La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Les classes socials a l’antiga Roma i la vida a les ciutats

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Les classes socials a l’antiga Roma i la vida a les ciutats"— Transcripción de la presentación:

1 Les classes socials a l’antiga Roma i la vida a les ciutats
Tania Reina i Cristina Perez

2 PLEBEUS Eren els descendents de les primeres famílies que van instal·lar-se a Roma. No tenien cap dret perquè eren estrangers. No podien accedir a cap càrrec polític, ni religiós, no podien rebre terres de les conquestes i, fins i tot, no podien casar-se amb cap membre patrici. El nombre de plebeus va créixer en poc temps. Això els va donar la força per exigir la igualtat amb els patricis, cosa que van aconseguir gradualment.

3 CLIENTS Eren plebeus que voluntàriament es posaven sota la protecció d’un patrici a qui anomenaven patronus. A canvi del respecte, la obediència i el suport polític necessari, el client rebia aliments i diners per mantenir a la família.

4 LA VIDA A LA CUITAT La majoria de plebeus que vivien a les cuitats eren artesans, comerciants o treballaven per compte d’altri a canvi d’un salari. A roma es podien trobar els productes més variats, des dels mes luxosos, fins els més quotidians. Amb l’augment del nombre d’esclaus, els plebeus van anar perdent els llocs de treball menys especialitzats, es passaven tot el dia sense fer res. Vivien del que els proporcionava l’estat o be el seu patró. Destinaven gran part del seu temps als espectacles públics i a rondar pel fòrum.

5 COM ES VESTIEN  Les dones portaven túniques llargues, decorades amb sanefes i duien un mantell per sobre quan feia fred. Els homes portaven túniques curtes,o túniques llargues amb un mantell llarg. El calçat era divers podien portar botes de cuir combinades amb gamberes o canvelleres de roba i sandàlies altes i lligades al turmell.


Descargar ppt "Les classes socials a l’antiga Roma i la vida a les ciutats"

Presentaciones similares


Anuncios Google