botulisme
decisió He escollit aquest treball del botulisme per que és una infermetat molt greu encara que ja no s’exten tant com fa cinc anys. A mi m’agrada estudiar coses noves que mai e escoltat per això e estudiat sobre aquesta infermetat.
Definició: El botulisme és el tipus mes greu d’intoxicació alimentària; amb freqüència és mortal i es produeix després d’ingerir aliment que conté enterotoxina produïda pel bacteri anaeròbic Clostridium botulinum. Aquest bacteri viu normalment a la terra o a l’aigua, però les seves endòspores poden contaminar aliments crus abans de la seva recol·lecció o de ser sacrificats.
Els aliments intoxicats per aquest bacteri: Si els aliments es cuinen adequadament, de forma que les espores de C. botulinum es destrueixin, no sorgeix cap problema. Però si queden endospòres viables, poden iniciar el creixement i una petita quantitat de neurotoxina que es produeix, pot ser extremadament tòxica.
ATENCIÓ: SI VEIEM UNA LLAUNA AMB UN COP I ESTÀ BOLLADA , MAI L’HEM D’AGAFAR PERQUÈ POT TENIR EL BACTERI ANAERÒBIC CLOSTRIDIUM BOTULINUM I PODEM MORIR D’INTOXICACIÓ GREU.
botox Encara que el clostridium botulinum es un bacteri anaeròbic dolent, els científics extreuen una petita partícula que l’han posat el nom de Botox. Aquesta petita porció la injecten a la gent que vol tenir els pòmuls mes gruixuts.
Que he aprés d’aquest virus? He aprés com es reprodueix i també he après la importància de no agafar una llauna bollada. En resum que m’ha agradat fer aquest Power Point.
Espero que us agi agradat Lorena roldan