La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Classes socials i la vida a les ciutats:Esclaus

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Classes socials i la vida a les ciutats:Esclaus"— Transcripción de la presentación:

1 Classes socials i la vida a les ciutats:Esclaus

2 ÍNDEX DESCRIPCIÓ D’ESCLAU 2.TIPUS D’ESCLAUS
3. COM S’ ARRIVAVA A SER ESCLAU 4. EL COMERÇ ENTRE ESCLAUS 5. ESPARTAC

3 ESCLAUS Esclau, ve del llatí “servus”. Els esclaus eren propietat d’un amo. Es consideraven objectes i es venien com a tals sense cap dret. El matrimoni entre ells era il·legal i els seus fills eren automàticament esclaus. Anaven vestits amb robes de colors foscos i sandàlies.

4 ELS ESCLAUS PÚBLICS S'encarregaven de les obres públiques: construcció de edificis, treball a les mines...

5 ESCLAUS FAMILIARS Eren propietat d’un amo, i rebien drets més humans. Si pertanyien a una família de camp els seus treballs eren agrícoles i si els seus amos eren família urbana feien tasques domèstiques.

6 DE QUINA MANERA S’ARRIBAVA A LA CONDICIÓ D’ESCLAUS
Podies arribar a ser-ho si eres presoner de guerra, haver estat condemnat per la justícia o per no haver pogut pagar un deute.

7 EL COMERÇ D’ESCLAUS Es venien públicament al fòrum o en botigues. Els esclaus portaven al coll un cartell amb les seves característiques i eren observats per els possibles compradors. Els esclaus més refinats es podien comprar en les botigues més luxoses.

8 ESPARTAC Era cap d'una rebel·lió d'esclaus a Roma. Pel que sembla era un ex-membre de l'exèrcit romà, que havia estat capturat i venut com esclau a un entrenador de gladiadors de Capua anomenat Lèntul. Al 73 a. C. va aconseguir escapar juntament amb altres 70 esclaus i va desencadenar una rebel·lió al sud d'Itàlia.Va arribar a entrenar a homes i junts van poder derrotar 6 tropes romanes, però va haver una guerra contra Espartac i un altre home que el va matar a ell, i els pocs homes que encara continuaven amb Espartac.


Descargar ppt "Classes socials i la vida a les ciutats:Esclaus"

Presentaciones similares


Anuncios Google