Institut Català de Finances

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Presentació de la Jornada La Cambra de Terrassa organitza aquesta jornada amb la finalitat de facilitar a les empreses del comerç diferents eines de gestió.
Advertisements

1 DGCEC INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS Àrea de Mercats-ICEC Ajuts a la internacionalització de les empreses culturals.
29, abril 2011 “Facilitamos la financiación de Pymes, autónomos y emprendedores mediante la concesión de avales”
Una alternativa para la EMPRESA NACIONAL DE INNOVACIÓN (ENISA) El Préstamo Participativo financiación de las PYME.
Alternativas de Financiamiento para Pymes Presentación PROFUNDAR 2010 Septiembre 2010.
Rosario Pérez Gómez Actividad económica: es aquella que desarrollan las personas y la sociedad, de forma racional, para cubrir sus necesidades con los.
Nosotros le ayudamos a despegar FONDO NACIONAL DE PRODUCTIVIDAD Y COMPETITIVIDAD (BANCÓLDEX, NACIÓN, SENA, COLCIENCIAS, IFI, FINAGRO)
HERRAMIENTAS PÚBLICAS FINANCIERAS BALANCE DE 2012 Y LÍNEAS DE 2013.
LA FINANCIACIÓN DE LA COMUNIDAD AUTÓNOMA DE ANDALUCÍA.
Líneas ICO 2010 Líneas Financiación ICO 2010 Oviedo, 23 de Junio 2010.
CONVENIOS BEI. Financiación BEI a PYMES, Midcaps y Autónomos a través del Gobierno de Aragón Entidades colaboradoras PYMES Midcaps Autónomos.
Financiación y selección
JEREMIE / Fondos Reembolsables:
POSIBILIDADES DE FINANCIACIÓN EUROPEA PARA MI NEGOCIO
PRESSUPOST 2017.
Índex Què és una Societat de Garantia Recíproca (S.G.R.)?
Jornada Cloenda Esports
i el que no es pot avaluar
AVALIS DE CATALUNYA, SGR
El plan económico financiero
I transforma un llibre en un nou lector
Línia de bonificació de crèdits a petites empreses i treballadors autònoms
28 de febrer 2006.
Taula 1: «Més que una casa»
FINANÇAMENT EUROPEU PER LA CREATIVITAT, LA INNOVACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES Fons Estructurals.
Aportacions Reintegrables per a empreses culturals.
UNITAT 2.- L’EMPRESA I EL SEU DESENVOLUPAMEN
Proposta EC: definició, objectius i pressupost
PRESSUPOST MUNICIPAL AJUNTAMENT SANT HILARI SACALM REGIDORIA D’HISENDA
Departament de Justícia
Consultoria Cultura 2017 Març 2017 Wifi:.
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi:.
EXEMPLES HISTÒRICS DE RECESSIONS.
PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Creativitat amb austeritat Impacte Projectes públic-privats
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi: 1.
FINANÇAMENT EUROPEU PER LA CREATIVITAT, LA INNOVACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES Promoció de la cooperació cultural mitjançant els EEA Grants ( )
LES RESPOSTES A LA CRISI
Finançament i selecció
Circuit de gestió dels expedients del PROGRAMA DE CRÈDIT LOCAL 2018
1 u n i t a t La funció comercial de l’empresa.
Jornada de portes obertes
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
IFEM, SL Presentació Sant Celoni, 30 de març 2011
Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments.
Marketing Cultural per a les Societats Musicals
El paper de les ciutats en el procés d’innovació empresarial
Catalunya, nou estat d’Europa?
Circuit de gestió dels expedients de CAIXA DE CRÈDIT 2017
Préstecs participatius per a emprenedors digitals culturals
Amics de la ciutat de Granollers Granollers, 26 de gener 2011
PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES
Préstecs Participatius per a emprenedors culturals digitals.
REUNIÓ DEL CONSELL D’ENTITATS I ASSOCIACIONS
Polítiques de foment del llibre i la lectura
Sectors culturals a la Comunitat Valenciana
NOVES LÍNIES DE FINANÇAMENT ICF
Grup ICF Finançament Empresarial Coinversió Març de 2012.
El que cal saber sobre l’estafa del FLA
Xarxa de Custòdia del Territori
MARC LEGAL Reial decret 412/2014 de 6 de juny pel qual s’estableix la normativa bàsica dels procediments d’admissió als ensenyaments oficials de grau.
Resum de resultats Enquesta als participants en els Cercles de comparació intermunicipals Octubre de 2018 Grandària del municipi 503 Fins a habitants.
CASINO DE MADRID COLOQUIOS EMPRESARIALES
GROSSA DE CAP D’ANY 26 de setembre de 2013.
Jornada per a una mobilitat de qualitat a les terres de Lleida
GESTIÓ I PROMOCIÓ IMMOBILIARIA Financiació Operacions Immobiliàries
la depressió dels anys trenta
expansió internacional
la depressió dels anys trenta
El nou Estatut de Catalunya
Transcripción de la presentación:

Institut Català de Finances Fem creixement Institut Català de Finances 5 d’abril de 2017

Institut Català de Finances – Qui som ? Una entitat financera pública amb més de 30 anys d’història Subjecte al dret privat i 100% propietat de la Generalitat de Catalunya. Classificada pel Banc d’Espanya com una entitat financera no monetària. Autonomia financera: es finança en els mercats de capital, no depèn dels pressupostos públics. Segueix la normativa europea per les entitats de crèdit. ICF -> hablar del nombre Institut Català de Finances (instituto de secundària? Llençar pregunta a l’auditori) Qué somos? Una entidad financiera con más de 30 años de historia. Nos definimos como un banco público aunque la etiqueta de banco aún no la tenemos. Somos propiedad de la GC que nos fundó hace más de 30 años. Sujetos por actividad al derecho privado. Actuamos con criterios bancarios. Nos financiamos en los mercados de capital, principalmente a través del BEI – Banco Europeo de Inversiones, Bancos Privados y mediante la emisión de deuda. Somos autónomos , es decir, no generamos déficits ya que no incrementamos la deuda de la GC, somos sostenibles.  

Solucions responsables Préstecs Avals Capital risc Cofinancem amb entitats financeres Coavalem amb Avalis, SGR Coinvertim amb inversors privats Inversió Financers Coinversió amb business angels Circulant Tècnics Venture Capital   Avales Financieros Son aquellos que garantizan riesgos dinerarios ante Entidades Financieras. Se aplican a: • Financiación de empresas de nueva creación • Financiación de inversiones en activo fijo a largo plazo • Financiación de las necesidades de circulantes • Reestructuración del pasivo • Anticipos de subvenciones Avales Técnicos Son aquellos que garantizan riesgos de obligaciones no dinerarias respondiendo en caso de incumplimiento de los compromisos contraídos por los avalados. • Licitaciones de concursos públicos ante la Administración • Avales en cumplimiento de una garantía Avales Económicos Son aquellos que garantizan riesgos dinerarios ante terceros. • Responden del cumplimiento de contratos ante proveedores y/o clientes • Avales nacionales e internacionales Mediació (amb risc) Econòmics Capital Expansió

Finançament a les entitats culturals (2011-2016) Des de 2011, l’ICF ha finançat 104 projectes per un import global d’aproximadament 15 milions d’euros. 104 Projectes 15M€ Los proyectos tenían un importe medio de unos 86.000€

Suport de l’ICF a les empreses del sector cultural 1990 Es crea el primer conveni amb el Departament de Cultura. Varen destacar algunes línies especifiques per millorar equipaments teatrals i biblioteques. 2006 Conveni amb ICEC per finançar producció audiovisual 2013 Conveni amb ICEC pel al finançament d’empreses i entitats culturals

rebaixa la necessitat d’aportació d’altres garanties. Préstecs entitats culturals ICF Conveni pel finançament d’entitats culturals: ICF i ICEC comparteixen el risc. Què aporta? rebaixa la necessitat d’aportació d’altres garanties. increment dels terminis de finançament. increment del percentatge del projecte finançat. preu segons mercat, però acotat per conveni.

Préstecs entitats culturals ICF : Característiques Objecte: Inversions per millorar la competitivitat: adquisició d’actius, processos de R+D+i, processos de concentració empresarial, noves línies de negoci, ampliació de mercats, digitalització de sales de cinema. Circulant per garantir el funcionament correcte de l’activitat habitual. Beneficiaris: Empreses culturals privades domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu amb establiment operatiu a Catalunya. Entitats privades sense ànim de lucre, així com entitats locals amb seu social o seu operativa a Catalunya.

Préstecs entitats culturals ICF - Inversió Préstecs per inversió Finançament d’inversions o de plans de millora per la competitivitat. Fins a un 100% de la inversió. Import: entre 20.000€ i 1M€. Termini: de fins a 7 anys, que poden incloure fins a 2 anys de carència. Preu: EURIBOR+ un diferencial màxim del 3,95%. Comissions: 0,5%, amb un mínim de 250€ per operació. El Departament de Cultura assumeix un 80% del risc creditici de l’operació. P. ej. : las adquisiciones de bienes materiales, la modernización de equipamientos tecnológicos, los procesos de fusión y/o concentración empresarial, el desarrollo de nuevas líneas de negocio.  

Préstecs entitats culturals ICF - Circulant Necessitats de circulant Importe: entre 20.000€ i 600.000€. Termini: màxim de 4 anys, que poden incloure fins a 1 any de carència. Preu: EURIBOR+ un diferencial màxim del 3,95%. Comissions: 0,5%, amb un mínim de 250€ per operació. El Departament de Cultura assumeix un 80% del risc creditici de l’operació. Préstecs per circulant Objeto de financiación de circulante: para el día a día , para el correcto funcionamiento de su actividad habitual

Tipus de projectes finançats 21.000€ circulant- Bestreta de la subvenció d’ICEC per empresa dedicada a la gestió i producció d’espectacles teatrals. 120.000€ inversió: reforma del local d'una empresa dedicada a la venda i distribució de llibres. 250.000€ inversió: reforma integral d’un espai destinat a galeria d’art.

Sol·licitud d’operacions - Portal web ICF www.icf.cat Accés per clients i col·laboradors Informació de productes i serveis Sol·licitud Sol·licitud