La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Religió i els déus romans

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Religió i els déus romans"— Transcripción de la presentación:

1 Religió i els déus romans

2 Índex Creences religioses dels romans Culte domèstic
Déus i deesses romanes Comparativa amb déus grecs Festes religioses Rituals funeraris

3 CREENCES RELIGIOSES DELS ROMANS
La religió a l’antiga Roma era politeista, que vol dir que creien en molts déus. Eren religiosos i creients, fins i tot van dedicar els dies de la setmana i alguns planetes als seus déus. Intentaven tenir als déus contents per rebre els seus favors i els rendien culte, a través dels rituals, els quals eren similars als dels grecs. En honor a ells construïen temples i sacrificis d’animals.

4 CULTE DOMÈSTIC Els romans també veneraven, a casa , els déus protectors de la llar i de la família: a cada casa hi havia un altar dedicat a aquests déus. L’home romà, a casa seva, era amo absolut de la seva família i dels seus esclaus. Feia de sacerdot i dirigia els rituals La cerimònia es feia a l’atrium de la casa, on hi havia el lalarium, altar amb el foc sagrat i les imatges en cera o bronze dels avantpassats o de les diferents divinitats protectores de la llar. Entre els cultes familiars els més destacats eren: als déus manes. als déus lars. als déus penats.

5 Lalarium (altar)

6 DÉUS I DEESSES MÉS IMPORTANTS
APOL·LO: Déu de la bellesa i les Arts BACUS: Déu del vi DIANA: Deessa de la caça CERES: Déu dels cultius JUNO: Déu de la família JÚPITER: Déu dels déus MART: Déu de la guerra MERCURI: Déu dels missatges MINERVA: Déu de la saviesa NEPTÚ: Déu del mar PLUTÓ: Déu de l’infern VENUS: Deessa de l´amor VESTA: Déu de la llar

7

8 COMPARATIVA AMB DÉUS GRECS

9 FESTES RELIGIOSES Els romans deien ferial a les festes. L'assistència a les cerimònies era pública, però no obligatòria. Algunes festes estaven relacionades directa o indirectament amb els morts, per exemple l'anomenada festa dels Ragis. Hi havia uns dies anomenats dies “sacrificae”, que no afectaven la població en general sinó només als sacerdots, els quals havien de sacrificar als déus un animal en un lloc públic. Altres festes, com el “Lectisternium”, d'origen grec, implicaven oferir un abundant banquet.

10

11 RITUALS FUNERARIS Els romans creien en el "més enllà", per això els rituals funeraris eren tan importants. Pensaven que l’ànima només podia descansar quan el cos ja era mort. La inhumació (sepultura) era la forma tradicional de desfer-se dels morts, encara que se sap que la incineració era una pràctica molt utilitzada , probablement per motius d’higiene. Encara que cremessin el mort, sempre conservaven part de les restes, com per exemple, un dit. Tenien "les lleis de les dotze taules", que prohibien la sepultura i fins i tot la incineració dins les muralles de la ciutat.

12 PECES HISTÒRIQUES

13 Iker , Laura, Clàudia i Laia


Descargar ppt "Religió i els déus romans"

Presentaciones similares


Anuncios Google