La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

DÉUS EGIPCIS NAIARA I SERGIO LÓPEZ.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "DÉUS EGIPCIS NAIARA I SERGIO LÓPEZ."— Transcripción de la presentación:

1 DÉUS EGIPCIS NAIARA I SERGIO LÓPEZ

2 Perqué els déus egipcis tenien cap d’animal?
Perquè els animals eren uns éssers molt misteriosos, no els consideraven animals inferiors, sinó els déus del cel.

3 Com es diuen? De déus hi havia molts com per exemple:
AMON: Déu egipci antic, el seu nom significa: l’ocult . ANUBIS: Déu egipci dels morts i els funerals. APIS: toro sagrat de l’antic Egipte. GEB: deu egipci de la terra. HATHOR: deessa egípcia sobirana del cel. HORUS:deu egipci falcó. ISIS:deessa egípcia de origen celestial. MUT:deessa egípcia senyora del cel. NEFTIS:deessa egípcia (senyora del Castell). I molts més...

4 On s’enterraven els déus egipcis quan morien?
Mastaba: és una tumba egípcia construida per una capella. Temples: Els temples egipcis eren edificis imponents de parets de blocs de pedra Piràmides: Es van construir com grans tombes per faraons i gent molt important.

5 Llegenda d’Isis i Osiris:
Segons la versió en una festa de déus, Seth va portar un gran bagul fet de fusta i decorat amb or i grans pintures. Tots els assistents a la festa es van sorprendre i van intentar entrar-hi, però cap d'ells hi encaixava: o era petit o era gran. Osiris meravellat va intentar de entrar-hi i va quedar sorprès, perquè ell si que hi encaixava a la perfecció. Va mirar el seu germà Seth, que li va dir que li regalava, però mentre Osiris encara era a dins, va tancar el bagul bruscament i va empresonar-lo a dins. El cofre va ser llençat al Nil.

6 Curiositats Els faraons egípcis a vegades tenies sobrepès.

7 PREGUNTES 1.Que eren els animals per als egipcis? 2.Que tenien de vegades els faraons? 3.Que eren els temples egipcis? 4.Resumeix la llegenda d’Isis i Osiris?


Descargar ppt "DÉUS EGIPCIS NAIARA I SERGIO LÓPEZ."

Presentaciones similares


Anuncios Google