La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Línia de bonificació de crèdits a petites empreses i treballadors autònoms

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Línia de bonificació de crèdits a petites empreses i treballadors autònoms"— Transcripción de la presentación:

1 LÍNIA DE BONIFICACIÓ DE CRÈDITS A PETITES EMPRESES I TREBALLADORS AUTÒNOMS

2 Línia de bonificació de crèdits a petites empreses i treballadors autònoms
La iniciativa, aprovada per Decret, està associada a les operacions de titulització i té com a objectiu facilitar a les petites empreses i als treballadors autònoms l’accés al crèdit en condicions avantatjoses. Import del crèdit: import mínim de € i màxim 1 milió€, sense superar el 80% del pressupost del projecte. Termini: 3, 5 o 7 anys. Condicions bancàries máximes: Euribor + 1,25% (sense aval) o Euribor + 1,50% (inclòs l’aval). Comissió d’obertura: 1%. Bonificació: per a les operacions formalitzades el 2003 s’aplicarà l’1%, i per a les formalitzades el 2004 i el 2005, el 40% del tipus Euribor a 12 mesos. Aval: l’ICF i AVALIS de Catalunya, SGR podran atorgar avals fins a un màxim del 50% de l’import de l’operació de crèdit.

3 Destinataris: Treballadors autònoms i petites empreses amb un volum de negoci anual fins a 7 MEUR, les inversions s’hauran de destinar a actius inclosos en el capítol 2 del Pla General Comptable, llevat dels immobilitzats financers, de les despeses d’establiment i de les despeses a distribuir en diversos exercicis. En el cas de l’adquisició de terrenys i construccions, la inversió no pot superar el 50% del projecte queden excloses del règim d’ajut: la promoció immobiliària, les empreses del sector del transport, les inversions en establiments comercials que tinguin per objectiu la promoció d’exportacions i les activitats relacionades amb els productes que figuren a l’annex I del Tractat de la Comunitat Europea. Independentment de la seva dimensió, seran elegibles totes aquelles empreses que facin inversions de caràcter social: guarderies d’empresa, instal·lacions esportives o altres equipaments assistencials d’interès social. Les bonificacions s’acullen al règim d’ajuts de minimis del Reglament (CE) 69/2001 de la Comissió Europea, de 12 de gener del 2001 (DOCE 13/1)

4 Entitats col·laboradores
La sol·licitud dels préstecs i crèdits s’ha de fer a les oficines de les entitats col·laboradores. Són entitats col·laboradores les entitats de crèdit que han titulitzat els fons FTGENCAT. Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona Caixa d’Estalvis de Catalunya Caixa d’Estalvis de Tarragona Caixa d’Estalvis Laietana Caixa d’Estalvis de Manresa Caixa d’Estalvis de Sabadell Caixa d’Estalvis de Terrassa Caixa d’Estalvis de Girona Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu Caixa d’Estalvis del Penedès Banc de Sabadell BBVA BCSH Banesto Banco Pastor Banc Popular Les entitats col·laboradores tramitaran la bonificació i l’aval amb la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

5 Impacte de la mesura Aquesta és una mesura que contribueix a estimular la inversió privada necessària pel desenvolupament de l’economia catalana i per a la creació d’ocupació A Catalunya hi ha unes empreses amb assalariats que facturen menys de 7 MEUR. Amb aquesta mesura s’amplia el crèdit disponible per a les petites empreses i autònoms de Catalunya, en un mínim de 600 MEUR, i s’estima que es beneficiaran de la línia de bonificació de crèdits, prop de projectes empresarials. En conjunt, es genera liquiditat per a una major activitat financera, que permetrà finançar projectes per valor aproximat de MEUR, la qual cosa pot arribar a crear llocs de treball addicionals La mesura pot suposar un incentiu al creixement del PIB català d’1,25%, en cinc anys. El cost per a l’administració pública és de 25 MEUR en 10 anys, xifra que representarà un 1,25 % del total del volum finançat durant el període.

6 Antecedents Els anys 2002 i 2003 es creen els fons de titulització d’actius que incorporen un mínim d’un 50% de crèdits a PIMES: FTGENCAT I i II, amb l’aval de la Generalitat de Catalunya, i que comporta les següents condicions per a les entitats participants: El compromís de les entitats cedents de revertir un mínim del 50% dels actius titulitzats en crèdits a PIMES i autònoms, amb un termini màxim de reinversió de 2 anys, i que la negociació dels títols es faci a la Borsa de Barcelona.

7 Fons de titulització: compromís del Govern envers el creixement econòmic
FTGENCAT I FTGENCAT II Gestora Ahorro y Titulización Gesticaixa Bons emesos 397 MEUR Màx. 950 MEUR Import avalat 294,6 MEUR 740 MEUR Reinv. Mínima 200 MEUR 475 MEUR Entitats cedents Les deu caixes catalanes Set entitats de crèdit Banc de Sabadell BCSH Banesto BBVA Banco Pastor Banc Popular Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona Caixa d’Estalvis de Catalunya Caixa d’Estalvis de Tarragona Caixa d’Estalvis Laietana Caixa d’Estalvis de Manresa Caixa d’Estalvis de Sabadell Caixa d’Estalvis de Terrassa Caixa d’Estalvis de Girona Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu Caixa d’Estalvis del Penedès


Descargar ppt "Línia de bonificació de crèdits a petites empreses i treballadors autònoms"

Presentaciones similares


Anuncios Google