Tutors: Rosa Torrens i Víctor Valero

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
Advertisements

La qualitat, garantia de millora.
Programa REMI RESIDÈNCIA TORIBI DURAN Castelló D’Empúries (GIRONA)
L’EMBOLCALL REHUTILITZABLE
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
Aquesta és una felicitació de Nadal atípica, tot i que us desitjo unes molt bones festes i un feliç 2.008, us envio una sèrie de fantàstiques fotos del.
CEIP PAU CASALS Viladecans
PREZI Primers passos Davinia Alfonsin 4rt C Info. Tecnològica
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
El Pare Claret és un regal per a tots
DADES DE RESIDUS MUNICIPALS 2013 CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L’EBRE
Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia
Els residus del institut
EL NOSTRE AJUNTAMENT I L’ESTALVI D’AIGUA
3a PART Els nens i nenes de P- 4
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
PETITS REPORTERS Títol.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT IES FELANITX
El paper i les seves conseqüències ambientals
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
Programa BIBE: perspectives de futur
FEM LA BOLA PETITA!.
MÚSICA INSTRUMENTAL A PRIMÀRIA “violins i violoncels”
Presentació projecte interdisciplinari M’ORGANITZO LES COLÒNIES.
Programa Socialització de Llibres al CEIP LOLA ANGLADA
EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària.
QUÈ FA QUE UNA PILOTA BOTI MÉS QUE UNA ALTRA?
A quina hora i en quin espai hi ha més soroll a l’escola?
NOVETATS ESPAI MARGALEF
Som nois i noies de 5è de l’escola Seat
MANTENIMENTS DE MATRÍCULA de Plans d’estudis de Doctorat
Els sous de les dones a CATALUNYA
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
La gestió dels residus municipals a Sant Just Desvern
El dia del cribratge d’alcohol a Catalunya, una estratègia de sensibilització en el marc del programa Beveu Menys Autors: Díaz Álvarez, Estela; Segura.
2ª REUNIÓ 2017 CONSELL D’ENTITATS
PROGRAMA D’ACTUACIÓ MUNICIPAL I PRESSUPOST 2010
Distribució de les hores del currículum
Promoure l’activitat física en alumnes d’aula oberta a través d’activitats a la natura en un projecte interdisciplinari Autor: VILLARREAL MORENO, Jose.
EL COLOR BLAU.
Preguntes a reflexionar sobre la projecció
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
LA CURA EN AMBIENT HUMIT TERUEL CALERO, Mª PILAR; ABS VALLS
LABANDÀRIA.
Coneixement del Medi Social i Cultural
Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
Projecte xarxa Aleix Adell, Asier Aguilera, Silvia Alba, Ivet Clavell
Alumnes de l’aula d’acollida.
EMBOLCALLS SOSTENIBLES
Les nostres fonts documentals per treballar a la classe són molt diverses: 1. Treball de camp (sortides, visites, entrevistes, enquestes…). 2. Monografies,
MARC LEGAL Reial decret 412/2014 de 6 de juny pel qual s’estableix la normativa bàsica dels procediments d’admissió als ensenyaments oficials de grau.
Curs de Biocomputació Universitat Autònoma de Barcelona
PROGRAMA ELECTORAL FeSP-UGT Universitat de València
Serveis de Consultoria
Experiència de formació conjunta. Dep. Ensenyament i AEST
Estudiant: Eva Muñoz Altimis
CEIP “MESTRE AGUSTÍ BARBERÀ” - AMPOSTA
L’HANDBOL A L’ESCOLA.
Reunió amb centres adscrits
CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ PER A LA RECOLLIDA DE RESIDUS D’APARELLS ELECTRÒNICS PROPOSTA PER ALS AMBAIXADORS DE LA CAMPANYA.
ESCOLA CERVANTES 5è APARELL CIRCULATORI.
CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU.
RECICLEU AMB NOSALTRES
Aquí hi va el títol del pòster: representatiu de les conclusions,i que generi interès, sient seriós i exacte Pérez, J., Rodríguez, P., Casal, J. Institut.
ESCOLES VERDES PAUTES D’ACTUACIÓ.
Escola Jacint Verdaguer Tàrrega
Transcripción de la presentación:

Tutors: Rosa Torrens i Víctor Valero QUANTA BROSSA !!! Treball realitzat per l’alumnat de 6è. de Primària de CEIP Àngel Guimerà de Tàrrega Tutors: Rosa Torrens i Víctor Valero

QUANTA BROSSA !!! Durant aquest curs escolar, i dins del Programa d’Escoles Verdes –de les quals formem part- promogut pel Departament de Medi Ambient i d’Habitatge, hem realitzat un estudi sobre la quantitat de litres i bosses de brossa que genera la nostra ciutat al llarg d’un any. Per realitzar aquest estudi hem recollit dades molt significatives del calendari anual: les festes de Nadal i una setmana laboral normal i corrent. Els resultats, com podreu comprovar, resulten esperançadors. El nostre treball ha consistit en recollir, buidar dades i realitzar estadístiques per tal d’extreure unes conclusions. Esperem que us sigui d’utilitat. DURANT LES FESTES NADALENQUES Recollida de dades: 15 dies Persones que recull la mostra: 120 Nº de bosses recollides: 829 : 2 = 418,5 setmanals Bosses per persona: 7 ( 1 bossa =16 litres) : 2 = 3,5 setmanals Litres per persona: 112 :2 = 56 setmanals TÀRREGA (Sobre un cens de 16.000 habitants) Total bosses: 112.000 : 2 = 56.000 setmanals Total litres: 1.692.000 : 2 = 896.000 setmanals

DURANT UNA SETMANA NO FESTIVA Persones que recull la mostra: 120 Nº de bosses recollides 240 Bosses per persona: 2,05 ( 1 bossa =16 litres) Litres per persona: 32 TÀRREGA (Sobre un cens de 16.000 habitants) Total bosses: 32.000 Total litres: 512.000 DURANT UN ANY A TÀRREGA (Sobre un cens de 16.000 habitants i 48 setmanes) Total bosses: 1.472.000 + 112.000 = 1.584.000 Total litres: 23.552.000 + 1.692.000 = 25.244.000 Total bosses per persona: 99 anuals/2,05 setmanals. Total litres per persona: 1.578 anuals/33 setmanals. DURANT UN ANY A CATALUNYA (Sobre un cens de 7.000.000 d’habitants i 48 setmanes) Total bosses: 693.000.000 Total litres 11.088.000.000 Total bosses setmanals: 14.350.000 / 2,05 per persona Total litres setmanals: 231.000.000 / 33 litres per persona

CONCLUSIONS A l’any 1999, la població de Catalunya va generar 90 litres/5,6 bosses per persona i setmana. A l’any 2007, la població de Catalunya va generar 33 litres/2,05 bosses per persona i setmana. La reducció de litres i bosses és molt significativa. Cada dia més, i gràcies a les campanyes de conscienciació promogudes entre d’altres pels Consells Comarcals, els Ajuntaments, les Escoles ..., les ciutadanes i els ciutadans catalans som més sensibles amb el nostre entorn i fem un ús adequat de la recollida selectiva de materials de rebuig. Només cal imaginar que, possiblement, a l’any 1999 moltes ampolles, paper, envasos, etc, anaven a parar a les bosses de brossa, sense fer cap tipus de recollida selectiva. També cal remarcar que l’estudi de l’any 1999 inclou la brossa generada per restaurants, comerços, empreses ... Nosaltres hem basat el nostre estudi només en els habitants targarins. Ara només cal continuar sensibilitzant, informant, augmentant i facilitant la línia ja engegada. Alumnat de 6è. de Primària del CEIP Àngel Guimerà de Tàrrega Tutors: Rosa Torrens i Víctor Valero