Projecte de Convivència (data límit: 24/3/2020)

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
El pare delegat d’aula. AMPA Enric Valor Castalla
Advertisements

PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL QUALITAT DE VIDA
ELS EQUIPS D´ASSESSORAMENT PSICOPEDAGÒGIC
Elaboració de Plans Individualitzats
Cap a l’escola dels grans de la mà del CDIAP i l’EAP
Diapositiva de presentació
Compartim el que feim: conviure en positiu a l’escola
Què és un pla Individualitzat ?
La funció dels Centres d’educació Especial en el nou marc legal en relació amb l’escola ordinària.
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
DECRET PEL QUAL S’ESTABLEIX L’ORDENACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA 2007.
Taula de continguts
UF3 DISSENY DE PROJECTES I ACTIVITATS EDUCATIVES EN L’ÀMBIT FORMAL
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
CONVIVÈNCIA OBSERVATORI PER A LA E S C O L A R.
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
Reunió de directors/es dels centres educatius del districte d’Horta-Guinardó. Barcelona, 4 de novembre de 2010.
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
L’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT I ELS PLANS INDIVIDUALITZATS
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
l’ordenació dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil
EL PLA INDIVIDUALITZAT
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
ESCOLA MUNICIPAL D’EDUCACIÓ ESPECIAL FÀTIMA
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
IES CAN JOFRESA Terrassa PROCÉS D’ELABORACIÓ D’UN
D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)
L’ACCIÓ TUTORIAL A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
LES FUNCIONS DE SUPORT A L’ESCOLA.
PFZ de Cerdanyola ABRIL 2016.
Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball
RACONS RECURS PEDAGÒGIC QUE PERMET CREAR ESPAIS DE JOC ORGANITZATS A L’AULA Amb els racons es simbolitza la realitat exterior i es recrea un escenari.
Seminari d’Educació Especial
Decret de Reglament per Educació Infantil i Primària (BOIB Núm.119, )
Implantació d'un sistema de gestió EMAS a la UPC.
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
Professor de secundària, biòleg, i algunes coses més…
“EL PALIC, un model per a les illes”
Participació electrònica a:
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
Coneixements i idees previs
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Elaboració de Plans Individualitzats
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
PdD Escola Salvador Espriu Característiques generals
Formació per als equips directius d’educació secundària
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
Gestió participativa dels projectes de centre
Departamento de Pedagogia Aplicada
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE GRÀCIA
El currículum a l’educació primària
Sistema de descàrrega d’aplicacions per a mòbils intel·ligents
EL PLAN DE GESTIÓN DE RECURSOS HUMANOS
PLA EDUCATIU D’ENTORN DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT 11/07/2019.
LES ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL COM A CENTRES DE SUPORT PER A L’EDUCACIÓ INCLUSIVA Montserrat Montero 26 de novembre de 2009.
Pla d’Ordenació de les estructures administratives i de gestió de: - Servei de Gestió de la Recerca, de la Oficina de Projectes Internacionals de Recerca,
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
Convivència i Mediació Escolar
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
ASSESSORAMENT TIC CURS Departament d’Educació
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Projecte de Convivència (data límit: 24/3/2020) Inspecció d’Educació a Barcelona 2-3 novembre de 2017

Marc referencial El PEC ha d’incloure el Projecte de Convivència Dret a una bona convivència i deure de facilitar-la LEC (Titol III- Capítol V- articles 30 a 38): Dret i deure de convivència Principis generals (carta de compromís, resolució de conflictes, mesures correctores i sancionadores, mesures i iniciatives de provenció) Mediació Protecció contra assetjament escolar i contra agressions Decret 279/2006 de drets i deures de l’alumnat i regulació de la convivència. RESOLUCIÓ ENS/585/2017, de 17 de març, per la qual s'estableix l'elaboració i la implementació del Projecte de Convivència en els centres educatius dins el marc del Projecte Educatiu de Centre.

Objectius generals Assegurar i garantir la participació, la implicació i el compromís de tota la comunitat escolar Ajudar cada alumne a relacionar-se amb si mateix, amb els altres i amb el món Potenciar l’equitat i el respecte a la diversitat de l’alumnat en un marc de valors compartits Fomentar la mediació escolar i la cultura del diàleg com a eina bàsica en la gestió del conflicte Fomentar una cultura de la pau i la no-violència, juntament amb els valors que fan possible preservar i enriquir la vida de totes les persones

Continguts Concreció de la contextualització del PEC en relació amb els factors que poden incidir en la convivència Diagnosi de la situació de la convivència (punts forts i febles) Formulació d’objectius específics d’acord al PEC, als objectius generals i a les necessitats detectades. (Inclouen Indicadors per a cada objectiu específic) Concreció de mesures temporitzades de prevenció, detecció i intervenció orientades a assolir els objectius específics. (Inclouen Indicadors per a les mesures) Concreció de protocols de prevenció, detecció i intervenció enfront de situacions de conflictes

Comissió de convivència FUNCIONS: Col·laborar en la planificació, l’aplicació i el seguiment del Projecte de Convivència COMPOSICIÓ: Les NOF determinaran el nombre de representants de cada sector de la comunitat escolar i el procés d’elecció

Procediments: Elaboració i Aprovació CENTRES PÚBLICS: Director formula la proposta inicial, fa les modificacions i adaptacions corresponents, impulsa l’elaboració garantint la participació de la comunitat educativa, i aprova la proposta definitiva (prèvia consulta preceptiva al Consell Escolar- suport majoria 3/5) El Claustre intervé en l’elaboració, la modificació i l’actualització CENTRES CONCERTATS: Titular l’aprova, un cop escoltat el Consell Escolar, que té les funcions d’assessorament i consulta.

Procediments: Seguiment i Avaluació Correspon al director el Seguiment i Avaluació, amb la col·laboració de la Comissió de Convivència, el Claustre i amb el suport del Consell Escolar. Avaluació a partir dels Indicadors elaborats per a cada objectiu específic Seguiment de les mesures en la programació general anual a partir dels Indicadors elaborats sobre les mesures. Resultat del seguiment i propostes de millora s’inclouen a la memòria anual.

Alguns elements de suport Sobre la Diagnosi, Informe sobre Clima Escolar CSASE: http://csda.gencat.cat/ca/arees_d_actuacio/publicacions/informes_avaluacio/1_-_el_clima_escolar_als_centres_ensenyament_secundari_a_catalunya/ Sobre el marc referencial CIVED, Informe ICCS 2009/2016: https://www.mecd.gob.es/dctm/ievaluacion/internacional/iccs-2009-con-escudo.pdf?documentId=0901e72b808ee4ff Consell d’Europa: Programa Pestalozzi: https://www.coe.int/en/web/pestalozzi?

Alguns elements de suport Recursos XTEC: http://xtec.gencat.cat/ca/centres/projeducatiu/convivencia/recursos/ Sobre avaluació externa AVAC: Condicions d’equitat> Convivència Revista “Convives” http://convivesenlaescuela.blogspot.com.es Ararteko (Nuestros derechos) www.ararteko.net

Diagnosi Informe d’Avaluació núm. 1 (CSASE): IACE: Inventari Avaluació Clima Escolar (inspirat en les invesgacions de R.H. Moos) Dimensió de la relació Dimensió del desenvolpament Dimensió del manteniment i canvi (les 3 dimensions s’apliquen a escala centre -19 microdimensions- a escala classe -9 microdimensions-)

ICCS 2016 Civisme Principis cívics Participació cíviques Identitats cíviques Coneixement i Comprensió Raonament i aplicació Actituds Compromís

Consell d’Europa: Programa Pestalozzi COMPASS: Manual de Educación de los Derechos Humanos para jóvenes (disponible en castellà). Educació Secundària PETIT COMPASS: Drets Humans per als infants (disponible en català). Educació Primària. Materials i publicacions dels seminaris Pestalozzi (disponible en anglès al web: www.coe.int)

Avaluació Avaluació interna: Indicadors de progrés (PEC) per a cada objectiu específic. Indicadors en relació amb les mesures incloses en les PGA. Avaluació externa: AVAC: Condicions d’equitat > Convivència Normes de convivència Mecanismes d’informació, comunicació i participació envers la comunitat educativa Relacions amb l’entorn (FP)

MOLTES GRÀCIES “La vigencia de lo justo sobrevive, Sigue, apenas si se inhibe, Como la semilla en invierno Se energía, se concibe, se revive” Daniel Viglietti (1939-2017)