L’ÓS POLAR EDUARD ARGENTE TALENS.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Advertisements

SINECOLOGIA La sinecologia estudia les relacions tròfiques (alimentació) dins els ecosistemes. Els cicles de matèria i energia en els ecosistemes.
Dofins.
CÒNDOR DELS ANDES.
Pràctiques de Psicopedagogia a Londres
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Alex Plaza Fernandez Cometes
EL SISTEMA SOLAR ELS PLANETES.
EL SISTEMA SOLAR.
Botulisme.
Erika Acosta David Nieto Anna Retuerce Aaron Sánchez Carolina Soler
GANDHI, un exemple a seguir
La Salamandra.
LES MESURES.
ÓS PARD PERILL D’EXTINCIÓ.
Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell
AUTORS/ES: Alumnes de 3r
Un animal en perill d’extinció
CÓNDOR DELS ANDES.
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
JÚPITER,SATURN,URÀ,NEPTÚ
Per Robert Casal.
Éssers vius i éssers inerts
ANÀLISI DELS ESTATS FINANCERS DE L´EMPRESA
La seu vella La seu vella és una catedral romànica d’estil gòtic situada dalt d’un turó de Lleida que porta el mateix nom que la catedral. Es va començar.
Arnau Pajares, Abril Roqué, Umaru Ceesay, Laia Planas Curs:
Maria del Mar Amorós Davó Miriam Díaz Megías Maite Vidal i Bellot
Son mamífers, vertebrats i herbívors.
ELS DRETS SOCIALS Rics i pobres
QUÈ LI FALTA A AQUEST COTXE? CEIP Marian Aguiló 4 anys A
Quin dinosaure!.
Les Ha que necessiteu per viure, els habitants del planeta terra, les Ha de terra en la terra i els planetes que necessitaríem si tothom visqués com tu.
3. TOTS SOM DIFERENTS..
LES ESTRELLES Joan Osiris Zoey Carlota .
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ.
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
L’Orca.
L’estrella de mar Ara us explicaré la història d’una estrella de mar.
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
BIG BANG I VIA LÀCTIA.
Noms: Cristobal Grup i nivell: 5èA Escola: CEIP Anselm Clavè
LA MOFETA.
L’AIGUA A LA NATURA.
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Els corriols Piu i Piua.
COM NEIX UN PARADIGMA?.
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
XIII a Setmana de la solidaritat
APICULTURA.
ELS CANGURS.
Un animal en perill d’extinció
LA ZEBRA ÍNDEX -Característiques - On viu - Alimentació - Comportament - Reproducció - Altres especies - Perills - Perquè he triat aquest tema.
LA MEDUSA És un animal terrestre o aquàtic ? Les meduses son animals aquàtics i es mouen per l'aigua arrossegades pels corrents .
Per la PAU, en record de RACHEL CORRIE.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ
La Fugida.
SISTEMA DUNAR.
VOLTOR.
L’ ELEFANT.
Noms: Gemma-Raquel Grup i nivell: 5è A Escola: CEIP Anselm Clavé
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
La vulneració dels drets socials
CARTA AL LLOGATER.
Granota VERTEBRAT amfibi carnívor.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
Transició de diapositives manual
CABREM TOTS AL GIMNÀS?.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
Transcripción de la presentación:

L’ÓS POLAR EDUARD ARGENTE TALENS

ÍNDEX 1. FITXA TÈCNICA 2. PERQUÈ SÓN EN PERILL D’EXTINCIÓ? 3. CURIOSITATS 4. BIBLIOGRAFIA 5. AUTOR

FITXA TÈCNICA Hàbitat: Rússia, Alaska, Canadà, Groenlàndia , Noruega i tota la zona polar. Alimentació: carnívor. Reproducció: vivípar. Característiques: mamífer. Viu una mitjana de 25-30 anys en llibertat. El seu cos mesura entre 2 i 2,5 metres, i la seva cua entre 8 i 13 centímetres. Pesa entre 400 i 730 quilograms. ÓS POLAR

PERQUÈ SÓN EN PERILL D’EXTINCIÓ? Segons els científics, el culpable que cada cop hi hagi menys óssos polars és l'escalfament del planeta, que fa que el gel de l'Àrtic s'estigui desfent. Aquest escalfament està provocat per la contaminació que causen els cotxes, els camions o algunes fàbriques. I els Estats Units són el país que més contamina. Per això, Greenpeace, el Centre per a la Diversitat Biològica i l'Associació de Defensa dels Recursos Naturals volen que els óssos polars, a més d'estar inclosos a la llista d'animals en perill d'extinció, figurin també com animals amenaçats pels Estats Units. Un estudi de la NASA i la Universitat de Colorado, als Estats Units, ha demostrat que la capa de gel de l'Àrtic ha disminuït un 20% des de l'any 1979. Els estudis, fets per més de tres-cents científics d'aquest país, preveuen que les temperatures en aquella part del planeta poden pujar prou perquè a finals d'aquest segle s'hagi desfet tot el gel de l'Àrtic. Els óssos polars necessiten el gel de l'Àrtic per caçar. A mesura que es desfà, tenen menys espais on trobar menjar, i per això ja han anat desapareixent de molts llocs on abans eren habituals, com a la badia de Hudson, al Canadà. El seu aliment principal són les foques, que també viuen en aquest mateix hàbitat. A més, el gel que es fon enfosqueix les aigües, que així absorbeixen més calor i contribueixen a fer que el gel encara es desfaci més. En general, però, tots podem ajudar que hi hagi menys contaminació. Perquè, al pas que anem, els óssos polars es podrien extingir del Pol Nord i aleshores potser només els podríem veure-l’s als zoos.

CURIOSITATS 1.Poden nedar entre 30 i 100 quilòmetres sense parar. 2.És possible que l'espècie de l'ós polar s'hagi originat a partir d'una població d'óssos bruns que es va quedar aïllada. 3.Poden ser caníbals, si en les regions àrtiques on viuen falta aliment. 4.Els óssos polars mengen 30 quilos de menjar diaris. 5.El fetge dels óssos pot ser letal per als éssers humans, pels seus nivells de Retinol. 6.Els óssos polars viuen sols, per norma general. 7.El desglaç està provocant que baixi la taxa de naixements d'óssos polars. 8.Els óssos polars no hivernen. ÒS POLAR

BIBLIOGRAFIA VIQUIPEDIA SLIDESHARE XTEC OSOPOLARPEDIA OJO CIENTÍFICO

AUTOR Eduard argente talens