La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

TÈTANUS ALUMNA: Estefanía García Rubio CURS: 1r ESO B

Presentaciones similares


Presentación del tema: "TÈTANUS ALUMNA: Estefanía García Rubio CURS: 1r ESO B"— Transcripción de la presentación:

1 TÈTANUS ALUMNA: Estefanía García Rubio CURS: 1r ESO B
ASSIGNATURA: Ciències Naturals PROFESSORA: Montse Pons CENTRE: IES Ernest Lluch i Martí DATA D’ENTREGA: 12/04/2010

2 ÍNDEX Malaltia escollida Causant de la malaltia Símptomes Tractament
Conclusions Webgrafía Imatges

3 Malaltia escollida He escollit aquesta malaltia perquè des de que he sentit a parlar d’ella m’ha agradat molt. És emocionant fer aquest treball. A més, sobre aquesta malaltia no hi ha tantíssima informació com les altres malalties comuns com son la grip o la varicel·la, entre altres. I de ben segur que serà molt més fàcil de fer.

4 Causant de la malaltia Principalment el Tètanus es una malaltia infecciosa debut al seu causant el qual es la neurotoxina Tetanoespasmina del Clostridium tetani. La tetanoespasmina es produïda per l'espora vegetativa de Clostridium tetani en condicions anaeròbiques. -Neurotoxina: Qualsevol substància capaç d’alterar el sistema nerviós. -Anaeròbic: Que no necessita oxigen per desenvolupar-se.

5 Símptomes La Tetanoespasmina fa que augmenti el to muscular i la presència d’espasmes. El nostre cos treballa normalment amb dos estímuls oposats funcionant alhora. D’aquesta manera únicament cal que un dels dos sigui afavorit lleugerament per aconseguir el que volem. En el cas dels músculs sempre hi ha estímuls per contraure i estímuls per relaxar. Doncs la toxina del tètanus bloqueja els senyals inhibidors, de manera que tots els músculs comencen a rebre únicament senyals de contracció. Aleshores es perd el control muscular.

6 Tractament La dada important és que no hi ha cap tractament per curar el tètanus un cop ben establert. Per contra, la vacunació ens protegeix perfectament de la malaltia.

7 Conclusions Sobre aquest treball només puc concloure que les vacunacions ens salven d’alguna forma d’unes malalties molt perilloses. També he aprés alguna que altra paraula. M’ha agradat moltíssim fer aquest treball.

8 Webgrafía http://centpeus.blogspot.com/2008/09/ espasmes-mortals.html
smina nus

9 Imatges Clostridium tetani Pintura de Sir Charles Bell, 1809.


Descargar ppt "TÈTANUS ALUMNA: Estefanía García Rubio CURS: 1r ESO B"

Presentaciones similares


Anuncios Google