La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La família de les tortugues

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La família de les tortugues"— Transcripción de la presentación:

1 La família de les tortugues

2 L’Amanda estava emocionadíssima
L’Amanda estava emocionadíssima. Havien esperat molts dies, però per fi, aquella nit naixerien les tortuguetes a la platja i el seu pare la portaria a veure-les! Es van aixecar quan encara era de nit, van agafar les llanternes i van anar cap a la platja amb molt de compte.

3 El seu pare li havia fet prometre que respectaria a la les tortugues bebé, que no faria soroll i que creuria al moment, i ella estava disposada a casi complir qualsevol cosa en tal de poder veure com naixien les tortugues. No sabia molt bé com seria allò, però havia sentit al seu germà gran, que les tortugues naixien a la platja a pocs metres de l’aigua,

4 tortugues naixien a la platja a pocs metres de l’aigua, i després corrien cap al mar; i tot això li va semblar molt emocionant. Amagats i sense fer cap soroll, sols amb la suau llum de la llanterna, van estar esperant. L’Amanda mirava a totes bandes, esperant veure a la tortuga mare, i mirant mirant quasi es va perdre l’aparició de la primera tortuga.

5

6

7

8 Era tant petita! Es movia molt torpement, es notava que era un bebé, però sense esperar als seus germans ni a la tortuga mare va començar a córrer cap al mar. De seguida van aparéixer més i més tortuguetes, i totes van començar a córrer cap a l’aigua. L’Amanda i el seu pare seguien amagats i quiets, observant el bonic espectacle d’aquella carrera boja.

9

10 Però de seguida va passar algo que a l’Amanda li va semblar horrible: van arribar algunes gavines i altres aus i van començar a menjar-se algunes de les tortuguetes. L’Amanda no parava de buscar per totes bandes per veure si apareixia el tortuga pare i els hi donava una bona lliçó a aquelles aus, però no va aparéixer per cap lloc.

11

12 La nena seguia observant tot allò amb llàgrimes als ulls, i quan per fi les primeres tortuguetes van arribar a l’aigua i es van salvar de les gavines, l’Amanda va fer un crit d’alegria. Algunes tortugues havien mort però moltes altres s’havien salvat, quan tornaven cap a casa, el seu pare que havia vist les llàgrimes de l’Amanda,

13

14 li va explicar que les tortugues neixen així; la tortuga mare pon molts ous, els amaga a l’arena i després marxa; i quan naixen les tortuguetes, elles soles han de provar d’arribar a la costa del mar pels seus propis mitjans. Per això en naixen tantes, perquè moltes altres se les mengen els animals, i no només a l’arena sinó que també a l’aigua.

15 Però també li va explicar que les poques que aconseguien arribar a ser grans, després vivien molts anys. L’Amanda estava molt contenta d’haver aprés tant sobre les tortugues, però mentrestant tornava a casa, només podia pensar en el contenta que està de tenir una família, i de que els seus pares i germans l’hagin cuidat i ajudat sempre des de petita.

16 Ella tenia molta més sort que les tortuguetes.


Descargar ppt "La família de les tortugues"

Presentaciones similares


Anuncios Google