La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Participació electrònica a:

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Participació electrònica a:"— Transcripción de la presentación:

1 Participació electrònica a:

2 PROCÉS PARTICIPATIU PER A LA REVISIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Lleida, febrer a desembre de 2016. Participació electrònica a:

3 Com es farà... Tallers per àmbits sectorials (8).
El Congrés de Convivència a la Ciutat. Consells de Zona o de Barri (14). Elaboració d’una memòria participativa. Redactat de la proposta de reglament. Informe dels serveis jurídics municipals. Redactat validat jurídicament. Exposició pública del redactat definitiu. Aprovació per part del Plenari Municipal. Participació electrònica a:

4 Què disposa l’actual Reglament de Participació Ciutadana?
La regulació normativa d’allò que té relació amb les formes, els mitjans i els procediments d’informació i de participació de la ciutadania. Participació electrònica a:

5 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. Participació electrònica a:

6 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 1. Dret a ser informades i a participar. 2. Dret a ser rebudes en audiència. 3. Dret a presentar peticions i/o queixes. 4. Dret a poder exercir l’associativisme. 5. Dret a la Iniciativa Popular i/o Ciutadana. 6. Dret a la Consulta Popular o Referèndum. 7. Dret d’intervenció en sessions públiques. Participació electrònica a:

7 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. El dret a ser informades i a participar: -Mecanismes i espais d’informació i de comunicació municipals. -Els instruments i figures participatives del Reglament. Participació electrònica a:

8 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 2. El dret a ser rebudes en audiència: Participació electrònica a:

9 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 3. El dret a presentar peticions i/o queixes: -OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana). -Els mitjans electrònics de la Paeria. -Síndic de Greuges. Participació electrònica a:

10 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 4. El dret a poder exercir l’associativisme: -El Registre Municipal d’entitats. -Foment de l’associativisme: convenis; ajudes; subvencions; cessió d’espais socials; formació; el Portal “lleidaparticipa”; etcètera. Participació electrònica a:

11 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 5. El dret a la Iniciativa Popular i/o ciutadana: Participació electrònica a:

12 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 6. El dret a la Consulta Popular o Referèndum: Participació electrònica a:

13 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els drets de les persones a la ciutat. 7. El dret d’intervenció en sessions públiques: Participació electrònica a:

14 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Alguns òrgans i/o figures de participació que reconeix i facilita el Reglament. 1. Les Regidories de Zona o Barri. 2. Els Consells de Zona o Barri. 3. Els Consells (temàtics i de ciutat). 4. Els Tallers de Projectes. 5. Les Comissions de Seguiment. 6. L’Audiència Pública. 7. Els Processos Participatius. Participació electrònica a:

15 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 1. Les Regidories de Zona o Barri: la ciutat dividida en 14 zones. funcions de regidors i regidores de zona. Participació electrònica a:

16 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 2. Els Consells de Zona o Barri: 14 Consells, un per cada zona. qui els integra i funcionament. Participació electrònica a:

17 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 3. Els Consells Temàtics i de ciutat: Econòmic i Social; de Cooperació; de les religions; escolars; de Cultura... Consell de Ciutat. Altres de nova creació... Participació electrònica a:

18 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 4. Els Tallers de Projectes: -realitzats durant diversos processos participatius. Participació electrònica a:

19 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 5. Les Comissions de Seguiment: -Salvaguarda de la Carta de la Ciutadania. -Reforma del Parc de les Basses. -Projecte del Museu Morera. -Externalització de serveis... Participació electrònica a:

20 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 6. Les Audiències Públiques: projecte de les Basses. projecte del Museu Morera. sobre l’externalització dels serveis. Participació electrònica a:

21 Un repàs conceptual als continguts de Reglament vigent des de 2006
Els òrgans i figures de la participació que reconeix i facilita el Reglament. 7. Els Processos Participatius: -Reforma del Parc de les Basses. -Ordenança del Paisatge Urbà. -Què vols per al teu barri? (Camp d’Esports). -Modificació del POUM. Participació electrònica a:

22 Les figures participatives incloses en el reglament vigent des de 2006
s’han anat implementant en major o menor mesura en funció de les necessitats estratègiques del municipi i de la demanda de la ciutadania. Participació electrònica a:

23 Algunes figures participatives del Reglament encara no implementades
-El Consell Social de Ciutat. -Alguns Consells Temàtics. -Pressupostos Participatius. -La Consulta Popular o Referèndum. Participació electrònica a:

24 Finalment, dues consideracions des d’una perspectiva tècnica:
1. que el Reglament actual és un excel·lent document de base, a partir del qual es pot treballar la manera com introduir millores al model de participació que tenim; i 2. que és aconsellable que el redactat dels articles no sigui excessivament rígid quant a la manera de concretar el funcionament de les figures participatives. Participació electrònica a:

25 Participació electrònica a:


Descargar ppt "Participació electrònica a:"

Presentaciones similares


Anuncios Google