplasmàtic
És un conjunt de cavitats aplanades, conductes i làmines limitats per una membrana, que omplen una gran part del citoplasma de les cèl·lules eucariotes. Aquest orgànul presenta dos aspectes: llis i rugós (amb ribosomes). Intervé en la síntesi de proteïnes i lípids, emmagatzema i transporta substàncies intercel·lulars o extracel·lulars.

6 Aparell de Golgi Està format per unes estructures en forma de bosses aplanades anomenades dictiosomes. L’aparell de Golgi despèn unes petites bosses amb substàncies que poden ser lisosomes i vesícules de secreció. La funció d’aquest orgànul és organitzar la circulació molecular de la cèl·lula (transport, maduració, acumulació i secreció de proteïnes procedents del reticle endoplasmàtic.

7 Mitocondri Són orgànuls cel·lulars que es troben repartits per tot el citoplasma. Els mitocondris realitzen una funció molt important, la respiració cel·lular. Aquesta funció consisteix en un conjunt de processos químics amb els quals proporciona a la cèl·lula l’energia necessària per a realitzar totes les seves activitats.

8 Nucli Cel·lular És la part central de la cèl·lula eucariota.
S'envolta d'una coberta pròpia anomenada membrana nuclear i conté l‘àcid desoxirribonucleic (ADN), on es troben codificats els gens. Les seves funcions principals són:  Dirigir el desenvolupament i funcionament de la cèl·lula.  És on es duu a terme la transcripció i la replicació de l’ADN

9 Fi !


Descargar ppt "La cèl·lula eucariota Ana Paco Clara Solaz 1r Batx. A Biologia."

Presentaciones similares


Anuncios Google