La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Varicel·la Naomi Muñoz Luque.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Varicel·la Naomi Muñoz Luque."— Transcripción de la presentación:

1 Varicel·la Naomi Muñoz Luque

2 Índex Introducció Que es la varicel·la? L’edat de la varicel·la
Informació varicel·la Símptomes Com es transmet? La vacuna En virus

3 Introducció He escollit aquesta malaltia, perquè jo ja sabia que era la VARICEL·LA, però volia saber-ne més dels símptomes, perquè jo de petita no m’he en recordo de si baix passar la varicel·la, però tots em diuen que si.

4 Que es la varicel·la? La varicel·la és una malaltia infecciosa contagiosa causada per el virus de la varicelozóster (VVZ), una infecció molt freqüent. Es veuen epidermis en els cicles de tres a quatre anys, sobretot en els mesos de gener fins a maig.

5 L’edat de la varicel·la
La varicel·la infecta a nens petits, entre els dos i els vuit anys d'edat, encara que també poden donar-se casos entre els adults (herpes zòster)

6 Informació Varicel·la
Aquesta malaltia és molt transmissible i pot passar molt fàcilment d'una persona a una altra. Encara que la probabilitat és molt petita, sembla que l'administració d'aspirina en els nens amb varicel·la pot produir complicacions (síndrome de Reye) i aquest medicament no s'ha d'administrar en aquests malalts. La varicel·la només es pot tenir una vegada a la vida, no obstant, el virus pot seguir ocult dins l'organisme i repetir-se anys més endavant.

7 Símptomes La malaltia comença amb febre moderada, malestar general, pèrdua de la gana i una erupció generalitzada en la pell. El primer signe de varicel·la és l'aparició d'unes petites lesions de color vermell a la pell, que primer es poden confondre amb picades d'insecte. Aquestes lesions adopten la forma de petites vesícules o ampolles que se sequen i apareix una crostera, que als deu dies cau sense deixar cicatriu, excepte en el cas d'haver- se rascat, les lesions es poden localitzar a qualsevol part del cos. També pot haver-hi mal de coll i els ganglis cervicals poden estar inflamats. Un altre símptoma molt molest és el picor que acompanya a les lesions. En ocasions aquest símptoma és tan intens que impedeix conciliar la son.

8 Com es transmet? Una persona sana pot inhalar el virus a partir de les secrecions nasofaringes d'un malalt. La varicel·la es transmet pel contacte directe amb l'erupció abans de formar-se la crosta. La malaltia també pot encomanar-se a partir de les lesions cutànies o mitjançant objectes contaminats pels malalts. També es transmet a través de l'aire, per secrecions respiratòries de una persona infectada. El període més contagiós és un dia o dos abans de què l'erupció aparegui, i cinc dies després de l'aparició de les vesícules. Encara que és pot freqüent, una dona embarassada que pateixi la malaltia durant els primers mesos d'embaràs pot contagiar-la al fetus i ocasionar-li alteracions.

9 La vacuna La varicel·la és una de les malalties infantils per la qual un nen ha de ser vacunat. En 1970 es va desenvolupar una vacuna contra la varicel·la a Japó. Des de llavors, s'han aplicat més de dos milions de dosis que han demostrat que la vacuna és segura i efectiva. Les reaccions secundàries a la vacuna són, en general, lleus i poden incloure dolor i inflamació en el lloc a on va ser aplicada, fatiga, mareig, febre o nàusees. També poden aparèixer erupcions. Això pot ocorre fins a un mes després de ser aplicada i durar un parell de dies. També s'està estudiant una vacuna contra l'herpes zòster per a persones que han passat la varicel·la.

10 El virus El virus de la varicel·la zòster (VVZ) o Herpesvirus varicellae[1] és un virus que pot causar dues malalties molt freqüents; la varicel·la i l'herpes zòster (HZ) o foc de Sant Antoni. També pot ser anomenada virus de l'herpes humà de tipus 3, VHH-3. L'ésser humà és l'únic reservori d'aquest virus.


Descargar ppt "Varicel·la Naomi Muñoz Luque."

Presentaciones similares


Anuncios Google