LA SOCIETAT , LA FAMÍLIA , L’EDUCACIÓ I LES JOGUINES

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
MONARQUIA VS. REPÚBLICA. MONARQUIA - els privilegiats: patricis Homes - clients lliures - els no privilegiats - plebeus - lliberts Homes no lliures: els.
Advertisements

Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
LA CIUTAT I L’HABITATGE A ROMA
TESEU Y EL MINOTAURE Pablo José Blasco Mendoza 4ºB.
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
Monarquia Era el més elevat i no havia de donar explicacions a ningú. Quan deia una cosa tothom li donava el suport E L S C A N V I O Noblesa i clergat.
Entrevistem a Joaquín Castel Mas
ELS ROMANS.
Història de ZAQUEU (Lc 19, 1-10)
DÉUS EGIPCIS NAIARA I SERGIO LÓPEZ.
CLAUDE MONET.
L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18
Hi havia una vegada un lloc màgic, ple de color i aromes on vivia un drac panxa contenta. Era molt simpàtic, rialler i un enamorat del seu país, El Jardí.
IN MEMORIAM - 65 YEARS LATER Irena Sendler
ELS COLORS AMB JOAN MIRÓ
INDEX .Classes socials .Família .Educació jocs i joguines
Religió i els déus romans
EL CONTE DEL DOFÍ.
LA VIDA DE JOAN MIRÓ.
Projecte de P-3 4a Part Curs
TEO A 2 C.R. P quest curs utilitza paper, vídeo i i ordi- nador.
EDAT MITJANA.
Cèlia Figols Laia Puig Llatí.
EUROPA.
Les classes socials a l’antiga Roma i la vida a les ciutats
La família de les tortugues
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
EL POBLE DE LA FANTASIA.
LA SOCIETAT FEUDAL Els que combaten 3 grans grups Els que preguen
L’interrigatiu ON serveix per demanar un lloc i és invariable:
SORTIM A EXPLICAR MITES
Tothom pot aconseguir el que es proposa !!!
Quin dinosaure!.
EL GAT NEGRE “Història del gat negre” a El lenguaje oral en la escuela. Joan TOUGH, (1987). Madrid:Visor.
Llegendes sobre la Lluna
L'ABELLA, EL LLEÓ I LA GIRAFA
Creadors!!!! -Paula Gutierrez Joel Asis Manel Moreno
Col·legi Sant Josep Obrer L’Hospitalet de Llobregat
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
EL CAVALLET DE MAR I ELS SEUS FILLS
EL CONTE DELS TAURONS.
Hi havia una vegada un nen que es deia Tomàs que volia ser mag.
La prehistòria Prehistòria: Període extens. Quan apareix l’espècie humana a la Terra i acaba amb la invenció de l’escriptura (4000 aC)
JO, AMB LES OBRES,ET MOSTRARÉ LA MEVA FE
EL FEUDALISME.
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Hi havia una vegada una família de ratolins.
Els nyama i el camperol Conte de Mali.
Els corriols Piu i Piua.
ELS ESTELS.
La llegenda en el Poblat Ibèric
Una historia a Castelldefels.
XIII a Setmana de la solidaritat
Classes socials i la vida a les ciutats:Esclaus
MOHAMED ELAGOUBI ABRIL 2009 IES OLORDA
U2: LA FUNDACIÓ DE ROMA. LA MONARQUIA
Treball efectuat per GUILLEM BIRBA i MARIA JORDANA
EXPLOTACIÓ INFANTIL?.
Cavall de Troia Marta Poveda 4rtB 6 juny de 2013.
Saber Viure és no estar sol.   .
LA PANDILLA.
LES PIRÀMIDES Jordi i Andrea.
HANSEL I GRETEL Hansel i Gretel vivien amb el seu pare un pobre llenyataire i la cruel madrastra. Eren tan pobres que gairebé ja no tenien ni menjar per.
La vulneració dels drets socials
Adopció 3% dels nens d’E.E.U.U són adoptats.
El que ha passat està molt bé
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
CONTE LA FADA EMPATIA VISITA UNA ESCOLA.
Matrimoni, organització familiar i els noms dels romans
Sobre l’esforç Anònim 2014 .
Transcripción de la presentación:

LA SOCIETAT , LA FAMÍLIA , L’EDUCACIÓ I LES JOGUINES FET PER: Claudia Horcajada Manuel Palomino Diana Sáez Carlota Colomer

INDEX Classes socials Família Educació romana Jocs i joguines

CLASSES SOCIALS Dins de la societat romana hi havia diferents classes socials: L’emperador Patricis Plebeus Lliberts Esclaus

L’emperador Era la màxima autoritat de l’estructura social. Algunes de les principals funcions eren regular les sessions del senat, donar l’inici i final i decidir els temes a tractar. Eren els encarregats de reunir-se amb els ambaixadors estrangers. A més a més també era el cap religiós de l’estat.

Els patricis: Eren la classe social que dominava totes les altres. Dirigien la major part dels negocis i eren els que tenien més diners i poder.

Els plebeus: Eren tots aquells ciutadans romans que no tenien tants diners ni negocis com els patricis.

Els lliberts Els lliberts eren els esclaus que havien aconseguit la llibertat. Un cop lliures, es convertien en clients dels patricis que els havia alliberat.

Els esclaus Eren persones raptades de països que els romans havien conquerit. Els romans els utilitzaven com volien, no els consideraven com a persones, sinó com objectes que podien utilitzar.

Ciutadania Romana Els únics que tenien ciutadania romana eren els patricis i els plebeus. Què volia dir ciutadania romana? Els que eren ciutadans romans tenien dret a: Votar. Presentar-se per ser escollits com a cònsols o senadors.

Ciutadania Romana Casar-se. Tenir propietats i fer negoci. Denunciar a altres persones i ser denunciats. Totes les altres classes socials (esclaus i lliberts) no podien fer res d´això.

FAMILIA ROMANA La família romana era la base de la civilització romana. Estava formada per totes aquelles persones de sang, i les que no, només calia que estiguessin relacionats per treball o relacions familiars romanes. https://www.youtube.com/watch?v=MsDejK1mCvQ

Pare (Pater Família): El pare era el cap de la família. És l’encarregat de dirigir la família i de mantenir-la. També controlava els diners de la casa i tenia l'autoritat sobre la seva dona i sobre els seus clients. //www.youtube.com/watch?v=559pn4Me7-Q

Mare: La mare era la senyora de casa. Les mares de totes les famílies romanes depenien d'un home, sigui el seu marit, el seu pare, o el seu avi. La mare era l’encarregada de realitzar totes les feines de casa, i tenia com a obligació donar fills al seu marit.

Fill Els fills eren criats i educats pel seu pare. Bulla Els fills eren criats i educats pel seu pare. El pare aixecava el nadó en braços, i això era considerat un símbol que significava que el pare el reconeixia com a fill o filla pròpia. Si el fill no era reconegut, podia ser adoptat per una altra família. Quan eren reconeguts pel pare, se'ls donava una bulla de metall per donar-li sort i que els protegís. Els fills es vestien amb una túnica petita i curta de llana, amb un cinturó.

Els Esclaus a la Família Els esclaus que no eren reconeguts com a persones podien ser venuts o comprats en qualsevol moment. Quan eren alliberats pels seus amos, passaven a tenir una fidelitat i un vincle més proper amb alguna família que els havia comprat, llavors, començaven a ser reconeguts com a persones.

L’EDUCACIÓ L’educació era una part molt important . No era igual l’educació per els grans que per els petits.

Educació Nens A Roma és va promoure l' educació de les nenes (tot i que només fins als 11 anys, mentre que els nois continuaven usualment fins als 15) i es van organitzar nivells o cursos, seguint les idees de Quintilià, de manera que s'establia un progrés similar per a tothom dins la mateixa escola.

JOCS I JOGUINES Els nens romans jugaven amb joguines de fusta, fang o algunes vegades de pedra. També es divertien jugant amb alguna cuina de fusta o fang. D’altra banda els nois els agradava més jugar a batalles fer-se ells les armes. Quan estaven al carrer jugaven a pilota, a la baldufa i a fet i amagar.

Jocs importants El Turbo Hacer, era un joc de girar petites baldufes. L'aro,consistia en fer girar una roda arrossegan-la amb un pal.

GRACIES AIXÓ ÉS TOT